Zülkarneyn'de niçin boynuz ararlar?
Zülkarneyn'de niçin boynuz ararlar?
Kavramların anlamları ile eşya ya da insan isimleri konusunda merak sahibidir insan.

Yorumlar9

  • Nebile Güneysu 7 yıl önce Şikayet Et
    Zül: sahibi Karn: boynuz Eyn: çift Zülkarneyn: çift boynuz sahibi. Çünkü Zülkarneyne Rabakil isimli çift boynuzlu bir melek inerdi. Kitabu'l-Ahbar --Darakutni
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Paşalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Erkan adlı yorumcu;Ya 'işkembeden atma' nedir? anlamını bilmiyor ya da yazarın yazılarını takip etmiyor.Anlaşılan bu
    Cevapla
  • zülkarneyn (as) 9 yıl önce Şikayet Et
    Zülkarneyn (as) zamana hükmeden bir bilge. başında başlık vardı. ve bu başlık çift boyuzlu idi. bunun anlamı iki zamanın sahibidir. arzın iki çağında dünyanın her yerine hükmedeceği anlamına gelir. hatta zamansızlığıda katarsanız üç zamanın sahibidir. anlayacağımız ifadesi ile zamanda yolculuk yapabilen birisidir. kehf suresinde zülkarneyn (as) yolculuğu anlatılır. bu anlatımla, orhun kitabelerinin oğuz kağanı anlatımı örtüşmektedir. yani Kuran da geçen Zülkarneyn (As)Türklerin atası Oğuzhandır. bu bigileri oktan keleşin Zülkarneyn le ilgili çalışmalarında daha detaylı bulabilirsinz. hocam yazınızı beğeni ile okudum. teşekkürler.
    Cevapla
  • ertan korkmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişle yüzleşecek,bugünü yaşayacak,geleceğe de yön vereceksin.Ve yanında bulunanların samimiyetinden şüphe duymayacaksın ki beraber yürürken arada ayağını ayağının önüne uzatıp sendeletmeye veya yıkmaya çalışmasın.O yüzden dikkat etmek lazım.Böylesi güzel ülke yoktur ve tekdir ama boynuz her zaman vardır.Birinden kaçayım derken diğerine maruz kalmamak için dikkat de şarttır.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • adige 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de insanların önünde her zaman iki yol olmuştur.Ya statiko yada yeni TÜRKİYE yolu,ya açılım yada savaş hali,son dönemde de ya paralel yada devletten yana olmak gibi.Ama gerçeklerle doğrular hiçbir zaman vicdandan ve akıldan uzakta olmadığından TÜRKİYE insanı olarak doğru yoldan sapmıyoruz.TÜRKİYE'nin gücü de sağduyu ve kardeşlikte. Fitne tohumlarından arınmış haliyle.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • İsmetlim 9 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan okuduğunu doğru anlamaktır.İşine geldiği gibi teviller cihetine yönelerek ortaya konulmak istenen maksadı sabote etmek olmamalıdır niyet.Kehf suresinde Hz.Musa-Hızır kıssası ve yine Zülkarneyn hadisesi anlatılmaktadır.Hadiselerin bir zahiri tarafı bir de batıni tarafının olduğu anlaşılmaktadır.Bir perde önünde oynanılan oyun,bir de perde arkasında bilinen oyunun konusu ve kuralı vardır.Bize düşen de ne olmalıdır; Sabırlı olmayı başarmak ve ferasetli nazarlarla hadiselerin hakikatlerine vasıl olabilmektir.Bir hızır olamayabiliriz belki,ama yazıda ipuçları verilen kalbi kıvama erebilirsek doğruyu yakalamada daha az hata ederiz.
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • adige 9 yıl önce Şikayet Et
    yazı kadar yorumunuzda güzel.tebrikler.
    Toplam 1 beğeni
  • Kezban 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazıyı nasıl okudun nasıl anladın erkan sen.Yazdığın cümlenin doğru tarafı şu:"En Doğrusunu sadece ALLAH bilir" ama ikinci yarısında sen işkembeden atmışsın.Zülkarneyn hikâyesini tahlil ve analiz eden yazıyı ben faydalı buldum özellilke ..Sorgulama, tefekkür ve irade..düzleminde dikkat çeken hattıyla..
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • erkan 9 yıl önce Şikayet Et
    En Doğrusunu sadece ALLAH bilir. Sizde işkembeden atıyorsunuz bence diğerleri gibi !
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat