Evet çıkarsa Evren kafasına sıkacakmış! Bu zevki tatmak için bile evet!

  • GİRİŞ08.09.2010 11:24
  • GÜNCELLEME08.09.2010 11:24

Fakat tartışma ve alternatif sunma konusunda basiretsiz kalan siyasi muhalefet, koca paketi, yüksek yargıda yapısal değişim getiren 2 maddeye indirgeyerek değerlendirmeyi yeğledi.

Bunu yaparken sahip oldukları gizli amaçları da, bir toplumsal mutabakatın önünü siyasi mülahazalarla kesmekti.

Zira paketin referandumla halkoyuna sunulması bile kendi başına toplumsal mutabakat arayışıydı.

Madem onlar hak ve özgürlüklerin genişletilmesiyle, sosyal politika argümanlarına sahip 24 maddeyi es geçerek büyük bir pişkinlik ve yüzsüzlükle 2 madde üzerinden “hayır” gerekçesi üretmeyi yeğledi; biz de bu iki maddeden yola çıkarak tespitlerde bulunalım.

Türk yargısı ve yüksek yargıdaki yozlaşma realitesine tutalım projektörlerimizi.

Her demokratik hukuk devletinde olduğu gibi; yürütmede bir yozlaşma varsa, hukuk sistemi içinde davranacak olan tarafsız ve bağımsız yargının sistemi temizleyeceği öngörülür.

Fakat Türkiye’de olduğu gibi hukuk sisteminin kendisi ideolojik hale gelir ve yargı da bu ideolojinin siyasetini yürütmeye soyunursa ne yapacağız?

Yargıçlar yürütme ve parlamenter iradeye karşı politik söylemler kullanıp, politik kararlara imza atarsa ne gibi bir önlem almak gerekir?

YAZININ DEVAMINA BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ

Zihni ÇAKIR / Cafesiyaset

Yorumlar8

  • djamel 13 yıl önce Şikayet Et
    EVREN KADAR BAŞINIZA TAŞ DÜŞSÜN... darbe olmasaydı anarşi devam edecekti, ne yani istediğiniz Ecevit-Demirel takasının seçim yoluyla anarşi ortamında 2000 lere kadar gelmesi mi? darbenin alternatifi demokratik seçim miydi? nedir darbenin alternatifi? Evrene laf sokan alternatifi söyteyecek, liberalizm bedava yenen bir yemektir, en basit adam bile savunabilir, mavi boncuk dağıtmak ne zeka ne de birikim ister. vay yavru vay herkes liberal kesilmiş:)
    Cevapla
  • fırat karahan 13 yıl önce Şikayet Et
    :)komiksın. komiksin gazcı yazar. yutmuyorlar artık
    Cevapla
  • bilge acar 13 yıl önce Şikayet Et
    KAFASINA SIKMAZZZZZ. Lakin kalp krizinden giderse bu sefer EVETCİLER vijdan azabı çekermi dersiniz?:):):) bende paşanın durumunu merak eder oldum 12 eylül akşamı ne olacal diye?o günleri gören biri olarak ister istemez EVET diyeceğim
    Cevapla
  • KALEM 13 yıl önce Şikayet Et
    valla bu başlığın zevki bile bir başka. mükemmel bir başlık .evren kafasına sıkacakmış EVET cıkarsa.ne mütiş bir zevk EVET kocaman bir EVET .bu zevkten bizi mahrum etme evren efendi.hele bir EVET çıksında inş.
    Cevapla
  • mehmet sağlam 13 yıl önce Şikayet Et
    yapma beeee. gaza gelecek millet demek.amma kek sandın vatandaşı...daha yaratıcı ol maaşının ve misyonunun hakkını ver..bak evetçi tayfa kızar sonra..bu kadar mı uydurabildin falan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat