Kürtler
Kürtler
Kürtler kadim bir halk!

Yorumlar19

  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bu yazınızı devlet büyüklerimizde okur. muhakkak fayda görecekler inancındayım.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ünal Doğan 9 yıl önce Şikayet Et
    Evet,değerli yazarın bu son zamanların en hakikatli en elzem konusunu bihakkın doğru ele almasınına medyun-u ŞÜKRANIZ.Selahaddin Eyyubi ile Kılıçarslan'nın torunları ayrılamaz.Fitne gidecek.Ama geçmişte Kürtlere yapılan dehşet engiz oyunlara inşALLAH Yeni Türkiye silecektir..Vesselam..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • gellek spas berez nivisdar(tşk.syn yazar) 9 yıl önce Şikayet Et
    akp ye oy vermemiş bir kürt olarak diyorum,karş taraf dediğimiz syn yazarlardan ilk defa tarafsız Allah hakkı için doğru etkileyci bir yazı yazmiş syn yazar.Allah razı olsun.şu cümle her şeyi anlatıyor usdatın dediği gibi türk kürdün aklıdır.kürtte türkün kuveti ve cesaretır.birlikte bir iyi bir insan oluruz.evet kürtler daha miletleşmedi bu doğrudur.bu sadece Rabbimin yolunda gitiğimizden dir.yazar cok açık yazmiş.Allah hakımızda hayırlısı neyse onu yapsın.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Türklerle Kürtler birçok yönden birbirine benzer. Bir elmanın iki yarısı gibidir. Ayrıca Emevi zulmünden kaçan ve K. Irak ve G.Anadolu’ya yerleşen Al-i Beylt’in rehberliğinde Kürtler gönüllü Türklere katılarak kader birliği yapmıştır. Said Nursi gibi bir zatın Türk-Kürt birlikteliğini tensb-i ilahi olarak görmesi bunun delilidir. Ve Münazarat adlı eserinde Kürt pınarının Türk Havzasında toplandığını belirterek Türk-Kürt itihadının kıyamete kadar süreceğini belirtir. Halkçı zihniyetle yetişen bazı Kürtler’in ırkçı tutumları Kürt halkı tarafından kabul görmüyor ve Türklerle ittihadı sürdürmeyi inancı gereği bilir. Her yıl Mevlid Kandili yüzbinlerle meydanda kutlayan da onlardır.
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerin bugün çektikleri bütün sıkıntının sebebi Osmanlıya bağlılıkları ve ecnebi fitnesine boyun eğmemeleridir. 1919 yılında batılıl yabancılar fikirlerine uygun buldukları ve Kürtler’in adına hareket ettiğini söyleyen Kürd Şerif Paşa ile Ermeni-Kürt Devleti için anlaşırlar.Paris’e giden Şefik Paşa, Boğos Nobar bir ittifak anlaşması yapar. Bu haberin İstanbul’a ulaşması üzerine Darü'l-Hikmeti'l-İslamiye azası Bediüzzaman Kürt ileri gelenleri uyarır. Ve şark aşiret reisleri telgraflarla bu anlaşmaya karşı çıkar. Çünkü böyle bir ittifak Kürtleri İslam’dan uzaklaştıracaktı. Ama kurulan devletin halkçı kanadının ırkçı ve din düşmanı politikaları bugünkü soruna yol açtı.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Nesih KURTARAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazınızın tamamını okudum. Öngörünüz isabetli olmuş. Biz halk olarak hep deriz; Türkler ve Kürtler kardeştir. İnşaallah öylece kalacaklar. Din hayatın hayatı hem nuru hem esası ihyayı din ile olur bu milletin ihyası.(Bediüzzaman)
    Cevapla
  • yahya ziya 9 yıl önce Şikayet Et
    güzel yazı çok doğru tesbiteleri icinde barındırıyor
    Cevapla
  • zekeriya orhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Esselamualeykum Sayın Hocam! Yazınızı okudum teşekkür ederim ve duam şudurki Rabbim hem türk kardeşlerimize hemde kürt kardeşlerimize akıl,fikir versin. saygılarımla
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Hasan DURMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir Türk Müslümandan ilk defa islamca ve insaflı bir değerlendirme okudum.Bir Müslüman kürt olarak gururlandım ,demek bu duruşun etrafında saf tutarsak sahili selamete çıkma ihtimalimiz vardır.Herkese fedakarlık düşmektedir.Yılların kütülüğünü bugünkü Türklerin üzerine atarak işin kolayına kaçmamak lazım.Belki onlar zımnı tarafgirliklerinin cezasını çekiyorlar.Yoksa aynı zülmü başka isim altında onlarada yapıldı.Gün kardeşlik günüdür. Allah'ın ipine sımsıkı bağlanma günüdür.Birimizin hatasıyla başkası sorum olamaz.Dünyamız geçse de bari ahiretimizi kurtaralım.Diyenlere SELAM olsun
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    hay Allah(cc) sizden razı olsun uzun ve çok isabetli bir yazı olmuş 500 sayfa olsa bıkmadan okurdum insan ve islam üst fikriyle ittihad fikriyle ve özellikle türk arkadaşların, son dönem kürt arkadaşlarında milliyetçilik denen şeytani yaklaşımı beyinlerinden kalb lerinden tamamen atması duasıyla.bu yazıyı herkes okumalı ve bu türden yazılar çoğalmalı gerçeğin sahiplenicisi çok az olur ama onun gerçek sahibi haktır bir kavmin helakı pahasına hak galip gelir tercih genelin olur.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • abdurrahman Serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    T.Özal zamanında DOSTUMUZ ! ABD (Amarika) B.Elçisi, "Osmanlı Devleti" nden 25 devlet üredi, 26 ıncısı da Türkiye Cumhuriyeti'nden çıksa ne olur" diyebilmiştir. O günden bugüne, nereden nereye geldik. düşmanı, geleni-gideni bir düşünün. Bir de Erbakan denince, çoğunın tüyleri diken diken uluyor amma: l995 senesiydi galiba, (Çemberlitaş'ın oradaydı) Merhum Erbakan hoca, kendine has mübalağalı uslubuyla, 1948'de kurulan İsrail Devletinin kuruluş kararının 1898 de alındığını ve kurulacak Büyük İsrail Devletinin temelinin ise, 1998 de Kararlaştırılacağını söylemiş ve mühim açıklamalarda bulunmuştu. Tayyip bey de yanındaydı, o konuşmayı y beraber dinlemeği isterim.
    Cevapla
  • Oktay 9 yıl önce Şikayet Et
    İçimiz çok karardı suriye savaşından beri..Hergün ülkemiz için dua dua dua edelim..Son endülüs olmadan..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ekrem 2 9 yıl önce Şikayet Et
    aslında kürt kardeşlerimiz ayrı bir devleti ve islam sancaktarlığını yaşadıkları acılar dolayısıyla çoktan hak ediyorlar ama türkler gözlerini açıp onları kullanarak v onarla hertürlü şartlarına boyun eyip sözüm ona uzlaşarak sancağa biraz daha sahip olabilirler.islami metafor v analojileri kullanarak birleştirici gözüken ayrımcı ve ayrılıkçı bir yazı tamda böyle yazılırdı.
    Cevapla
  • ekrem 2 9 yıl önce Şikayet Et
    aslında kürt kardeşlerimiz ayrı bir devleti ve islam sancaktarlığını yaşadıkları acılar dolayısıyla çoktan hak ediyorlar ama türkler gözlerini açıp onları kullanarak v onarla hertürlü şartlarına boyun eyip sözüm ona uzlaşarak sancağa biraz daha sahip olabilirler.islami metafor v analojileri kullanarak birleştirici gözüken ayrımcı ve ayrılıkçı bir yazı tamda böyle yazılırdı.
    Cevapla
  • ekrem 1 9 yıl önce Şikayet Et
    maalesef sap ile samanı birbirine karıştırarak hak ile hakikat ile mevzu ne kadar saptırılabilirse bunu başarıp asıl düşüncenizi çok güzel zerketmişsiniz.İslam birliği metaforundan yola çıkıp said nursi'yi de "yanlış" bir şekilde düşüncelerinize destekçi yaparak kürtlerin ayrı bir devleti ne kadar hak ettiklerini israiloğullarıyla verdiğiniz örnekle harika tamamlamışsınız.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat