Hünkâr Hacı Bektaş Velî kimdir?
Hünkâr Hacı Bektaş Velî kimdir?
Horasan'da Hoca Ahmet Yesevî dergâhından aldığı iksir ilmiyle Anadolu'yu irfânla mayalayan, canlara Hakk'ın nefesini üfleyen, Hz. Muhammed'in himmet ve bereketini gönüllerle buluşturan pir-mürşidlerden birisi de Hacı Bektaş Velî'dir.

Yorumlar12

  • Doğan kıvrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar teknoloji ve bilgi donanımlı değilken o cağdan bu çağa bu kadar anlamlı sözler ve ilim irfan herkeze nasip olmaz çok bilgi biz o sözleri beynimizde tutamayız muhteşem
    Cevapla
  • Mehtap 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben rüyamda hz hünkar ismini duydum bu sabah ne anlama gelir
    Cevapla
  • Remzi 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlatandan ve anlatılandan Allah razı olsun
    Cevapla
  • ayşegül 5 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar geniş bir açıklama ile bu güneş gibi sultanı anlatmışsınız.kaleminiz ilminiz daim olsun.tşk ederim.hocamı tanıdım sayenizde
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • nimet 6 yıl önce Şikayet Et
    Muhammed Mustafa (S.A.V) efendimiz zamanında böyle ayrımcılık mı vardı? Kaçıncı yüzyıla geldik artık bu ayrımcılığı bırakıp bütün değerlere sahip çıkıp birlik beraberlik içinde olalım.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Ayşe 8 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir Sünni ne hacı Bektaşi Veli'yi ne hz Hüseyin'i ne de haşa hz Ali'yi sevmiyorum diyemez şahsen diyeni de görmedim.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi siz o zaman sünni görmemişsiniz. Diyemez derken ilmi deliliniz nedir. Saydığınız O mübarekler zaten sünni...
    Toplam 5 beğeni
  • kaan can 10 yıl önce Şikayet Et
    okumadfan bilgi sahibi, oluyoru. hacı bektası velide malesef oyle bir kurban aleviligin belki gunumuzde farklı versiyonlarının olmasından islamla araya pek cok perde girmesinden olsa gerek asıl aleviligin ne oldugunu bilmeden bugune bakıp dunude yargıladımız oldu. ALLAH razı olsunkli Haci Bektası veliyi bri nenze olsun okuduk gordukk yazınıda ve ayrı gayrılık olmadını gorduk sagolun bugunun yozlasmıs sunni ve alevileride onu iyi tanımlaı bence ortak degerlerimiz cunku bu buyuk insanlar.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • adam turk 10 yıl önce Şikayet Et
    TEŞEKKÜRLER HOCAM. alevilik demekki bizden bir parçaymış, oysa haci bektasın hayatı bu şekilde açık anlatılmadı, sanki ayyaşlalıga izin veren aşırı hoşgörülü müslüman tipi olarak yer etti, demekki elevilik de bizden olduğu kadar bizden..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Hakan Aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun. gerçekten sizi kutluyorum hocam. ilim pınar gibi, akarsu gibi.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    VEBAL. Hünkar Hacı Bektaş-ı Velinin ismini kullanıp zıddıyla bir "Bektaşiliği",Hasaneynin atası Hazreti Ali'nin ismini kullanarak zıddıyla haşa İslam dışı bir olguyla "Alevilik"pazarlamaya kalkanlar büyük vebal altındalar.Ebedi hayatlarını bilerek yada bilmeyerek mahvediyor.Hazret-i Ali (r.a) diğer Hulefa-i Raşid olan sahabenin önde gelenleriyle haşa kavgalı değildi ki,sözümona günümüzde yolundan gittiği iddiasındakiler onlara düşman olsun.Sayın yazara aydınlatıcı yazısı için teşekkürler,Allah(c.c) razı olsun.Ama çok istismar edilen Hünkar ve Hazreti Ali (r.a) daha çok anlatılarak istismar ve yanlış anlamaların mümkün olduğunca önüne geçilmeli.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • İbrahim Eren 10 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler hocam... Sayenizde bir Çorum'lu olarak Alevilik ve Bektaşilik ile ilgili yanlış ve ön yargılı bildiklerimizden sıyrılarak doğruya ulaşmamıza vesile olduğunuz için teşekkür ederim..
    Cevapla Toplam 10 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat