Harf Devrimi’nin sebebi neler imiş meğer!..
Harf Devrimi’nin sebebi neler imiş meğer!..
Çarkların nasıl döndüğünü bilmeyenler, Milli Eğitim Şuraları’na pek bir önem atfetmeseler de, şuralar önemli bir işlev görürler.

Yorumlar9

  • mustafa mersinli 9 yıl önce Şikayet Et
    her türlü dili ögrenmenin faydalı oldugu gibi osmanlıca ögrenmeninde çok faydası olacak eger bu israilde olsaydı kendi dilleri terk ettirilmiş olsa idi israilliler ne yapıp edip tekrar o eski dillerini ögrenirlerdi geçmişine bu kadar küsen küstürülen geçmişinden bu kadar utanan bir millet yeryüzünde varmıdır bilmem
    Cevapla
  • Mizan 9 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet efendi..! (M.Kaya'ya ithafen) Şu fakir, özbe-öz Türklerdendir(Anadolu'da yörüklerden). Lakin bazı aklıevveller gibi menfi milliyetçilik damarıyla hareket edip, milyonlarca müslüman kardeşi arka plana atmak, şiarımızdan ve itikadımızdan değildir. Tefrikaya sebep olacak hale sebebiyet vermekten Yaradana sığınırız. Asıl mevzu olan Osmanlıca yazı dilinin (haliyle konuşmaya da müessirdir) içimizde yer bulup yabancılığını üstümüzden atmamızdır. Değilse; halihazırda ,hususan çok gençlerin kullandığı argo-işaret-homurtu sesleri lisan sayılamaz.
    Cevapla
  • bilal 9 yıl önce Şikayet Et
    ingilizcenin zorunlu ders olduğu vatanımızda, Osmanlıcanın (ki osmanlıca Türkçedir) haftada 2 saat olması komik. Daha fazla olmalı ve 5. sınıftan itibaren öğretilmelidir.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Sadık Toprak 9 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıca bu millet için lüks değil, zarurettir. Bu dersi ehil hocalar, hakkıyla vermelidir.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Bekir Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğer zor olsaydı Lawrence Arabça öğrenemez küçük bir Arab grubunu da kandıramazdı.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Mizan 9 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki mes'ele; İslam düşmanlığından ötürü İslam Harflerinin reddedilmesi ve neticede İslam An'anesinden ırak olmak idi.Fakat, bu milletin müslüman evladı, bu işi anladı ki; terakkiyat-ı milliyemiz, ancak köklerimizi ve itikadımızı sağlamlaştırmakla husule gelecektir.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • aksungur 9 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet bey! İslamiyetle alakalı birşey yazmışsın. İslamiyetin menbaı olan Kur'an-ı Kerim'in birçok ayetinde 'Biz Kur'an'ı arapça indirdik demektetir. Hiçbir dil arapçanın ihtiva ettiği zenginliğe sahip değildir. Yine Peygamberimizin ef'al,akval ve ahvalinden çıkan İslamiyet'e göre Cennet dili Arapça ve Farsça olacaktır. İngiliz gibi (birçoğu ingiliz yahudisidir) şeytani siyasette dahi olan bir kavim Osmanlı ve tebasını parçalamak için Bizde inkilaplar yaptırarak araplara bakın Türkler dinsiz oldu gösterip,bize de arkadan vurdurarak bakın Araplar sizin düşmanınız oldu siyasetiyle Alem-i İslamın iki zenbereği olan Türk ve Arap'ı birbirine düşürerek kendi saltanatlarını ikame ve idare ettiler.
  • bilal 9 yıl önce Şikayet Et
    Adı Mehmet olan kişi, istediğin kadar Türk ol, hatta Göktürk ol, islamdan başka kurtuluşun yok! Allah selamet versin.
  • MEHMET KAYA.. 9 yıl önce Şikayet Et
    NEREDE BULDUN KAFAYI BÖYLE..İSLAMİYETİN EN BÜYÜK DÜŞMANI SADECE YİNE ARAP HAYRANI SİZİN GİBİLERDİR..BİRAZ DA TÜRK OLUN...
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat