Ali Ünal’a göre Gülen ‘insan-ı kamil’miş; çünkü
Ali Ünal’a göre Gülen ‘insan-ı kamil’miş; çünkü
Bir önceki yazımın başlığı, “Ali Ünal’a göre Gülen hatasızmış; çünkü” idi.

Yorumlar21

  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Risale-i Nur şunu savunur: Zaman, şahıs zamanı değil, şahs-ı manevi yani ideolojiler, cemaatler, cereyanlar zamanıdır. Kutsal vazifeler şahısla değil şahs-ı maneviye ile temsil edilir. Gülen’e gelince. Onca Risale-i Nur okumuş anlamamış. Tasavvuf meşrep biridir. (kınamıyorum) Ama tasavvufta şirazeyi kaçırıp meczup olanlar da vardır. Dıştan bakılınca aklı başında görünür ama gerçekte meczuptur. Bunlar “mübarek mecnunlar” olarak nitelenir. (26. Mektup 9. Mesele'ye bakınız) Ceza-i ehliyetleri yoktur. Cibali Baba gibi. Gülen hak ve hakikat savunucusu Risale-i Nur’u tasavvufi olarak niteleme cehaletini gösteren biridir. Ne de olsa meczuptur. Ne derse yeridir.
    Cevapla
  • mercan 9 yıl önce Şikayet Et
    ''Ahmet Yesevi'ninoluşturduğu Horasan okulları ve bu okullarda yetisen Horasan erenleri sadece Türklüğün gönül gözünü açıp, ruhunu manevi zevklerle süslemekle kalmamış, Türk dünyasına asırlar boyu yeni hedefler ve fetihler nasip eden bir kaynak olarak etkisini bugünlere kadar taşımıştır.''H.TOKAK . Sahabeler ve Ehl-i Beyt gibi Dünyanın 160 dan fazla ülkesinde okullar açan yiğit Anadolu evlatları aldıkları bu bayrakları bulundukları ülkelerde şerefle dalgalandırmaktadırlar.Ne mutlu onlara .
    Cevapla
  • Metafor 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence F.Gülen herşeyi göze alıp Türkiyemize gelmeli. Eğer yüreği varsa zaten her zorluğu yener canına kast ederlerse şehit olur yoksa bütün dedikoduları boşa çıkarır, cemaatinin pardon camiasının başına şanla geçer. Sahi neden gelmiyor????
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    özellikle son yıllarda bu yapının tasavvufun argümanlarını çokça kullandığına şahit oluyoruz.Tarikat faaliyetleri Türkiyede yasaklandığı için bu işler de merdivenaltı yada yeraldına indi. yani çakması çoğaldı. Altın gibi kıymetli bu yapıların (tarikat-tasavvuf) tenekeden çakması ortalıkta çokça var.Bu sebepten dolayı işin ehlinin konuyu irdeleyip Ali ünala kullandığı dille cevap vermesi gerekir. Ayrıca Fetullah gülenin Amerikada olmasını hicret olarak değerlendirenlerin, Peygamber Efendimizin Mekkeden, neredeyse bütün müslümanları gönderdikten sonra ayrıldığını söylemek isterim.
    Cevapla
  • arif gören 9 yıl önce Şikayet Et
    Yaşım fazla, yani biraz Osmanlıca bilirim. "Kâmil" deyimi; ne zamandan beri ülkesine ihanet eden, diğer Müslümanlara beddua yağdıran, başka devletlere satılmış olduğu neredeyse herkes tarafından kabul edilen bir kişi için kullanılır oldu?
    Cevapla
  • Seçilmişler CEmaati !!! 9 yıl önce Şikayet Et
    rica ederim Gülen hoca Sema'nın da imamı ne demek. Bu adamlara laf anlatamazsın onlar seçilmiş insanlar ve onlar hep haklı. !!! (allah sonumuzu hayr eylesin)
    Cevapla
  • isim siz 9 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi karıştırdıkları gibi bunuda birbirine karıştırmışlar.. İnsan-ı Kamil farklı birşey ilim tahsili görüp ! İCAZET almış Mürşid-i Kamil farklı birşey.. İnsan-ı Kamil bahsettiğiniz gibi Peygamber (sav) 'dır ve MASUM 'dur. Mürşid-i Kamil ise belki büyük günahlar için MASUN (korunmuş) ama yinede HATA 'lı ve GÜNAHKAR olabilir ancak hatasında ısrarcı değildir ! Ama bu grup F.Gülen 'i öyle bir merkeze yerleştiriyorki ! Allah selamet versin.. demekten başka birşey gelmiyor.. Ayrıca bende bir soru sorayım "F.GÜLEN 'in İCAZET 'i kimdendir ?"
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçmalıyorsun sen orada
    Cevapla
  • Geveri 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralelcilerden gözaltına alınanlar bas bas bağırıyorlar "Biz adaletten kaçmıyoruz" diye. Acaba Amerikadaki zatı hiç düşündüler mi? o niye adaletten kaçıyor. Tuhaf bir durum
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Masuniyet hatada israr etmemektir..yoksa hiç hata yapmamak değil...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • cevap 9 yıl önce Şikayet Et
    Masuniyet kelimesinin söylediğiniz gibi bir anlamını bulamadım. Hangi sözlük ki acep ola...
  • Hasan ERTEOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    Hele demek ki bunlar sohbetlerde 40 lar 7 ler kutbu aktablar filan gibi hikayeleri çokça anlatıyorlardı..demek ki bir şeyler demek istiyorlarmışta biz çok safmışız..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • samet 9 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların Fethullah Gülen ile ilgili iyi düşünceleri niçin zorunuza gidiyor. Demişiniz ki yazınızda benim derdim çifte standart, Ali Ünal Bey bu düşüncelerini hep yazıyordu. Fkat sizi ilk defa bu süreçten sonra duymaya başladık.
    Cevapla Toplam 19 beğeni
  • Abdürrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    Kişi yazdığı ile değil ne yazdığı ile değer kazanır. Ne derece Kur’an ve sünnete uygundur, ona bakılır. Darbecilik, entrikacılık, Yahudi savunuculuğu, milli irade düşmanlığı taraftarı ol, sonra dini eser yaz, ne derece alimliktir. Ümmetin çoğunluğunun ittifak ettiği cereyanlara siyasi muarızlık dini değil şeytanidir. Bu da alimlik değil cehalettir Eski tabirle “cehl-i mürekkeptir” Paralelcilerde çok görüyoruz onu. Çok.
  • zduzenli 9 yıl önce Şikayet Et
    İyilik ya da kötülük kavramları mutlak değişmez ile tarif edilir. Bazı insanların kör ya da aptal olmaları ve bir kişi için artık nedense iyi düşünceleri, ne düşüneni, na da düşünüleni iyi yapar.
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    F. Gülen zaten ders aldığı hocasını jandarmaya şikayet etmemişmiydi? Ne icazeti?
  • ahmet'e cevap 9 yıl önce Şikayet Et
    Gülen'in çocukluk ve gençlik döneminde aile dostlarıda olan çok genç yaşta nakşi şeyhi olan Alvarlı efe Muhammed lütfi ve dergahının yeri önemlidir.Sonrasında ders arkadaşı Mehmet kırkıncı hoca ile risalelerle tanışınca bu yola intisap eder.Gülen'in kalbin zümrüt tepelerinde 1,2,3,4 kitapları yazdığı tasavvuf kitaplarıdır.cemaatine "sizden daha çok bu kitapları 25sene sonra gelecek nesile yazdım diyor bir kitapta/ amerikada bir ay)
  • Hasan islam alimi mi? 9 yıl önce Şikayet Et
    Ali Ünal 40yıldır temelde Kur'an'ı kerim üzerine durmaksızın araştırma yapıp belki 10yıl gibi uzun zaman aralıklarında bir temel eser yazan(Kur'an'da Temel Kavramlar ve hem İngilizce hem Türkçe Kuran meal tefsiriyle son olarakta Risalei nurda külli kaidelerı) ciddi bir ilim adamıdır ilahiyat camiasınca iyi bilinen türkiyenin en güçlü kalemlerindendir.en büyük kusuru hep araştırıp yaması ama konuşmayı sevmemesi"hasan bey sahi sen Allah için hangi kitabı yazmıştın?"
  • murat buyuklu 9 yıl önce Şikayet Et
    eeeeee...
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    Yüreginize saglik Hasan bey, herkesin düsündügü ama hickimsenin söylemedigi konulari yazmissiniz son yazilarinizda. Bu din-mafyasini (paralel din) bitirmeden paralel yapilarin sonu gelmez...işin kaynağına gitmek lazim. Allaha emanet olun.
    Cevapla Toplam 22 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat