Eşyanın hakikati sabit mi?
Eşyanın hakikati sabit mi?
Cenab-ı Hak, evrendeki tasarrufunu ‘Kulle yevmin huve fi şe’n” diye niteler. Allah’ın zatı ve mahiyeti sabit ve değişmez olduğuna göre, değişimden maksadın, eşyanın kendisi olduğu aşikardır.

Yorumlar13

  • Sedat Acemoglu 14 yıl önce Şikayet Et
    Madde = Yokluk. Dusunmek beynimizle mumkun olabiliyor. Beynin daha ne oldugunu bile tam olarak bilmiyoruz. Bu bilmedigimiz sey ile, fiziki evreni olusturan maddenin temeltasini arastiriyoruz. Bulacagimiz sey ise yuksuz, agirliksiz ve boyutsuz bir sey olmak zorunda dir ki limit teoremi geregi bu maddenin bir baslangici olabilsin. Kisacasi gercekten madde yoktan yaratilmistir ve bir gun kendini olusturan yokluga geri donecektir ki bununda dogal suresi 10 uzeri 42 senedir.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • cemal sinop 14 yıl önce Şikayet Et
    2. ve itaat etmeyenlerde Allah'ın dediklerini yaparlar. Ayetlerde "Çünkü Allah'ın alnından tutup denetlemediği hiçbir canlı yoktur. O'ndan izinsiz tek bir yaprak dahi düşmez" denmeiştir. Bu durum açıkça tek hakimin Allah olduğunu ortaya koymaktadır. İmtihan işte burada. Buna iman edecek misin, etmeyecek misin? bu durumda sende bilinmezdir, Allah'ın katında ise sonucu bellidir, bitmiştir. bekleyen sensin, sonsuz olan O'dur. O yüzden sabret, iyiliği emret, kötülükten kaçın. Namazında devamlı ol. Öğüt al.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • cemal sinop 14 yıl önce Şikayet Et
    abilerim ablalarım. enel hak diyen hallacı mansur acaba bugünkü kadar ilme mi sahipti? bu yazıda kastedilen veya hallacı mansurun kastettiği şudur; Allah'tan başka ilah ve varlık yoktur. biz Allah ne gösterirse onu izleriz. dışarda var mı yok mu bilemeyiz. Allah uyun dediği için gönderdiği Kitaba uyarız. İtaat edin dediği için Resulüne itaat ederiz. aslında Allah'ın dediklerini yapar, Allah'a itaat ederiz. Bu şeytan içinde geçerlidir. Cüzi ve külli irade de yoktur. Sadece Allah'ın iradesi vardır. Allah'ın dediklerini yapmayan
    Cevapla
  • bengisu kibar 14 yıl önce Şikayet Et
    Harun Yahya Maddenin Ardındaki Sır. hem kitabı hem vcd'si var, şiddetle tavsiye ederim, konuyu çok iyi kavrarsınız
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mustafa kocaman 14 yıl önce Şikayet Et
    izafiyet teoriside çökertildi 2 sene oldu. amerikada bir 100kmlik borunun içinde ışık ile hareket eden bir gazı koyarak test yaptılar ışığın gücü nisbetinde gaz ışık hızında ışığın önünde yol aldı ışık kesildikten sonra 25 km kadar daha ilerledi ve kütlesinden hiçbirşey kaybetmediği görüldü yani izafiyet teorisi bir anlamda çöp oldu fakat yazarın dediği gibi zamanda yolculuk Allah cellenin esmasından bir hükümle olmayacak birşey değildir sadece izafiyet teorisi doğru olmayabilir.
    Cevapla
  • ahmet över 14 yıl önce Şikayet Et
    El-insaf. Yahu bilginde aranan şartlardan biride iyi niyettir.Yazarın iyi niyetinden şüphe ettirecek bir şey yok.Zaten adı üzerinde kelam konuları.Bilenlerin bildiğiyle tartışmaya açıktır.Fakat kadrolu muhalif (kötü niyetli) yorumcular artık kabak tadı vermeye başladı.Sizlerde iyi niyetle eleştiri yapmayı denemek istermisiniz? İnanın çok güzel olacak.
    Cevapla
  • imam rabbani 14 yıl önce Şikayet Et
    eşyanın hakikatı. inanca dair önemli bir meselede birkaç ayet hadisle fikir yürütülemez.aynı zamanda eşyanın varlığı sabittir derken eşyanın var olduğu yani yaratıldığı vurgulanıyor yoksa eşyadaki kanunlar değişmez diye iddia eden bir kelamcı yok..değişmez tek şey Allah'ın zatı ve sıfatlarıdır
    Cevapla
  • Hasan Seyre 14 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman kafa Bilime engeldir.. Müslüman sanatı hiç sevmez..Eşyanın yoğrulup bir şekil verilmesinden ibaret olan Güzel sanatlar...islamcı kafa için edepsizliğin ta kendisidir..Heykel yapmayı..kafasının içinde put olarak görür...Don Kişot gibi kılıcını çeker..Putları kırmak için saldırır..Allah imparatorluğunu yayar..!!!..Resim yapmak..bir canlıyı resmetmek..Allahın yaratmak sıfatının insan tarafından paylaşıldığını ve bunun küfür olduğunu söyler..Heykel ve resim yapmak onun nazarında küfürdür..
    Cevapla
  • Hasan Seyre 14 yıl önce Şikayet Et
    eşyayı put olarak gören müslüman zihniyeti..!!!. Müslümanın eşyanın hakikatı sabittir, onunda kaimi Esmaül Hüsna ile devam eder inancı..imanın en düşük derecesidir.çünkü eşyadan korkar..Müslümanın eşya ile problemi vardır..Eşyayı sevmez..onunla İlahı arasında engeller yarattığını, ona ulaşmada putlar görevi gördüğünü iddia etmektedir. Eşya Put olarak isimlendirilmiş ve kırılarak Allah imparatorluğunun her tarafa yayılması sağlanmıştır.!!!!.
    Cevapla
  • Bünyamin MUTLU 14 yıl önce Şikayet Et
    Bunları akılla mı çözeceksiniz?. Hakikat aramakla bulunmaz, lakin bulanlar arayanlardır demiş büyükler. Tabi onlar bunları çözmek için hesap kitap yapmamışlar. Mürşidleri onlara bir zikir dersi vermiş. Onlarda bu zamanda mürşid mi olur, bizim dinimizde şeyhlik yoktur, tarikat yoktur demeyip mürşidlerinin verdiği zikri çekmişler. Netice de insanların 1000 yılda çözemedikleri bilgiyi 3-5 aylık zikir dersiyle elde etmişler. Ben demiyorum. İmam-ı Rabbani diyor. Sahip olduğum bütün ilmi şeyhimin öğrettiği zikri çekerken elde ettim diyor.
    Cevapla
  • Ali Erdogan 14 yıl önce Şikayet Et
    Bu da Bediüzzamancı başka bir Molla. Ya Hoca efendi biz bilmiyor muyuz eşya hakikat mi değil mi? Nemalanacak başka bişi bulamadın mı ya. Git başka yerden ekmek ye.
    Cevapla
  • Cemaleddin Nuri 14 yıl önce Şikayet Et
    Karışmış. Kusura bakmayın ama çok basit bir iltibas yapmışsınız. Eşyanın hakikati kesinlikle sabittir ve değişmez. Ama insanların teorilerinin değişmesi onların acizliğindendir. Teorilerin değişmesi, hakikatin sabit olmamasını gerektirmez. Ayrıca eşyanın gerçekliğinin sabit olması ayrı, eşyanın değişken olması ayrı şeylerdir. Eşyanın değişken olması, hakikatinin de değişken olmasını gerektirmez.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • turkuaz 14 yıl önce Şikayet Et
    tek hakikat eşyanın hakikatlarının sahibi Allahtır.. Aklıma hep fizik ve kimya fomülleri geliyor. Neden su daima H2O. yoksa suyun formülüde değişken mi? enerji e: mc² . Ama bildiğim bir tek şey var. tek hakikat var. bütün bu formüllerin sahibi yanlızca Allahtır. Bütün eşyalara düzen (formül) ve şekil veren yanlızca odur.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat