Efendimiz (SAV)'in dilinden Miraç
Efendimiz (SAV)'in dilinden Miraç
Miraç; Hz. Muhammed Mustafa (SAV) Efendimiz 'in, insanlığın en büyük mucizesiyle şereflendiği Mübarek yükseliş gecesi…

Yorumlar34

  • anarşist 10 yıl önce Şikayet Et
    üsame,sen beni güldürdün ...:). turgut beye yazdığım not bir sitemdi; kendisi biz peygambere iman ve itibar ederiz demişti de yahu biz de ama üstelik en az senin kadar iman ve itibar ederiz dedik ama sizin anlamama sorununuz burada da dolaşımda ! ısrarla bizi hadis ve sünnet karşıtlığı ile itham ve tekfir ediyorsunuz ama kafanızın basmadığı bir şey şu; biz ne hadise,ne sünnete muhalifiz bilakis hadis ve sünnetin asli mecraına döndürülmesi taraftarı ve gayretindeyiz..vahyin ''usvei hasene'' olarak işaret edip yönlendirdiği sünnet ne ise onu bulup saf olarak hayatımıza ve hayatlara taşıma azmindeyiz.iyide arkadaş ben senin sünnet dediğine sünnet demek zorunda mıyım? sünnet tarifine katılmak zorunda mıyım? vahyi senin hocaların gibi anlamak zorunda mıyım? sen de benim,bizim gibi anlama ama az edebli az saygılı ol..tekfir bataklığında debelenmek zorunda mısınız?
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • asuman halvaci 10 yıl önce Şikayet Et
    HALA TARTIŞIYORMUSUNUZ?2222. Ya diyeceğimki bu rivayetin ravisi belli değil belli olsada sahihmidir değilmidir?hem bu peygamber sünneti değilse bidat'ır falan filan tutup duayı zamanın çöplüğüne atacağım. yada; hele bu tesbihin manası nedir. öğrenip haaa; Allahım seni metheden cümleler sonsuzdur ancak buda çok güzel manalar içeriyor benimde zikrimi kabul et deyip virdmi edineceğim . ben ikincisini yaptım YANLIŞMI YAPTIM? ZARAR MI EDECEĞİM İNŞAALLAH ETMEYECEĞİM. İslam mantık dinidir .Önce Kuranına danış , bulamadın sünnete bak , bulamadın peygamber varisleri alimlere başvur bulamadın mantığına danış . vicdanına danış . Biliniçli bir insanın çocuklar gibi burada tartışmasına gerek yoktur. hele öyle efe ağzıyla,garip bigarip cümlelerle. anlamıyorum bile .ya ben çok cahil kaldım ya siz fazla entelsiniz. Kardeşler gününüz aydın ve hayırlı olsun.
    Cevapla
  • asuman halvaci 10 yıl önce Şikayet Et
    HALA TARTIŞIYORMUSUNUZ?. Gülesim gelir ben elin gençleri meydanlarda kırıp dökerken ne güzel bizimkiler usulüyle fikir teatisi yapıyor derken yanılıyormuşum. konu başta belittiğim gibi ne mecralara taşındı. ne duanın atmosferi kaldı ne feyz. bumuydu amaç .arkadaşlar kardeşler size bir dua'yı aktarmak istiyorum."Kalp gözü açık zatlardan biri yolda giderken bir adamın bir tespih çektiğini va meleklerinde bu tespihi arşı alaya oradan Allahu tealaya ulaştırmak için yarıştığını görmüş .tesbihat şu imiş. HAMDEN KESİYREN TAYYİBEN MUBAREKEN FİYH. şimdi bu duayı ve faziletini bir dua kitabından öğrendim. ne ravisi belli ne bir şey. önümde iki seçenek var.
    Cevapla
  • Nasuh BİLEN 10 yıl önce Şikayet Et
    Kur'an-ı Kerim'deki ayete nasıl ulaşılabiliyorsak. Hadis-i Şerif'lerde de kaynak belirtilip bakabilmeliyiz.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Nasuh BİLEN 10 yıl önce Şikayet Et
    Namaz vaktinin elliden beşe indirilmesi meşhurca anlatılıyor. Cenab-ı Hak haşa kulları bilmiyor mu?
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    anarşistin,turgut1 e verdiği cavap "ne demek biz rasule ve onun söylediklerine iman ederiz,itibar ederiz demek".. peki, Allah hucurat 15 süresinde ne diyor.Gerçek mü'minler ancak Allah'a ve Resulüne iman eden, ondan sonra asla şüpheye düşmeyendir. işte kalbinde şüphe olanlar peygamberinede(hadislerine) şüphe ile bakar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    şu an türkiyede hadis ayıklanıyor bu hadisdir bu hadis değil, . adam bana kalkmış diyor "çemberin çok dışındasınız,ezberletilmiş bir körükörünelikten beslenmişsiniz" peygamber kafire dahi beddua etmemiş hadisi çıkar,peygamber hiç kimseye lanet okumamış hadis,i çıkar,efendim peygamber savaşta kafirin başını kesmemiş hadisi çıkar daha böyle yüzlerce çıkarılan hadis sayabilirim.gözüm Sizler maddi menfaatınızı düşünüyorsunuz. yada olaylardan haberdar değilsiniz. adamlar neden bu kadar hadislerle uğraşıyor siz hadis çıkardığınız zaman ortada kuran diye bir kitap kalmaz. sizler muaddislerin hadis rivayetinde ne kadar titiz olduğunu bilmiyormusunuz.Bimiyorsan bilmiyorum de sana ravi hakkında bilgi vereyim
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    hadis şeriflerii kabul etmeyenler . bana vahiyden bahsetmesin
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    peygamberimizin ruhuna dokunan zavallılar benden edepmi bekliyor. senin kuyruğuna basıldığı zaman nasıl cıyak diye ses çıkarıyorsun değilmi. yok efendim usulumu beğenmemişde yok efendim metodumu beğenmemişde geç onları efendi.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • anarşist 10 yıl önce Şikayet Et
    kurdi.... kusura bakmayın,burada usulune katılmadığım,metodunu benimsemediğim muhteremler var lakin samimiyetlerinden endişem yok,üstelik tezlerini kendi konseptleri çercevesinde fena da savunmuyorlar,kapalı devrede tutarlılar yani.ama siz bu çemberin çok dışındasınız,ezberletilmiş bir körükörünelikten beslenmişsiniz ve dahi üstelik istişarenin,meşreverenin,fikir teatisinin edep ve adabından fersah fersah uzaksınız..sizin rivayetleriniz size bizim dirayetlerimiz bize efenim,ha bir de sizin imanometreniz de size..!
    Cevapla
  • anarşist 10 yıl önce Şikayet Et
    üsame... muhterem, size daha önce fıkra tadında olduğunuzu söyleyen olmuş mu idi :) vahyi okumak başka bişey anlamak başka bir meziyet;ben size vahyin bu irtibatlara bakışından bahsediyorum siz üstadınızın mirac risalesinden:) siz hadislerden dem vuruyorsunuz ben ise o hadislerin ekserisinin vahiy tarafından değillendiğinden! vahiy,uykuda/rüyada olur,ilham üzere olur ya da perde gerisinden ve yahut ta bir melek aracılığı ile,başka da bir vahiy kaynağı yok,bunlar zaten miraç kadar metafizik zaten.ama bir kulun Allah cc ı görmesi olacak iş değildir,bu konudaki ayeti arayıp bulmanızı tavsiye ederim :) miracı reddeden yok,ayrılık olayın nerede ve nasılında! biz sahih göstergeler buna işaret ediyor diyoruz siz ise uçur kaçır sevdasındasınız..ha bu arada,saygı eksiğiniz var,edep noksanlığı !bilin isterim..
    Cevapla
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    20 sene evveline kadar amelimiz yoksada itikadımız vardı ve sağlamdı. Şimdi de hem amel yok, hem de itikat…Türkiyedeki inanç şudur, kur’anı ı kabul ederim ama içindeki ahkamıyla amel etmem, peygamber evet bizim peygamberimizdir. Ama peygamberin sünnetini hadisini kabul etmem hep uydurma peki daha ne kaldı. kuranı kabul etmiyorsunuz,peygamberinde sünnetini hadisinide kabul etmiyorsunuz. öyleyse ortada bir kuran bir peygamber var fakat oda bizim bilmediğimiz bir kitaptır bir peygamberdir. :”Geniş fikirli olalım. Dar düşünmeyelim. Nasıl olsa hepimiz cennetliğiz.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • anarşist 10 yıl önce Şikayet Et
    muhterem asuman hanım... üstade, sizi okuyorum,haliyle aslında bana hitaben yazdığınız yorumu da evvleki çizgnizle hiç örtüştüremedim,itirazım da sanırım biraz bundan,kaldı ki fikri kabiliyetine ve düzeyine itibar etmediğim insanların bana şerh düşmesine,itirazına ve değillemesine cevap vermiyorum zaten..sertliğime gelince; biraz güncelden etkilendik sanırım,malum asabiyet bir belagat şeklidir diyor tayyip usta :) hem hakikaten bazen tatlı sert olmak dikkati konuya celbeder..muhabbetle
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    bazı zavallı müslümanlar aldatılıyor. güya adam Müslüman olmuş,kendisini alim göstermiş tefsir yazmış onun tefsiri de Türkiye’de parasız dağıtılmış. Bakın kendisini Müslüman olarak göstermiş Arapçayı ve ilmi öğrenmiş. Hususi din-i islamiyeyi bozmak için tefsir yazmış.bu adamın yahudi,hıristiyan tesettür,zekat ve kuranın bir çok ahkamını ters mana vererek müslümanları yoldan çıkarmış. bu adam isra süresinin birinci ayetini şöyle mana etmiş diyorki peygamber Mekke’de Mescidi haramın yanında bir mescit varmış oraya gitmiş mekkenin dışına çıkmamış diyor. Tefsirinde Mescidi Aksa’dan bahsetmiyor.şimdi anarşist efendi bunada alim diyorlar hemde filan adamın tefsirinde şöyle diyor diyorlar. akıllı ol akıllı ol
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Üsame-i kurdi 10 yıl önce Şikayet Et
    peygamberimizin cesetiyle miracı ikidir. Birincisi peygamberimizin ilk peygamber olduğu gün Allahı yerde iken görmüş. Yani burada miraç illa göklere çıkmak değildir. Yani terakkiyatı maneviyadan seyrü sülükü bitirmektir. Yani Allahın tecelliyatı efali ile müşerref olmuştur. Burada kainatın hakikatını görmüş. İkincisi bizim bildiğimiz bu cesetle miraç arşa kadar çıkmasıdır.İşte bunu dışında peygamberimiz birinci miraçtan sonra 28 defa daha ceseten miraca çıkmıştır. İşte Müslümanlar bunları okuduğu zaman kafaları karışıyor. Yani bu anlatılan hadisler tek bir miraç değildir. Ayrı ayrı miraçlardır. İşte hadisi şerifler buna göre okunsa hiçbir mesele olmaz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat