<font color='#0000ff'>Yaşanmış iki olay ve ABD ahlakı</Font>
Yaşanmış iki olay ve ABD ahlakı
Prof. Dr. Nevzat Tarhan yaşanmış ibretlik iki tarihi olayı hatırlatarak, Küresel narsisizmi besleyen Amerikan ahlakçılarını akıllarını başlarına almaya çağırdı

Yorumlar36

  • baybars can 15 yıl önce Şikayet Et
    ölçek büyüyor ve abd yide yutuyor. ölçek büyüyor,küreselleşme ekonomi diliyle yoplumları birbirine bağlıyor,dünyadaki herkes daha çoketkileşiyor birbirleriyle,oysaki batı sömürgeci devrindeki yapıyı sürdürmeye çalışıyor ve ahlaki değeri küresel değil sadece ülkesel kalıyor buda büyüyen küresel ölçekte abd yi yutuyor batıyı yutuyor,medeniyet ırkçılığına sarılan batı ve çocukları büyüyen ölçeğe uyum sağlıyamıyor.küresel bir ahlak ise ancak islamla olabiliyor,mevlanan ölçeği yada islamın ahlaki disiplini ise bu ölçeği şekilendirecek.
    Cevapla
  • duran yurttas 15 yıl önce Şikayet Et
    O KULÜBELERİ, HANGİ ŞAŞKIN TASARLADI?. Gerçek şu ki, onlar kendi insanlarına değer veriyor; yabancılara o kadar değer vermiyorlar. İstisnalar kaideyi bozmaz. Benim takıldığım nokta, bu kurşun geçirmez camlı kulübeye; niçin içerden dışarıya ateş edecek birkaç tane boşluk, kanal koymamışlar. Polisler o kanallardan ateş ederdi ve hiç birinin burnu bile kanamazdı. Ateş edecek yer olmadığı için, dışarıya çıktılar ve hedef oldular. Tarih öncesi kalelere bile ok atma yerleri konulmuş.
    Cevapla
  • mehemet 15 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı ve işgal. osmanlı hiç bir ülkeyi işgal etmemiştir, sömürmemiştir, tecavüz etmemiştir, hırsızlık yapmamıştır. coğrafyasının bir kısmı kendi kendine iltihak etmiş. fethettiği topraklardada hiç bir zaman kötü anılmamıştır. şimdimi; şimdi türkiyede bile osmanlı için nefret tohumları eğitimle ekiliyor. dışarıda olmuş çokmu. ama yüzdeye vurursanız hala seviliyor.
    Cevapla
  • mehmet kara 15 yıl önce Şikayet Et
    OLMADI HOCAM.... Hocam yazılarınızı zevkle okuyor ve takip ediyorum..bu yazınızında büyük bir kısmına katılıyorum.ama osmanlının her yerde sevildigi fikriniz maalesef çok yanlış..osmanlının işgal ettiği yerlerde istisnalar hariç hepsi osmanlıdan nefret ediyorlar..ben birebir şahit oldum..lütfen bu konuyu iyi araştırın..
    Cevapla
  • arif arı 15 yıl önce Şikayet Et
    eceli gelen ..t camii duvarına pislermiş. bu sözde osmanlının öngörüsüdür ve hep gerçek olmuştur.
    Cevapla
  • Mehmet Selim 15 yıl önce Şikayet Et
    abd ye bişey olmaz bu leş kusları oldukca.... ali ünlü diye yazan ama ünsüz düşmesi hatta izan ve ahlak dususu yasayan el-aman. burada ya yazıyı okumayı bilmiyorsun yada okudugunu anlamıyorsun.tasra teskilatında bir ornek (belgeyle) goster bizde gorelim.ayrıca ates edilsin denmiyor ambulans istenmiş cagrılmamıs.kapılar kapatılmıs vs.tamamen insani bazı zaaflar var.yoksa askerlik onuru zaten aranmıyor bunlarda o zaten yoktur.bunlar leş kargası.kraldan cok kralcı olmaya gerek yok.maşallah bizdekiler abd den cok abd ci.yuh yani bu kadar olur
    Cevapla
  • GICIK Vatansever 15 yıl önce Şikayet Et
    Langadak once Bosna katliaminin hesabini versi de sonra ciksin konussun!. Gecen yil Muslumanlar katledilirken sesini cikaramayan Hollanda Birligi Komutanina madalya vedi bunlar.Siz hala dost bilin Lagendijk'i. Hey Yalovali Kayinpeder,Damadin geldiginde su herifin kulagini cekmiyormusun hic?
    Cevapla
  • orhun can 15 yıl önce Şikayet Et
    kültür farkı. işte bizim dinimizin ırkımızın kültürümüzün yüceliği bu kendimizi sağa sola yamamaya çalışırsak veya amerikancı avrupacı olmaya çalışırsak bizde onlar gibi oluruz kültürümüzü koruyalım onların kültürüyle yetişmiş aydın denen karanlık düşüncelilerin laflarına bakmamak lazım işte bizim aydınımız böyle yazar teşekkürler nevzat hocam
    Cevapla
  • kadir karakuş 15 yıl önce Şikayet Et
    karşılıksız verebilmek(devam). bu oryantalistlik örneği göstermesinden de iyidir bence, çünkü karşılıksız verebilmek bize yani şarka ait bir olgudur. Amerikadan ziyarete gelenleri konuk ettikten sonra adamların beyin felcine uğramasının da sebebi budur, adamlar soruyor siz nasıl hiç bir karşılık beklemeden birşeyler verebiliyorsunuz? şunu anlamakta güçlük çekiyorlar sadece: bu yapılan kültürümüz ve onu şekillendiren dini ve milli değerlerimizden kaynaklanıyor.......
    Cevapla
  • kadir karakuş 15 yıl önce Şikayet Et
    karşılıksız verebilmek. nevzat beyin asıl demek istediği nokta, karşılıksız verebilme kültürüdür. Zira batıda hiç bir kültürde böyle bir olgu sözkonusu değildir. Bugünkü batı medeniyetini kuran seküler fikir akımları da kesinlikle bundan bahsetmez. Onlar hep,'insan insanın kurdudur' , 'güçlü güçsüzü ezer' felsefelerinin temelinden gelmektedir, karşılıksız verebilme kültürü dediğimizde, marxizm de materyalizm de bunu açıklayamaz ve beyin felcine uğrar, evet bir bakıma nevzat bey şarklılık örneği göstermiştir
    Cevapla
  • mimiga mimiga 15 yıl önce Şikayet Et
    Roma İmparatorluğu da.... Roma İmparatorluğu da bir zamanlar dünyanın en güçlü askeri imparatorloğuydu. Onlara ilk darbeyi vuran çobanlık ve çiftçilik yapan göçebe Cermenler'di.
    Cevapla
  • DELTA GRUP 15 yıl önce Şikayet Et
    ABD LİLER DÜNYADAN HEP ALACAKLI ,ERGENEKONCULAR MİLLETTEN HEP ALACAKLI. Bugun Aktif haber internet sitesinde Ramiz Ongun Agabey Ergenekoncuların bir toplantısına katılıyor Tolon paşa başlıyor atıp tutmaya gidişatı kötü olduğundan bahsediyor. Ramiz Agabey Genlerinden köklerinden gelen gelenekle cevabı yapıştırıyor. Paşa paşa Neden siz hep milletten alacaklısınız. Kendisinin Milleti ve devleti karşılıksız sevdiğinden bahsediyor. Ramiz agabey genlerinden gelen Osmanlı geleneği ile Milletii Karşılıksız sevmiş OSMANLIDA bulunduğu ve hakim olduğu coğrafyaları karşılıksız sevmiştir.
    Cevapla
  • mimiga mimiga 15 yıl önce Şikayet Et
    Uluslararası antlaşmaların gereği,. herhangi bir yerde çıkan olaya karışmamak mıdır yoksa dibine kadar gelen teröristlere karşı korkakça davranmak ya da ben canımı kurtarayım isterseniz siz "yiyin birbirinizi" midir? Eskiden ABD konsolosluğu Tepebaşı'ndaydı ve polisler sokağın başında arama yapıyordu. Bunca kan döken ABD'nin, konsolosluklarının bulunduğu yerler sadece Türk polislerine emanet edilecek, hatta trafik polislerinden, her biri bir delifişek genç polislerden can güvenliği beklenecek kadar herhangi bir yer midir?
    Cevapla
  • halit atlı 15 yıl önce Şikayet Et
    abd. Merhaba arkadaşlar yorumları okurken bir şey dikkatimi çekti abd için birbirimize kırıcı olmayalım onlarında istediği bu değilmi? abd toplama bir millet olduğunu biliyorum avrupada nekadar hırsız, katil, soyguncu,cani, vb cibiliyetsiz varsa oraya toplamişlar. Bu nedenle bunlardan bi b..k olmaz bencil yaratıklar. Ama göz ardı dilmemesi gereken nokta adamlar dünyada istedikleri gibi at oynatıyorlar bunlara karşı birlik ve raberliğimizi koruyalım, ALLAH vatanımıza, milletimize ve devletimize zeval vermesin AM
    Cevapla
  • Akustik... 15 yıl önce Şikayet Et
    Ali Ünlü Bey.. bakıyorumda bayağı bir ABD yi tutyorsunuz. peki size bir soru soracam.biz eğer abd yi tanıyorsak konsolosluğun karşısındaki tüm evler kendilerine bağlıdır.neden ordan bir kişide çatışma anında çıkıp o kadar dibe yaklaşmış pisliklere ateş etmiyor. ayrıca sokağı boydan boya gören mobese kameraları var ve en basit internetçinin bile kullandığı gogle earth yazılımının canlısı ellerindeyken neden kaçan arabayı akşama kadar bulunması için yardım etmediler. Yani sakın ola sakın abd lileri bize burda övme.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat