Azdırılan para piyasasına çare
Azdırılan para piyasasına çare
.

Yorumlar6

  • İshak ALBAYRAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Vurguncu namussuzların zarar ettiğini görmekten de bayağı keyif alıyorum...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İshak ALBAYRAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok büyük hocalar o ki sözünüz müslümana . Niye paradan para kazanmaya çalışmanın helal olmadığını söyleyemiyorsunuz da binbir dereden su getirmeye çalışıyorsunuz. Şayet paranız varsa ve bunla döviz alarak veya altın stoklayarak üretim ve ticaretin zarar görmesine sebep olmaktan dolayı vebal altına girdiklerini niye söyleyemiyorsunuz. İşimiz gücümüz faizci ve rantçı (çok dindar) vurguncuların nasıl para kazanacakları mı ? Paradan para kazanmanın her türlüsü haram deseniz ne kaybedersiniz. Adam çıkarı için memleketi satacak kadar gözü dönmüş bizim hocalar da bu vurguncuların kazançlarını helalleştirmenin derdine düşmüşler.
    Cevapla
  • mehmetm 2 yıl önce Şikayet Et
    Ona buna helaldir haramdır diyerek fetva vermenin sorumluluğu bulunmaktadır. En iyisi konu hakkında bilgisi olup, fetva vermeye yetkili olanların sözleri ile hareket etmek zaruridir.
  • Alim HOCA 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi, para döviz faiz enflasyon cari açık artık değer emek sermaye.... bunlar Çok karmaşık konular Bu karmaşıklığa bir de İslam'ın getirdiği ekonomik kurallar ile günümüzdeki güçlü devletlerin Kağıt paralarının geçerli akçe olması eklenince iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor Rabbim hepimize helal bereketli kazançlar versin Alimlerimiize de görüşlerinde tutarlı olurlarsa iki sevap, yanlış yaparlarsa Bir sevap verilir
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • osmanlı torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    Faizli mevduat hesaplarına bilerek ve isteyerek para yatırmamalı" diyen Diyanet, "Bu tür mevduat hesaplarına tahakkuk ettirilen fazlalıklar faiz olup dinen haramdır. Söz konusu faiz oranlarının enflasyonun altında ya da üstünde olması, bu işlemi faiz olmaktan çıkarmaz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • KONYALI 2 yıl önce Şikayet Et
    Müşrikler alışveriş de faiz gibidir dediler. Oysa Allah alışverişi helal, faizi haram kılmıştır
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat