Osmanlı aydınları
Osmanlı aydınları
Osmanlı aydınları, çöküşe geçen Devlet-i Aliyeyi kurtarmak için çeşitli fikir hareketlerine sarıldılar.

Yorumlar23

  • akram 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir analiz olmuş 1 Numaralı dip not her şeyi özetliyor birileri Din'i her zaman kendi menfaatine kullandığı bir araç olduğu katipler bile din kisvesi altında.Fetöşçülerde yme din kzvesi altında temiz insanların dini suistimal ederek kullanmışlar...Rad suresi 11. eski halimizde yeni halimizde özetliyor.Hem Alla'ın ipini sım sıkı sarılarak hem de batının değerlerini almalıyız.Müslüman ülkede yaşıyoruz kapıyı pencereyi sım sıkı kapatıyoryuz pantolonun arka cebinde otobüse metrobüse dolmuşa binemiyoruz.Ne zaman bunlarar cüzdanım cep telefonum çalınmaz duygusu ille bineriz o zaman ayete göre Allah'da bize verdiği nimetini iyi yönde değiştirecektir.
    Cevapla
  • Ekrem ORAL 9 yıl önce Şikayet Et
    Ağabey temel yorum hatası şu olmalı: Osmanlıcılık ve İslamcılık birbiri ile farklı şeyler değildir. Her İslamcı aynı zamanda Osmanlıcıdır da. 600 yıllık devlet ömrünün sırrı buradan geçer. Velev ki, Osmanlı Padişahları sadece Osmanlıcı olsaydı ne işleri vardı Mısır'da Hicaz'da? Bence sizin kastettiğiniz Osmanlıcılar Demokratlar ki, onlar da ittihat ve terakki hareketinden beslenirler. Osmanlı da ise demokrasi yoktu malumunuz. Olayları bu eksende düşündüğümüzde günümüze daha iyi bakarız.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Çelebi 9 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce dedim, MAB aynı çizgide üstüste 2 yazı yazamaz. Sonraki yazısında kesin AKP güzellemesi okuyacağız.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Aksoy 9 yıl önce Şikayet Et
    Ayrışmanın sebeplerini yazmadan bence bazı şeyler eksik kalıyor bence. Bu hali ile (yanlış anlamış olabilirim ama)meseleyi alt iktidar çekişmesi olarak gören görüşe katıldığınızı çıkartıyorum, ancak bu görüşe tamamen katılmıyorum. Bu tartışmadan yeni bir ittifak doğar mı, bence müslümanlar islamcıların nasıl bir yol izlediklerini görürse çok farklı bir ittifak doğacaktır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Z Düzenli 9 yıl önce Şikayet Et
    SAdece ve sadec müslüman olmayı içine sindiremeyip, kendini hala bir grup ismine atfetmek ne yaman kaybediştir. Diğer taraftan, Gülen taraftarlarının izafi var oluşlarını Osmanlıcılığa bağlamak. Yazar canı sıkılmış ve yazmış işte.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • magnezyali 9 yıl önce Şikayet Et
    Hocam sizi seviyorum ne olur paralele destek vermeyin,çok üzülürüz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Hoca 9 yıl önce Şikayet Et
    ülkem adına gelecekten umutlu değilim.kamplaşma,bölünme,dargınlıklar,keskin gruplaşma ve ayrışmalar,kin ve husumet duyguları,saygı ve hoşgörüden hızla uzaklaşılması,empati kültürünün terk edilmesi v.b.onlarca olumsuzluk almış başını gidiyor.Normalleşmenin her alanda sağlanması gerek.sağduyu galip gelmeli hepimiz sakin olmalıyız.hepimiz aynı gemideyiz.
    Cevapla
  • Ali Fuat Türker 9 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti Osmanlıcıları ayırıştırıyor mu bunu birde Kadir Mısıroğluna sorun,Osmanlıyı hiçbir T.C.Hükümeti şu an ki kadar ihya etmemiştir,MAB hocaya saygım var ancak,bu yazıdaki tahlillerinin sağlam mesnedi yok
    Cevapla
  • analist 9 yıl önce Şikayet Et
    tespitler doğru.2015 seçimlerinde koalisyon kaçınılmaz sonuç gibi görünüyor. hükümet tüm kesimlerde desteğini günbegün kaybediyor.bugüne kadar oy verdim ama bundan sonra oy vermem diyenler hızla çoğalıyor.kamuoyunun şu anki hali böyle.
    Cevapla
  • MEHMET ÜLKER 9 yıl önce Şikayet Et
    İttifaklarının sonucunu gördük. Kaybettiler. İnşallah yine kaybedecekler. Gülenciler çok hak yediler, bu hakları nasıl ödeyecekler. Bundan sonra Gülencilerin taraf olduğu taraf kaybetmeye mahkumdur. Hakkı yenen Batıcılarda, Türkçülerde, Osmanlıcılarda, İslamcılarda üstlerini takmayarak AKP oy verdiler.
    Cevapla
  • Metin Çakar 9 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Ali Bulut'u severek takip eden biriyim ancak iyice aşikare belli oldu ki savruldukça savruluyor kendileri...Kanaatimce ne yardan ne serden durumları hakim. Ama ne yazık ki bir yanılgı içinde ya cemaati çok gözünde büyüttüğünden ya da çok sevdiğinden gözü başka kimseyi görmüyor. Nurcu olmayan cemaatçi olmayan Osmanlıcı olamaz mı ? Cemaati adeta bir siyasi partiymiş gibi hükümete ortak çıkarmış. Bu ancak paralelin devlet içinde ki malum uzantılarını kabul etmenin güzel bi ifadesi olarak kabul edilebilir.
    Cevapla
  • zümra 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya hocam siz bari yapmayın. Bu hain, islamdan bihaber fetullahçıları Osmanlıcı diyorsunuz. Benim bildiğim, sevdiğim Osmanlı islama hizmet için uğraştı. Osmanlı eğer var olsaydı bu hainlerin birer birer kellesini alırdı. Kuranımız fitne çıkarmak insan öldürmekten kötüdür diyor. Herşey aşikar olmuşken, dünya onca katliamlarla boğuşurken susup, birkaç kişi sorgulanıyor diye sokaklara dökülen, bu acımasız örgüte hala destek olanları Allah'a havale ediyoruz.
    Cevapla
  • Konu Komşu 9 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi mi nemi öyle bişey vardı demi yaa
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Zeynep 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ayrışmanın sebebini nasıl İslamcıların Osmanlıcıları dışlaması olarak görebiliyorsunuz hayret doğrusu.İktidarın, Gülencilerin haricinde hiçbir cemaatle hatta Nurcularla bile hiçbir zoru yok.gülencilerin yaptığı da değil iktidarı, herkesi dışlayıp İsrailin kucağına yatmak.Akparti'nin saflık yapıp bu hainliğe bu kadar zaman sabretmesi bile çok.Bu ayrışma iki vatan sevdalısı sınıf arasında değil,ikdarla hainler arasında bir ayrışmadır ve mutlaka olmalıdır.
    Cevapla Toplam 13 beğeni
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    osmanlıcı/islamcı gibi isimlere takılmayın. belli siyasi fikirleri öyle isimlendirmiş
  • Sezer 9 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Ali Bulut madem osmanlici grubu gulenciler temsil ediyor son belediye secimlerinde ve cumhurbaskanligi secimlerinde neden bu ayrismanin agirligini(faturasini) goremedik ? bilakis oylarini artirarak secimleri kazandi ak parti. Yazar Gulenci olmus yeni haberimiz oluyor! Guneydeki otorite devletin savunuculariyla bu milletin isi yok! Son fetullah teror orgutune karsilik yapilan operasyona tepki yazisi olmus!! eveleyip gevelemeden Feto hocana destek verebilirsin, acik konus MAB!!
  • Vehbi 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumunuza harfi harfine katılıyorum
  • Vehbi 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten dediğiniz gibi genelde severek takip ettiğim bir yazar bu yazısında gülen grubu ile sırf ayrıştı diye bu sekilde bir yazı (sanki gulen grubunu savunan)yazmasını beklemezdim.Sanki osmanlıcı tek grub gülen gurubu sanki sadece nurcular deyince onlar akla geliyor. Risale-i Nur a yakın olan birinden boyle bir yazı cok tuhaf
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    osmanlıyı tek temsil eden cemaatmiydi ki cemaat otoriteden izin almadan bişey yapamaz!!!
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat