Bahçeli’nin sözleri 30 yıl önce Çorum’u yakan sözler

  • GİRİŞ20.04.2010 06:07
  • GÜNCELLEME20.04.2010 06:07

Siyasilerin açıklamalarıyla hedeflenen bir gerilimin açığa çıkışı. Ve daha evvel sahnelenmiş senaryoların küçük bir parçası o yumruk.

Şimdi sizlere birbirinden ayırt edemeyeceğiniz iki açıklamayı aktaracağım: Birincisini Devlet Bahçeli’nin muhtelif yerlerde kamuoyuna yaptığı açklamalardan derledim:

Bahçeli:

- Bu proje (Demokratik Açılım kastediliyor) hain bir yıkım projesidir. Patenti PKK’ya ait, kılavuzluğunu Öcalan’ın yaptığı bu projenin taşeronluğuna soyunulmuştur. Bu projeden yararlanacaklar İmralı’dır, Talabani’dir, Barzani’dir….

- Kürt açılımı süreci büyük bir sis perdesi arkasında yürütülmektedir. Başbakan Türk milletini şartlandırmaya ve yıkım projesine hazırlamaktadır. Geniş tabanlı milli mutabakat zemini oluşturmaya çalışan Başbakan, bölünme için yanına suç ortağı aramaktadır.

- Etnik bölücülük konusundaki siyasi sicili ve eğilimleri çok iyi bilinen Başbakan ve hükümeti Türkiye’yi ayrıştırma ve bölme projelerini İmralı, Kandil ve Barzani’nin desteğiyle hayata geçirmek için çıktığı yolculukta suçüstü yakalanmış, gerçek niyetler bir bir kendi ağızlarından açığa çıkmaya başlamıştır. Başbakan’ın siyasi proje olarak sahip çıktığı bu sürecin etnik bölücülerin taleplerini taksitler halinde karşılama amacına yönelik olduğu gün gibi ortadadır.

- Etnik bölücülüğe hukuki zemin kazanmasını amaçlayan İmralı ve hükümet işbirliğinin yol haritasına göre girişilecek yıkımın aşamaları son toplantı ile belirginleşmiştir. Adına utanmadan demokratikleşme denilen bu yol haritasıyla, PKK'nın bütün talepleri siyasallaşacak, İmralı Canisi ile Başbakanın rol paylaşımında çıktıkları yolda sözde ‘demokratik cumhuriyet’e ulaşılacaktır…

Bahçeli, bu sözleriyle Meclis’te temsil kabiliyeti bulunan bir muhalefet partisinden ziyade fikirlerini derin dehlizlerde kabul ettirmeye çalışan ve söylemleriyle militanlarını harakete geçirmek isteyen marjinal bir örgüt liderini andırmıyor mu?

İşte ikinci olarak da, bundan 30 yıl evvel 1980 yılı Haziran ayı sonlarında Ülkü Ocakları tarafından Çorum Olayları arifesinde yapılan açıklama…

Ülkü Ocakları Çorum Şubesi:

Yazının devamına bu linkten ulaşabilirsiniz

Zihni ÇAKIR / Cafesiyaset

Yorumlar11

  • ABDURRAHMAN AKAR 14 yıl önce Şikayet Et
    KENDİNİ GİZLEYEMEZSİN..!. Yazındaki yanlı açıklamaları Türk Milletine yutturamazsın. O provakasyonların bir parçasıda sensin, bu tür açıklamalarla neyin peşinde olduğun anlaşılyor.
    Cevapla
  • musti 14 yıl önce Şikayet Et
    MHP BU ÜLKENIN SİGORTASIDIR. Bir olay oldugunda taşa elini koyacak olan MHP lılerdir.Bi olay karşısında Sizin gibi din simsarlaarı ATATÜRK ün CUmhuriyeti gidiyor diye köşenizde sinsi sinsi gülerken MHP her zaman bu ülke için göreve hazır olacaktır.
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    YANLIZ KURT KARDEŞİM, BAK SEN GENÇSİN ANLAŞILAN, ESKİDEN YEMİN EDİLİRDİ. Muhsin başkanım ülkü ocakları genel başkani iken herkese bu yemini ettirirdi, siz bunları bilmezsiniz: " Allaha, Kurana, bayrağa, vatana yemin olsun. Şehitlerim, gazilerim emin olsun. Ülkücü Türk gençliği olarak komünizme, faşizme, kapitalizme ve her türlü emperyalizme karşı mücadelemiz devam edecektir. Kavgamız milliyetçi Türkiyeye, Turana kadardır. Başbuğumuz emin olsun, yılanlardan olmayacağız, satanlardan olmayacağız, kaçanlardan olmayacağız, yıkılmayacağız, başaracağız.. BİRAZ ARAŞTIRIN ÖĞRENİN..
    Cevapla
  • şükrü ertaç 14 yıl önce Şikayet Et
    Davadan döneni vurun,. Bu söz size neyi hatırlatıyor bu partinin eski lideride böyle demişti,yangına benzinle gitmenin Türkçesiydi,şimdi çırağıda aynı şeyi yapıyor,utanmadan insanları yanlış yöne döndürüyor terör biterse bize bu siyaset dünyasında ekmek kalmaz aman sazanları uyutmaya devam hangi terörist affedilmiş,teröristbaşının hangi lafı itibar görmüş,gaye adamlar dağdan inip teslim olacak suçu varsa çekecek yoksa topluma karışacak hepsi bu bdp bile anladı ödü patlıyor sizin gibi terör biterse biz neyaparız diye,iyitahlil et.
    Cevapla
  • yalnız kurt 14 yıl önce Şikayet Et
    EVRENİN ANAYASASI MI?....TAYYİPİN ANAYASASI MI?. EVRENİN ANAYASASI MI?....TAYYİPİN ANAYASASI MI?.....İkisi de aynı fark yok ki.....Milliyetçiler SİVİL ANAYASADAN yana....Herkesin üzerinde uzlaştığı bir ANAYASADAN YANA....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat