MHP ve CHP’nin korkulu rüyası:

  • GİRİŞ19.07.2010 11:48
  • GÜNCELLEME19.07.2010 11:48

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un, partideki “Erbakan” kanadından gelen taarruzlar sonrası belirleyeceği stratejinin, yeni dönem siyaset resmine paralel olacağını kaleme alıyordum. Bu resimde Numan Kurtulmuş’un yakasındaki siyasi rozetin AK Parti rozeti, isminin önündeki ünvanın da “Başbakan” olacağı kanaatimi irdeliyordum.

Ama haftalık yazıyor olmamın dezavantajı, Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç için şansa dönüştü.

Bulaç, 18 Temmuz Pazar günkü köşesinde, benden farklı bir yaklaşım sergilese de Numan Kurtulmuş’un gideceği adresi işaret ediyordu.

Kurtulmuş’un AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Erdoğan’ın da Cumhurbaşkanı olacağını öne sürüyordu Ali Bulaç.

Bu tespitini temellendirdiği gerekçelerin çoğuna katılmamakla birlikte (Saadet Partisi ile AK Parti’nin birleşmesi gibi…) vardığı sonuca sonuna kadar inandığımı belirtmeliyim. 

***

Numan Kurtulmuş için Saadet macerası, Erbakan’ın yeni bir kongre daveti açıkladığı gün bitti aslında.

Yine Fatih Erbakan’ın, Kurtulmuş’u hedef alan açıklamalarından sonra Numan Kurtulmuş’un “Erbakan Partisi”ne dair beklenti ve hedefler taşıdığını düşünmek fazlaca safdillik olur.

Peki ne mi olacak?

YAZININ DEVAMINA BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ

Zihni ÇAKIR / Cafesiyaset
zihni.cakir@hotmail.com

Yorumlar4

  • osman simsek 13 yıl önce Şikayet Et
    Halil Ibrahim ve diger yorumcular..... Iste Turkiye sevdasi, iste siyasetci, iste siyasetcinin peseindeki adam. Hepimiz boyle olursak bizi kimse aldatamaz, bilegimizi kimse bukemez bizim. Gucum olsaydi HALIL IBRAHIM KARDESIN yorumunu Turkiyedekim butun bilbordlara ve daga tasa yazardim.
    Cevapla
  • salih güngör 13 yıl önce Şikayet Et
    40 yapar. Haydi hayirli olsun,mhp iktidar.
    Cevapla
  • baybars can 13 yıl önce Şikayet Et
    iş içinde iş..... iş içinde iş,bilemiyorum bu işin altında ne var ulusalcıların partiyi içeriden feth etme stratejisi olabilir,erbakan tv5 de ve yayın organlarında epey kaptırmış kendisini ulusalcı kanada,ya bu adamlar 28 şubatı yapan adamlar hoca şaşmış yada gerçek yüzünü gösterdi beldkide demirel gibi lakin dikkat etmeli numan bey dürüst bir insan zaman zaman erbakana eleşstirileride oluyor,numan beyine erdoğanla görüşmeside etkilemiş olabilir süreci,bu davada gönüller birdir,kimin lider olduğu değil,amaç ve hedef icraatt
    Cevapla
  • doğancan 13 yıl önce Şikayet Et
    saadet partisi bitmiştir. saadet zinciri resmen kırıldı.erbakan hastalığı kangrene dönüştü.ne bulunmaz hint kumaşıymış,erbakan fani olunca ne yapacaklar acaba mezaramı doluşacaklar fanatikleri.birtürlü bırakamadılar 85 yaşındaki faniyi...herşeyin bir miadı ve son kullanma tarihi vardır.kafayı kumdan çıkarıp sağa sola bir bakmak lazım.şimdi bu yazıyı okuyan bazı fanatikler köpürecekler ama gerçek acı
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat