<font color='#0000ff'>'Tanrı Yanılgısı' yazarı ve Türkiye</font>
'Tanrı Yanılgısı' yazarı ve Türkiye
Tanrı Yanılgısı yazarı Richard Dawkins'in Evrim teorisi üzerine düşüncelerinden yola çıkan Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın, sığ aydınlanmacılara, birkaç sözü var.

Yorumlar29

  • Berfu Sevgi 15 yıl önce Şikayet Et
    Evrim Masalı. Evrim teorisi diye bir kavram artık kalmamıştır. Tüm dünya, evrimin bir yalan olduğunu, sadece ideolojik hesaplar yüzünden ayakta tutulmaya çalıştığını kavrıyor. Dünyanın her yerinden insanların yaratılışa, imana yöneldiklerine dair müjde haberleri geliyor. Daha geçenlerde Türkiye'de yapılan ankette dahi gördük. Biyoloji öğretmenleri evrime inanmıyorlar.
    Cevapla
  • Cem Demir 15 yıl önce Şikayet Et
    Tarihin En Büyük Aldatmacası; Evrim Safsatası. İnsanlık tarihinin belki de en mucizevi olaylarından bir tanesi, insanların evrim safsatasına olan inançlarıdır. Yıllar önce zamanın köhne teknolojisinde, bir hücrenin top şeklinde görüldüğü zamanlarda acemi doğa bilimci bir adamın ortaya attığı ve hiç bir bilimsel geçerliliği, tutarlılığı ve kanıtı olmayan bu idda oldukça komik ve gerçek dışıdır. Aklıselim her insanın birkaç saniye düşünerek varacağı sonuç çevremizde gördüğümüz herşeyin bir Yaratıcı, Yüce Allah tarafından kusursuzca varedilğidir.
    Cevapla
  • fedai said 15 yıl önce Şikayet Et
    nur ve zulumat. iste muslumanlarin hidayet kaynagi kuran ve vahiy neden nur olarak anlatiliyor. cunku bu somut bir dayanaktir. yani isigin veya aydinlatici maddenin bir kaynagi vardir. ama zulumatin yani karanligin bir dayanagi ve kaynagi yoktur. siz hic karanlik yayan bir madde biliyor musunuz? o yuzden dayanagi ve mesnedi olan nur, dayanaksiz olan zulume galip gelecektir. cunku zulumun ortaya cikmasinin tek sebebi veya tek dayanagi olsa olsa basli basina bir dayanak ve kaynak olan nurun yoklugundandir.
    Cevapla
  • mert yunak 15 yıl önce Şikayet Et
    Evrim Teorisi safsatası. Artık kimse iinanmıyor evrim teorisi denen şeye.Neden bazı insanlar kendileri de bildikleri halde bu kadar inat ediyorlar.Gururlarından. Saçma sapan bir şey üzerine ömülerini tükettiler.
    Cevapla
  • bengisu kibar 15 yıl önce Şikayet Et
    HARUN YAHYA nın eserlerini öneriyorum. Adnan Oktar yani Harun Yahya yıllardır evrime materyalızme karşı buyuk bır fıkrı mucadele yurutuyor.e şaunda dunyayı sallandırdıgı tum yabancı basın tarafından yazılıyor çızılıyor.ben herkese Harun Yahya eserlerını şiddetle önerıyorum kıtap vcd ınternetten nerden ulaşırsanız ulasın orada Allah ı yaratılışı hem dını hem mantıkı ve bılımsel olarak bulacaksınız.ben onun eserlerı vesılesıyle iman ettım.ve şuanda içime sığmayan bır iman coşkusu ve huzuru var kesinlıkle okuyun takip edın.hayatınız değişecek SELAM
    Cevapla
  • rauf genc 15 yıl önce Şikayet Et
    Aynı Atom, Sayılamayacak kadar Çeşit. Maddeyi oluşturan en küçük parçacık atom. %99 u boşluk ama içinde atom bombasının gücünü taşıyor ve sadece bir temel şekli olmasına karşın sayısız çeşitte madde oluşturuyor. Su da, ateş de atomlardan oluşuyor. Biri serin, diğerine dokunamazsın. Ve tüm atomlar dönüyor, ve atomlardan oluşan tüm maddeler dönüyor. Ve biz dönüyoruz, dünya dönüyor, galaksi dönüyor, evren dönüyor... Ama nasıl oluyorsa, herşey yerli yerinde duruyor. Allah'ın yaratışına hayan kalmamak mümkün mü? Tesadüf bunun neresinde?....
    Cevapla
  • Selda İşler 15 yıl önce Şikayet Et
    EVRİM TEORİSİ GERÇEKTEN İFLAS ETTİ. 150 yıldır beklenen ara fosiller neden hala bulunamadı? Oysa Dawkins'in söylediği gibi ara geçişin milyonlarca olmas üfüfen olulgerekiyor, ama bakıyorsunuz hala tek bir fosil yok, ama buna karşın milyonlarca yıldır değişmeyen canlı fosilleri var. Mikro alemde ise bir protein bile tesadüfen oluşamıyor. Artık bıraksınlar, bilime yazık. Bilim Allah var diyor her seferinde
    Cevapla
  • gülce güngör 15 yıl önce Şikayet Et
    Bilim kisfesinde bilim dışı bir teori. Darwin zamanında canlı hücresinin kompleks yapısı bilinmiyordu. Bu nedenle dönemin evrimcileri, canlılığın nasıl ortaya çıktığı sorusuna "rastlantılar ve doğal olaylar " cevabını vermenin çok ikna edici olduğunu sanmışlardı. Oysa 20. yüzyıl teknolojisi, hücrenin insanoğlunun karşılaştığı en kompleks sistem olduğunu ortaya çıkardı. Evrim teorisi ise, insanoğlunun tüm bilgi ve teknoloji birikimi ile yapmayı başaramadığı bu sistemin, ilkel dünyada "tesadüfen" oluştuğunu öne sürer. Bu nasıl bilimsellik?
    Cevapla
  • mehmet kılıçoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    Kendini aydın sanan cahiler okuyun belki aydınlanırsınız.. İsterim ki şu haberi günümüz de, dindarlara gerici yobaz diyen, gercekte asıl gerici ve yobaz olan aydın oldugunu sanan cahillerin okumasını.Gerce onların o küçük beyinleri yine anlamazlar ve bozuk plak gibi tekrara devam ederler.Sn.Nevzat bey bu güzel yazınızdan dolayı teşekür ederim.
    Cevapla
  • h.hüseyin çetin 15 yıl önce Şikayet Et
    haz. hocam yazınızdan müthiş haz aldım. imanım daha da kuvvetlendi. Allah sizlerden razı olsun. işte bize böyle hem prof. hem hekim gerçek aydın din alimleri lazımdı. Rabbimde lutfetti.
    Cevapla
  • hanif koray 15 yıl önce Şikayet Et
    maddeciler. materyalizm, bilimdeki gelişmelerle birlikte, "kör tesadüf" fikrinden vazgeçti. "bilinçli tesadüf" ya da birikimli seçim diyorlar artık. eskiden madde tanrıya bir ayet değildir, maddeyi madde ile açıklayacağız diyorlardı. yine maddeyle açıklamayı deniyorlar ama, kaba madde yerine incelmiş, zeka ürünü maddeye geçtiler. aslında değişen bir şey yok. maddeye tanrı diyorlardı, yine öyle diyorlar.
    Cevapla
  • muzaffer kayen 15 yıl önce Şikayet Et
    toprak. Saygideger yazarin, o insan aklini kenar kose demeden temizleyip,dahada etkinlestiren yazisini okuyunca ; aklimiza tekrardan su topragin (mubarek) içtenligi samimiyeti bereketi (bi iznillah) hatta sevecenligi ve sevkati geldi.ve de siirdeki "köklerin topragin altinda çalisan uykusu" nun manasina dalip gitmek ve sonrada tekrardan "adam" gibi dirilmek geldi.Karpuz bile bazen degisik 'sifatlara" konu olur.Sicak yaz gunlerinde karpuzu tanimak için ,topragi sevmek ..... vs. vs. ve Selamlar
    Cevapla
  • FarukBozkaya 15 yıl önce Şikayet Et
    Tesadüf değil birikimli seçilim. Haberde sanki R. D. önceleri tesadüfün canlıların oluşumuna neden olduğuna inanıyormuş ama artık inanmıyormuş gibi sunulmuş. Oysa R. D. Kör saatçi kitabını okuyan bir kişi bunun böyle olmadığını bilir. R. D. ye göre insan veya amip gibi karmaşık canlılar birkimli seçilimin ürünüdür. Evrimnsel gelişimde tesadüf olarak adlandırılan durum, meydana gelen bir değişikliğin canlının hayatta kalması açısından olumlu ya da olumsuz yönde bir eğilim göstermemesi anlamındadır.
    Cevapla
  • bengisu kibar 15 yıl önce Şikayet Et
    kozmik zeka mı ALLAH mı?. hocam herşey iyi hoş ta kozmik zeka nın anlamını çözemedik.evet tesadüf yoktur yaratılış vardır adı üzerinde YARATILIŞ yanı YARATAN bir varlığın olması buda "kozmik bir zeka"değil elbette herşeyi yoktan var eden yaşatan öldüren tek mutlak varlık olan ALLAH .evrim diye bir olay yok artık şimdi de ALLAH 'ın zatına olamdık isimler koymayalım hocam O ALLAH TIR RAHMAN DIR HALIKTIR....saygılar selamlar....
    Cevapla
  • abdusselam cicek 15 yıl önce Şikayet Et
    ???...!!!...(Tesbih ve Hamd). "De ki, o Allah ahettir/tektir, Allah sameddir, doğurmamiş ve doğrulmamiş ve onun hiç bir dengi yoktur" tüm evreni yaratan rabbimiz, kendini kullarına böyle tanıtıyor biz de onu kendini tanıttığı gibi kendimize rab olarak razi olduk ve ona ve tüm ayetlerine iman ettik ve onu cahillerin uydurduklari tüm yalan hayallarından tesbih ve takdis ederiz. kim böyle ona iman ederse o hidayettedir kim bundan saparsa da o kayıp sapıklardandir. rabbimizin hidayetine hamd ve şükür olsun.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat