Avukatın Aranması
Avukatın Aranması
Arama, suçu önlemek veya işlenen suçun failini ve delillerini bulmak amacıyla uygulanan, bireyin özel hayatının gizliliği ve korunması hakkını kısıtlayan bir tedbirdir.

Yorumlar20

  • Öner AYDIN 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Şen yazı için teşekkürler. Ülkemiz insanları ileri geri şeyler yazıp duruyorlar. Affınıza sığınarak beyan edeyim, diyebiliriz ki diploma gerektirmeyen bir WC sorumlusunun gerekli temizliği yapmamasının yaratacağı psikolojik durumu tahmin edebilirsiniz. Ülkemiz HUKUK DEVLETI diyoruz. Makam ve mevkilere bakmadan HOŞ GÖRÜSÜZ olarak yaklaşımlar İNSANLIKTAN ne kadar koptuğumuzu göstermekte. Bir videoda, avukat ve karşısında bir kaç trafik polisi vardı. Her iki taraf da 4 yıllık okul mezunu! İki tarafta aydınlatıcı, yol gösterici hitaplar yerine sıkıntıya sürükleyen tutum sergilemekteydiler. Alınan eğitimin yanına ÖRF VE ADET KURALLARINI da koyarak hareket etmeliyiz diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülkede avukatlara verilen değer o devletin bireylerin temel hak ve hürriyetlerine verdigi değeri gösterir. Çünkü yargıda sadece avukatlar bireylerin savunmaları ve devletin bireyler karşısındaki ezici gücünü hukukla sinirlamak durdurmak icin çalışırlar. Bir devletin veya bireyin zihniyetinde avukatlık kurumu degersiz görülüyorsa bu aslında hukukun degersiz görüldüğü manasindadir. Bu açıdan avukatlık kurumu günümüz modern toplumlarının olmazsa olmazlarındandir ve bu kurumun iyi bir sekilde islemesi ve görevlerini yerine getirmesi icin bir takım ayricaliklara sahip olmasi da elbette isin niteliğinden kaynaklanmaktadir.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • aaaaaaaaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    sıkıntısı olmayan bir insan zaten aransa ne olur.demekki bir sıkıntı var.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Devils of Advocate 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce 4 yıllık lisans mezunuyum ve suan ikinci üniversite olarak huku ğa başladım avukat dediğin nedir ki diyen arkdaşlar bi gün ocaklarına düşerseniz ne olduklarını anlarsınız bu işleri yapmak belirli bir birikim kapasite ve zeka gerektiyor ben 10 yıl okuyup lise mezunu bir memurun beni madar edermişcesine aramasına izin veremem kanun ne diyosa o olucak yok öyle o kim bu kim bu insanlar ter döküyolar emek harcıyolar dşğerleri yatarken tabiki ayrıcalıkları olucak.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Sami 6 yıl önce Şikayet Et
    Avukat sadece müvekkilinin yanında, görevde ya da göreve giderken aranmaz. Önleme araması gereği Gece eğlenmeye, gezmeye vb. giden her avukatın normal vatandaşın arandığı gibi aramalıdır. Polis aramazsa vatandaş nasıl kendini güvende hissedecek
    Cevapla Toplam 21 beğeni
  • Hukukcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Kanun açık bir şekilde aranamaz diyor ayrıca avukat neki diyen arkadaş kanunda yine açık bir işekilde avukat kamu görevlisidir demekte avukata karşı işlenen sucun cezası hakim ve savcıya işlenenle denk cezalandırılır. El etek öptüğünüz hakim ve savcılarımız avukatlarımızın sıra okul arkadaşı yani meslektaşı üçü de hukuk mezunu
    Toplam 11 beğeni
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    altı üstü bir avukat nasıl olur da aranmaz anlamıyorum..
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Ebu Cehil 3 yıl önce Şikayet Et
    Cahilce yorumlar
  • celal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bay bayan hukukçu arkadaş 8-10 bin lireye tamahkar etmez avukatlar diyerek hakim savcılığı hor görümüşsün.Aksine avukat olmak parayı sevmektir hakim savcı olmak kariyer,hizmet etme sevdasıdır..
  • Hukukcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Altı üstü dedegin hakim savcı ile denk o da hukuk mezunu ayrıca kendinr güveni ve bilgisi olan hukukcular avukat olur çünkü para gelir vs kaygısı yoktur. Yoksa öyle sekiz on bin tl maaşa tamahkar olmazlar bi dava da elli yüz bin alıyorlar altı üstü dedigin
    Toplam 1 beğeni
  • Alperen 5 yıl önce Şikayet Et
    Alti ustu avukat dedigin devletin uc buyuk gucu olan yasama yurutme ve yargi erklerinden birini temsil etmektedir. Siradan vatandas degildir. Zorlu bir egitim sonucunda elde edilen bir unvandir. Sizin gibi hayatinda hic kitap okumamis insanlarin elestirebilecegi hadsizlikten cok otededirler.
    Toplam 9 beğeni
  • Avukat 5 yıl önce Şikayet Et
    Avukatlar olmasa yargı çöker. Bence önce bi avukatlık mesleğini araştırın. Hakim savcı aranmiyorsa avukat da aranmamalıdır
    Toplam 4 beğeni
  • Cenk 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş avukatın sıfatı nedir ya. Avm ye girerken kimlik gösterip girior. Şaçmalığın daniskası. Aranacak tabi .
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Cenk95 6 yıl önce Şikayet Et
    Sıfatının ne olduğunun önemi yok. Kanunda bu hak verilmiş. İsteyen kullanır.
    Toplam 7 beğeni
  • Av. 7 yıl önce Şikayet Et
    Avukat yargı mensubudur. Savunma işini üstlenir. Bilip Bilmeden ne kolay yorum yapıyorsun. Senin sıfatın nedir?
    Toplam 24 beğeni
  • maö 9 yıl önce Şikayet Et
    yadırganacak bi şey yok böyle yazması normal kendisi de bir avukat sonuçta,zaten etliye sütlüye pek dokunmaz kendi aleyhine değilse, dik bir duruşu yok yani
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • hoca daima doğrudan yana 9 yıl önce Şikayet Et
    Ersan hocam bu zamanda kimsenin cesaret edemediği bir yol izleyegelmekte; -Güçlüden yana değil- daima doğrudan yana durarak dik duruşun hasını göstermektedir. Tabi anlayana.
    Toplam 8 beğeni
  • ozkayalar 9 yıl önce Şikayet Et
    ama avukatlık baroları ve avukatlarda anarşit ve anarşit yuvası olmamalı.bu solcu sosyalfaşit avukatları ne yapacağız? at izi it izine karışmış?kusura bakma be aranıyorsam onlarda aranacak.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Cafer UÇA 9 yıl önce Şikayet Et
    Prof. Dr. Ersan Şen......! Avukat dediklerin bir terör örgütünün üyesi, her türlü eylemin içindeler ve bunca insanımızın hayatının sönmesinde oynadıkları rolü bildiğin halde, Bu tavrını yadırgadım. Gerekirse yasalarda Anayasa da değişir. Bu kadar serbestlik hangi demokratik ülkelerde var onuda AÇIKLAYIN
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • sıfat 9 yıl önce Şikayet Et
    Hoca bir bilim insanıdır. Hukukçudur. Siz tevilci, takiyeci, şakşakçı arıyorsunuz. Paralel sizi tam akıllandırmamış olacak ki hala o günlere öykünüyorsunuz.
    Toplam 6 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat