'İyi'lik insanı ahmaklıktan kurtarır mı?
'İyi'lik insanı ahmaklıktan kurtarır mı?
Esasında her insan doğduğunda, daha hiçbir program yüklenmemiş, sistemi belirlenmemiş bir bilgisayar kadar temiz ve problemsizdir. Sonra programllar yüklenir ve...

Yorumlar37

  • Düşünür İNSAN 14 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir yazı. Naçizane bendenizde fikirlerinize katılıyorum. Her insan ayrı bir dünya değil midir? Bugünün ilmini ve teknolojisini daha ileri götürmenin olmazsa olmaz şartı farklı düşünce yapılarına ve bakış açıları değil midir? Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, hiç kimse bir şey düşünmüyor demektir. Her insanın gerek kendini gerek mevcut ilmi ve teknolojiyi daha ileri götürmek gibi bir sorumluluğu yok mudur? Doğruları söyleyenlerin tarih boyunca başına gelenler, doğruyu saklamak ve saptırmak için gerekçe olabilir mi?
    Cevapla
  • Muhammed Rıza Nur 14 yıl önce Şikayet Et
    Devamı.... Bu toplumun iyi insanları Allah'ın inayetine mazhar olmak istiyorlarsa eger bela ve musibetler gelmeden, o toplumdaki pislikleri, rezaleti ve hukuksuzluğu deşifre etmeliler. Ve buna karşı hakkı, hukuku ve doğruyu, güzeli savunmalılar. Cesurca korkusuzca yapmalılar, aksi halde onlarda helak olmaktan kurtulamayacaklardır ki bu son derece acı verici bir durumdur. vesselam...
    Cevapla
  • Muhammed Rıza Nur 14 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Mehmet Ali Bey. Kafasız, çıkarcı, ırkçı, putperest,ahlaksız ve zalim toplumlarla yönetimleri helak olmaya mahkumdur. Bu Allahın muradıdır, evet sünettullaha uymayan zamanın dışında kalır, bilgide çağı yakalamayanlar despotik adaletsiz yöneticiler çıkarır.Tıpkı Irak'ta olduğu gibi Allah'ta müstekbirleri onların başına mussalat eder. Sayın Yazarın söylediklerinde yüzde yüz isabet vardır. Bu toplumun iyi insanları Allah'ın inayetine mazhar olmak istiyorlarsa eger bela ve musibetler gelmeden, o toplumdaki yanlışlıkları cesurca
    Cevapla
  • Zeki Aslan 14 yıl önce Şikayet Et
    Tabii ki kurtarir. Ama kime gore "iyi"lik. Eger "iyi"lik, Allah'in (Kur'an'daki) olculerine goreyse, otomatikman kurtarir. Ama geleneksel hale gelmis (Kur'an'dan kopmus) olculere uyularak "iyi" olmak, ahmakligin otesine de gecirir, insani..
    Cevapla
  • ALİ CAN 14 yıl önce Şikayet Et
    SELAM HİDAYETE TABİ OLANLARIN ÜZERİNE OLSUN. Sevgili Mehmet Ali Bey, İslami bilgilerime göre doğru, güzel şeyler yazmışsınız.Yazınızda İslama aykırı bir düşünceye rastlamadım.Beğenmeyenler kendilerine baksınlar. Yüce Allah sizden razı olsun. Yolunuz açık, sabrınız bol olsun.
    Cevapla
  • Harun GELGEL 14 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyin bir rafizisi vardır.. Risale-i Nurda "her şeyin bir rafizisi vardır." diyor. Sayın Yazarda risale okumuş oradan iktibas yapmış ama galiba eksik okumuş. Risalede "eşyanın hakikatı sabittir" yazar.
    Cevapla
  • oğuz koçyiğit 14 yıl önce Şikayet Et
    Siyonizmin maşaları. Hayır gibi görünen her lafının altından şer akıyor. 14 Milyon KM lik osmanlı toprağını din, dil, ırk ayrımı ile 770 km ye düşürenler şimdi yeni parçalar için Sayın YAZARIMIZ ve benzeri JÖN leri kullanıyor. O gün emperyalizme karşı ölen Türk milletinin temel unsuru Kürtler, bugün ortadoğuyu karıştırarak İsraile yer açıyor. Ataları satılmadı ama bunların ağzına "KİMLİK" emziğini vererek iyi kullanıyorlar. İhanetlerinin sonucunu göremiyecek kadar kör olmak bu olsa gerek.
    Cevapla
  • Türkolog 14 yıl önce Şikayet Et
    .... İnsanlar birine cevap vereceklerini hissettikleri anda nasıl da mutlu oluyorlar. Yorumlardaki hararetli enerji insanın yüzüne çarpıyor adeta.
    Cevapla
  • İNANMAZSAN İNANMA 14 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar İslama mensup doğar. Elest-i Bezminde bu ahit alınmıştır. Herkes İslamiyeti kabul etmiştir.Ya da İslamı yaşayacağıha söz vermiştir. Ama sonradan ortama zamana hal ve davranışlara göre cayanlar olmuştur o ayrı. Yazınızda değinilecek daha pek çok şey var ama yayınlanmaması kuvvetle muhtemel şeyler için de uğraşmaya değmez.
    Cevapla
  • Türkolog 14 yıl önce Şikayet Et
    Yazar Bu Yorumlar Sonucu Aynı Şeyleri Tekrar Yazmak Zorunda Kalacak Sanıyorum. Sn.Yazar hayatım hakkındaki mühim bir kararıma vesile olmuş bir insandır. Eleştirileri "sanal saldırıya" verilmiş bu cevaba (yazıya) tahammül edemeyerek "sanal saldırı" şeklinde bir cevap addediyorum.Yazar zannediyorum esefle hiçbir şeyi değiştiremediğini görecektir.Eleştirenlere, özellikle sıradışı programı konusunda, yazarın son kitabını tavsiye ediyorum.Adını versem reklam diyecekler.Programda görmek istemeyenler herhalde o programın ortağı filan değiller. Kumanda adlı aletten de haberleri var sanıyorum.
    Cevapla
  • İNANMAZSAN İNANMA 14 yıl önce Şikayet Et
    Diğer katılmadığım nokta. İnsanların hiç bir dine mensup olmadıkları görüşüdür.Lakin sonra da İslam fıtratı demek zorunda kalmışsınız. Hiç birdine mensup olmamayı da yine İslam kelimesiyle açıklamışsınız.Birincisi matematikte limit konusu vardır. Soru şu: Bir adam her attığı adım önceki attığının yarısı ise 100 metre ötedeki bakkala varabilir mi? Yani limitler İslamı gösteriyor.
    Cevapla
  • İNANMAZSAN İNANMA 14 yıl önce Şikayet Et
    Eşyanın Hakikatı Sabittir. Eşyanın hakikatı sabit değildir görüşünüze katılmıyorum.Peygamberimiz kendi görüşünün kesin hakikat addedilmesin diye Ya RABBİ BANA EŞYANIN HAKİKATINI ÖĞRET diye dua etti. Buna şunu örnek vereyim. Kar kardır. Kar yağınca kimisi kar cehennemi kimisi kar cenneti diye yorumlar. Kendilerine göre olan yorumlar doğrudur ama kesin gerçek değildir.Kesin gerçek olan kardır. Eşyanın hakikatı bu örenk gibidir.
    Cevapla
  • mevhibe inal 14 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Alperen... Sen cok yasa..ayni sozler ortaya cikmis, cikmamis butun isbirlikciler icin gecerli.
    Cevapla
  • Alperen Topçu 14 yıl önce Şikayet Et
    PKK Terörist bir örgüttür. Ama siz pkk kürtleri fark etmemizi sağladı amacına ulaştı yazıyorsunuz, hayır pkk bizi bağrımızdan vurmaya cesaret edemeyenlerin sırtımızdan vurmak için tasarladığı bir hançerdir ve kürtlerin eline tutuşturulmuştur, bunun savunulacak hiç bir tarafı yoktur.
    Cevapla
  • Alperen Topçu 14 yıl önce Şikayet Et
    M.Ali BULUT' a. Daha önceki yazdıklarınızla güya beyin jimnastiği yaptırmışsınız, bana hiçte öyle gelmedi sadece beynimin öfke merkezini uyardınız nedenmi? Ben müslüman türküm türklüğümle guru duymamım bir sebebide yıllarca islamın hizmetkarlığını yapmış olmak ve islam sancağını avrupanın göbeğine kadar şerefle taşımış olmak, bu saydıklarım bile bizi şerefli bir millet yapımaya yetiyor, ama siz öyle bir pencereden bakıyorsunuzki at izi ile it izini ayırt edemiyorsunuz,
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat