Tehlikeli tırmanış: Kana kan, göze göz dişe diş

  • GİRİŞ28.07.2010 08:24
  • GÜNCELLEME28.07.2010 08:24

Hatay’da 6-7 Eylül olaylarını aratmayacak bir sona doğru yolculuk başlamış sanki.

İstanbul barut gibi.

Mersin’de eli kulağında çatışmanın.

Ege ve Akdeniz sahillerini kaşımaya devam ediyorlar.

Sakarya hazırlık içerisinde.

Anakara durum ne derseniz…

Göstermelik zirvelerle zırvalıktan başka bir şey yok.

Bu zırvalığın içerisinde “yargıya müdahale” teklifinden tutun, “adil yargılama sürecini kesin”e kadar her şey var.

Demek istiyorlar ki; “koca Türk ordusu cunta heveslisi birkaç subaydan başka yetişmiş subaya sahip değil, onlarla ilgili başlatılan yargı sürecini her şeyi bir kenara bırakarak engelleyin”.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi; kişiye özel bir yasayla terörün lojistiği haline getirilen koca koca gençler küçültülmüş yaşlarıyla çocuk sınıfına sokularak salıveriliyor.

Vicdanlar umrunda bile değil kimsenin.

Hergün bir yerden al bayrağa sarılı tabutlara konulan şehitlerin çocukları, çocuk değil sanki.

Bir tarafta sorunun kendisi olanları kişiye özel “af” uygulamalarıyla ödüllendirirken; öte yandan neredeyse yarım yüzyıllık bir sorunun yükünü sırtlanın demeye getiriyorlar, şehit mirası o dul ve yetimlere.

Kendinize gelin beyler.

Askeri, istihbaratçısı siyasetçisi, bürokratı hukukçusu…

Sözüm hepinize…

Kendinize gelin ve haddinizi bilin.

Ne hükümetin, bu milletin neredeyse yarısından aldığı yetkiyi bu millete döndürülmüş bir silaha güç vermek için kullanmaya hakkı var; ne de askerin, yerine getirmekle mükellef olduğu asli vazifesinde, gaflet, delalet ve hatta hıyanet içerisinde davranma ayrıcalığı.

Bu milleti kana kan, göze göz, dişe diş noktasına taşıdığınızın farkında değil misiniz?

Güneydoğu kökenli Kürt vatandaşlarımıza da bir çift sözüm var.


Yazının devamına bu linkten ulaşabilirsiniz
Zihni ÇAKIR / Cafesiyaset

Yorumlar13

  • davut dalgacı 13 yıl önce Şikayet Et
    YAZAR EFENDİ HADDİNİZİ BİLİN. Siz ve sizin gibi provokatör yazarlar kim olduğunu sanıyorki bu millete akıl veriyorsunuz. HADDİNİZİ BİLİN Siz ve sizin gibi yazar bozarlar üstüne düşen görevi yapıyormusunuz. Bugün bi takım kötü olaylara benzin dökerekmi görev yapıyorsunuz. Had bildirilecekse SİZİNDE HADDİNİZİ BİLDİRİRLER
    Cevapla
  • SirBahcesi 13 yıl önce Şikayet Et
    ZIHNI BEY. gucu yetmez.boyle kolay degil.asil gitmesi gerekenler bu ulkeye gelip iktidari eline gecirmis.donmelerdir.kurtlere kurt oldugu icin baski yapan.kurtce konusana tukurun diyen dinsizlerdir.sizin bu dinsizler doguda katliyamlar yaparken alkisliyordunuz.ses cikmiyordu bugun butun dogu sizin bu pilsiginizi gorunce artik is isten gecmis demektir.gitmesi gereken sen ve senin gibi zavallilardir.bizler burdayiz elinizden geleni ardiniza koymayin.butun turkiye bizimdir.gaziyiz biz.ya siz? donmesiniz sadece!!!
    Cevapla
  • SirBahcesi 13 yıl önce Şikayet Et
    ZIHNI BEY. dinsizlerin,once turk sonra musluman olanlarin.islami kardesligin ne oldugunu bilmeyenlerin.kominist-ateist-dinsiz turk irkcilarinin yuregine su serpmis yaziniz.tesekkur ederiz.hayatimda ilk defa turklerden kardes mardes olmaz diye dusunuyorum.defolup gideceksiniz dediklerinde herhalde kurtlerdir.kusura bakmayin zihni bey.turkculer onca koy yakti gitmedik.20 100 bin kurdu arkadan kahpece vurdunuz gitmedik.dinsizlerinizi vatansever sehitler diye yutturdunuz utanmadan.gitmedik biz.buna ne senin nede butun
    Cevapla
  • hakanbozatli 13 yıl önce Şikayet Et
    zıhnı bey sıze katılmakla beraber. 12 ey lülden önce sagcı gençleri solculara karşı kışkırtıp gerı kacan bır grup vardı selametcıler akıncılar bunlar ülkücüleri gazlıyorlardı. dıne yüce yaratana küfredenlere karsı ülkücü gencler siper oldular. ne oldu selametcıler akıncılar dıplere köşelere kaçtılar. 5 bın ülkü neferı can verdı. sonuç dinkültürü ahlak bılgısı dersleri okul mufredatına alındı.ıma hatıplerın acılması kolaylaştı. ve dınını yaşayabılenbır türk toplumu inşa edıldı. simdi soruyorum. şimdi de kürt -türk ayrımını pompalıyorlar
    Cevapla
  • Mesut Aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    Faşistlerin Yüreğine Su Serpen Bir Yazı. Çok çirkin, iğrenç ve üslupsuz bir yazı. Zaten az olan faşizan duygulara hizmet etmek çok gerekliydi o da tarafınızdan yazıldı. Tebrik ederim zoru başardınız!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat