Müsbet Haretekin gücü yahut Fethullah Hareketi
Müsbet Haretekin gücü yahut Fethullah Hareketi
Malazgirt’ten Niğbolu’ya, Sırp Sındığı’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den İstiklal Harbi’ne kadar bir çok cephede İslam adına destanlar yazmış bir orduyu, kim ebediyen bu parlak ve şanlı mazisinden mahrum bırakabilir ki?

Yorumlar46

  • ahmet kemer 14 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da. Güzel yola devam fakat benim bildiğim saidi nursi kürtlerin çıkarmış oldukaları en büyük evliyalardan biridir. Bu hizmette kürtlerin hiç mi faydası yok sizce ?
    Cevapla
  • ali ercan 14 yıl önce Şikayet Et
    Karahilal e. masallah kardes 6 yasindaki cocuga Kurani hatmetmenin nasilini nicesini ögretebiliyorsan bravo.Ben Almanyada yasiyorum hicte okul acamadim.Zanni bilginle iftira atmanin nasil ve niceliginide ögrenmissindir.Ben Almanyada IGMG camilerinde müslüman cocuklarina ehli sünnet itikadi ögretmeye calisan birisiyim.Mutaassiplik itikadinin önüne gecmesin tavsiyem budur.Allah yolunu acik etsin müslümanim diyen insanlara benim dinim müslüman degilsin demeyi caiz görmez.Allah nefsimize uydurmasin bizi
    Cevapla
  • karahilal 14 yıl önce Şikayet Et
    Ali Ercan Arkadaşa. Kendi Çocuğuna bile subhanekeyi öğretmeyi göbek çatlatmak nevinden gören bir zat,okul açılma işlerini çok çok mukemmel görecektirki, bende aynı durumda olsam aynı seyi söylerdim. Biz çocukları 6 yaşında Kuranı hatmesinin nasılının ve niçinin yolunu gösterenler için okul açılması birşey ifade etmiyor.Zira o okullarda Ehli Sünnet itikadı tahrip ediliyor. Mescidi Dırar örneği gibi. Bir zmanlar parti pırtı toplantılarında göbek oynatanlara ağır hakaret edenler bugun kendılerı göbek oynatıyorlar. Yazzık
    Cevapla
  • ali ercan 14 yıl önce Şikayet Et
    Alah Razi olsun. Fethullah Gülen Hocadan ve talebelerinden Allah razi olsun.Yaptiklari hizmeti görmemek körlük olur. Yorumcular en kolay olan seyi yazmislar.Elestirmek ve suclamak en kolay olan seydir.Ve Ahirette sorumlu olacagiz. Bu hizmetlerin karsisinda sadece sapka cikarilabilir.Kendi cocugumuza bile sübhanekeyi ögretecegiz diye göbegimiz catliyor bunlar Dünyaya insanlik ögretiyorlar. Durmak yok yola devam...Kervan durmaz.....
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • sedat topcu 14 yıl önce Şikayet Et
    bazen çok duygusal yazıyorsunuz nedense?. bu yazıda analiz anlamda katılmadığım bir çok nokta var. ırakta gevur askerlerini müslümanlar üzerine saldırması için motive eden papzlara, hahamlara sevgi ve hoş görü kanatlarını! sonuna kadar açan fethullah ile bediüzzaman hz. arasında necürretle bağlantı kurdunuz şaştım doğrusu. ikinci olarak toplumumuzun belleğinde sıcaklığını hala koruyan halifelik makamını sulandırarak abd eksenli bir ılımlı halifelik oluşturulması ve bu görev için fethullahın seçildiğini düşünmek uç olmasa gerek.
    Cevapla
  • karahilal 14 yıl önce Şikayet Et
    Fetullah... Sıradan bir cami kürsüsü imamı olan ve ilmi seviyesi dahi zamanımız ilahiyat fakultesi bilgisini ancak bulabilen bir imam, sırf cemaatındekı kelle sayısı fazla dıye Allahın teyidine mashar olduğunu iddia edebiliyorsunuz. Hz. Musa nın cemaatınden fazladır emınım Fetullahın cemaatı,ozaman Hz. Musadan daha bır teyidlimi oluyor. Bu arada hiç cemaati olmayan Peygamberleri nereye koyuyorsunuz?
    Cevapla
  • karahilal 14 yıl önce Şikayet Et
    Cihad konusundaki yanılmalar.. Harice karşı Cihad ve dinlar arası savaş vs. gibi meselelerde kesinlikle red edilmiştir söylemi ne Risalei Nura nede Kuran ve Sünnete uyar. Yeni yaklaşımlar ancak kuranda olmayan yada yoruma muhtaç ayetler için yapılabilir ki "Size savaş ilan edenlerle sizde Allah yolunda savaşınız" ayetını nereye sakladınız? Allah ın cehenneme attığını sız ordan çıkarıp cennete atma iradesini nerden alıyorsunuz? Fetullah ile Bediüzzaman arasında dağlar kadar fark varken siz nasıl bir bağlantı kurabılıyorsunuz?
    Cevapla
  • Ebru Candan 14 yıl önce Şikayet Et
    necmettin beyi okumayı bekliyoruz. Ben 3 kitaptan da geçtim bir makalesi yayınlansın,50 dile çevrilmesine dünyanın 4 bir yanına da yollanmasına gerek yok.Milyonlarca kişinin değil tek bir kişinin imanına vesile olsun.Biz de alkışlayalım.Ne güzel olur.Ama bunu yapamıyorsa yapana laf etmeye hakkı yok onu da alkışlamayı bilecek.
    Cevapla
  • timur babayev 14 yıl önce Şikayet Et
    hicret. Sayın M.A.Bulut bey doğru söylüyorsunuz. İlahi teyidin Hocaefendi'nin üzerinde olduğuna inanıyoruz. Neden gittiğine gelsek,öyle birisinin Amerika veya bir başka yere gitmesi de boşuna değildir.Dünyanın her tarafında dünyevi ve uhrevi saadet oluşturmak için herkes hicret sevdasında,bu harekette.H.efendi de istişareyle tayin edildiği yere hicret etmiştir.bu kadar.
    Cevapla
  • bengisu kibar 14 yıl önce Şikayet Et
    necmettin kardeş. kedi erişemediği ciğere ne der bilirsin. Çok akıllı ve çok saygıdeğer kardeş, o kadar kolaysa 300 değil, 3 tane yaz o zaman, sen dağıt bedava Allah rızası için seni de yazalım buraya.
    Cevapla
  • SUNA KESKİN 14 yıl önce Şikayet Et
    Hocaefendi neden kaçtı peki?. madem Üstad talebesi ona tam tabiş olmalıydı, vatanını bırakıp gitmemeliydi.
    Cevapla
  • süleyman karakuş 14 yıl önce Şikayet Et
    daha neler. sa Degerli hocam bugune kadar yazilarinizi dikkatle ve severek okuyordum ama bugun yazdiginiz yazidan dolayi gercekten beni soke eden makalenizden dolayi gercekten buyuk bir teessur icindeyim.Yazinizda belirttiginiz fetullah hareketi beduzaman yolunda diyorsunuz yapmayin Allah askina bunu siz bali soyleyip o davadan insanlari sogutmayin burda yazamayacagim seyler var kimin hangi yolda oldugunu biraz insaf sahibi olan herkes bilir...
    Cevapla
  • necmettin 14 yıl önce Şikayet Et
    kulliyati olmak yada olmamak. adnan oktar hocayin yazdigi 300 kitabi toplasak bi tane ibni teymiyye kitabi edermi?7 kilo degil bi tonda olsa ne olacak icinde faydalanacagimiz bir sey olmadiktan sonra.
    Cevapla
  • Erdoğan Esenkal 14 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun!. Fevkalade isabetli, tesirli, harika bir yazı. İşte mütefekkir, araştırmacı ve yazar Mehmet Ali Bulut bu. İlmi kariyerine, birikim ve tecrübesine yakışan dörtdörtlük bir analiz. Mükemmel bir tespit, şevk ve ümit veren bir teşvik. Mehmet Ali bey, bu yazınızdan dolayi sizi en samimi duygularımla tebrik ediyor ve bu tarz yazılarınızın devamını bekliyorum. Size yakışan bu. Yazılarınız biraz daha kısa olursa, Okunma oranı ve buna bağlı olarakta istifade edenlerin sayısı artar düşüncesindeyim. Saygılarımla.
    Cevapla
  • RECEP KORKMAZ 14 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler. tebrikler sayın hocam
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat