Boğaziçi gerçeği
Boğaziçi gerçeği
.

Yorumlar8

  • Nazım KARAMEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Rektör atamasına öğrenciler alet edilmemeli. Kaldı ki, dışardan terör iltisaklı tahrikler var ortaya çıktı.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sıralamalarda değişik parametreler kullanılır. Parametrelerin bir kısmı çokluğa bağlıdır. Örneğin üniversitenin yayın sayısı üniversitedeki akademisyen sayısına bağlıdır ama akademisyen başına düşen yayın sayısı denildiğinde bu çokluğa bağlı değildir. Boğaziçi Üniversitesi, çoklukla ilgili parametreler kullanılmadığında, İstanbul, Ege, Erciyes, Dokuz Eylül, Gazi, Atatürk Üniversitesi gibi güzide üniversitelerimizin gerisine düşmez. Boğaziçi'nde gerçekten bir kalite sorunu olsaydı, oraya atanan rektörün burada sayılan, daha iyi olduğu iddia edilen üniversitelerden gelmesi lazımdı. Yoksa bu sıralamaların tamamında Boğaziçi'nin yaklaşık 100 ile 150 sıra gerisinde olan bir üniversiteden değil.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mehmetm 3 yıl önce Şikayet Et
    Kalite sorununu, bilimsel araştırma sıralamasında ilk sıralarda olan üniversitelerden rektör atamasıyla ilişkilendiren arkadaş bunu bayağı ciddiyetle söylüyor. Bilimse araştırmaya , evet rektörler etki etmez diyemeyiz ancak Boğaziçi'ndeki 800 akedemisyenin etkinliğinin yüzdesi karşısında çok olmasa gerekir. Yoksa, ülkedeki 220 üniversitenin başına çok kaliteli rektörler atamakla üniversitelerimizde bilim tavan yapacak değildir.
    Toplam 1 beğeni
  • Vatandaş-19 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocam bu yazdıklarını biliyordum ( bir öğretim görevlisi arkadaşım anlatmıştı.) oğlumu bile ikna edemedim.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • dfs 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazı Boğaziçi Üniversitesinin benim nazarımdaki imajını değiştirdi. Bazı şeyleri gizlemek için mi böylesi eylemler düzenleniyor acaba?
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Doğrucu 3 yıl önce Şikayet Et
    Seksen üç milyona okutmak lazım
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • ibrahim adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu analizi okuyunca CHP aklıma geldi bir yanda; T.C nin kurucu partisi olmakla, 100 yıllık olmakla, Atatürk'ün partisi olmakla, o kadar çok övünme noktaları var ki parti savunucularının.Gel görki milletin menfaatine bir iş ve icraat sıfır.Halkın tercihinde 1/4 ü aşamıyor.Alzeimer hastası yaşlıdan farkı kalmamış içi boş bir kalafat adeta! Boğaziçi ünv. de öyleymiş!Zihniyeti başarısına yansımış!
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Mustafa Bozdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir analiz ..Bilgilendik. Tesekkür ederiz.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat