İran nereye?
İran nereye?
Şimdi etrafınıza bakın. Her bir İslam ülkesini tek tek gözden geçirin. Birinin diğeri ile ‘allah için samimi’ denilecek bir ilişkisi var mı?

Yorumlar23

  • darbelere dur de 14 yıl önce Şikayet Et
    ferdinin çok sevdiğim eski şarkısı vardı,seni üzgün görsem ben kahrolurdum :)). zaten üzgündüm yorumun okuyunca seni üzmüş olduğum için üzüntüm dahada arttıasıl ben özür dilerim.sana olan sevgi ve saygım inan gerçek hayattaki dostlarıma duyduğum saygı ve sevgiden farksız.daha öncede açıkladım iran konusunda detaya inildikçe doğal olarak farklılıklarımız,karşı çıktığımız meseleler az değil.ben bir müslüman olarak iran üzerine oynanan oyunlara tepkimi vermek zorundayım.rejimin hataları,varsa zulmü ve eksikliklerinin tarafı değilim.ortalık durulduğunda eleştirilerimi yapmaktan çekinmem.
    Cevapla
  • Metin Yazar 14 yıl önce Şikayet Et
    :(. Hayatta en nefret ettiğim şey birisinin kalbini kırmak.Hele senin gibi birinin kalbini kırmayı hiç bir zaman düşünmem.Mut'a nikahından bahsederken seni o gruba dahil etmek (ister inan ister inanma)aklımın ucundan bile geçmedi.Ne bel altı vurayım dedim ne de gol atayım.Biraz takılayım derken sen üzmüşüm.Senin üzüldüğün kadar ben de üzüldüm şimdi. Hatalı olsam da olmasam da özür diliyorum.
    Cevapla
  • Ali Erdogan 14 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Ömerin Pers Kralı Yezide gönderdiği mektubba karşılık, Yeizidin Tokat gibi cevabını.... Gİden de İngliz müzesinden alıp bir okuyun. Ya da internetten bir araştırın. Pers Kralı, 'biz ateşe tapmayız' dediği halde, Hz. Ömer 'Yookk, siz ateşe taparsınız, ve bundan vaz geçmez iseniz kılıçlarımız altında inlerisiniz' diyor. Şimdi, Allah adına Peygamber gibi emir veren bu adam, eğer benim dedeme ya da babama başka bir dine inanıyor diye kılıç kaldıracak olsa, o kılıcı alır ona, onun gibi muamele ederim. Şia, Hulafei Raşidine Posta koymakta haklıdır. Kimse Peygamberin arkasından, Peygamberlik YAPAMAZ.
    Cevapla
  • salih akşit 14 yıl önce Şikayet Et
    hilelerle dolu şu yolda. şia olsun sünni olsun ne olursa olsun bir hristiyandan iki müslüman daha yakındır birbirine. şu amerkiayı şurada bi tepelemek var ya keyfine doyulmaz ama... iş bizim bildiğimiz gibi de değildir lakin yarın olmayacağı anlamına da gelmez. müslümanlar artık hristiyan postalı altında inlememeli. doğru değil mi?
    Cevapla
  • sadi özaydın 14 yıl önce Şikayet Et
    ŞİA HZ ALİ tarafı demek.HZ ALİ tarafı olmak demek?. ALLAH RESULU TARAFI OLMAK DEMEKTİR. Peki ALLAH ve RESULUNUN OLMADIĞI bir yerde HZ ALİYİ AD etmek ne kadar DOĞRULUKTUR. ŞİA lık biraz karıştırılıyor gibi.Peygamber efendimiz hiç bir karışıklığa müsade etmeden yolumuzu çizmiş.YOL KURAN YOLU ALLAH ve RESULUNUN YOLU.TÜM ASABI ve EHLİBEYTİNİDE SEVMEK GEREKİR.ONLAR HESABLARINI ALLAHA Ve RESULUNE kendileri VERSİN. Bizler islamı ALLAH VE RESULU İzinde KURAN la birlikte yaşayabilmeliyiz herkes muhasebesini İYİ YAPSIN.
    Cevapla
  • darbelere dur de 14 yıl önce Şikayet Et
    asıl mesele. ne iran şiasının taasubu nede osmanlının sünni taasubu bu çağda aydın,entellektüel takılan, her fırsatta ''ötekileştirmenin'' yanlış olduğuna vurgu yapanların taasubu !ve dostum benim serzenişime mutayla cevap vermen belden aşağı vuruştu !hanefiyim mute bana uymaz ve siyaset,dış politika,isyan haberlerinde ''mute'' üzerinden vurmaya kalkmak hiç samimi gelmedi bana!kırılmalarıma rağmen sevgi ve saygılarımla..(ne alaka diyorsan,dünkü yazdığım yorum yayınlanmadı)
    Cevapla
  • mehmet dogru 14 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen daha dikkatli yazın. Kalem sahiplerinin islamda Vahdet icin ugrasmalari gerekecegine insanlari mezheplerini yalan yanlis tarihi olaylara bagliyip hakaret etmenin O kalem sahibine hic bir katkisi yoktur. Sia ile harici farkli yollardir. Hasan sabbah sia tarifindan din disi gorulur. Sia Hz. Ali taraftari demektir. Allahin Kuran ini Peygangerin sünnetini ve Ehli Beytin yolunu takip eder. Yezid gibi Sia dan nefret etmenin nedenini anlamiyorum.Lütfen yazarken O bir dunyayida düsünün. Dunyada yasayan 45 milyon Sia Turk ten biri
    Cevapla
  • Metin Yazar 14 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın Şia taassubu Osmanlının sunni taassubundan(!). çok daha fazladır. Osmanlının sunni olduğu doğru ama kimseyi sunni olmaya zorlamadı. Alevi kıyımı denilen hadisenin aslı mezhepsel değil siyasiydi.Bir başka devletin hesabına çalışan( isterse bir sunni bir Türkmen olsun) kılıcı boynunda bulurdu. İran farklı etnik ve dinsel grupları Şİa kartıyla bir arada tutmaya çalışıyor.Osmanlının tutkalı adaletti.O adalet sayesinde -Timur vartasından sonra devlet çöküp,Osmanlının Anadolusu paramparça olurken- aynı Osmanlının hristiyan balkanlarında çıt çıkmamıştı.
    Cevapla
  • mevhibe inal 14 yıl önce Şikayet Et
    Provokasyonlar.... Amerikan halki elinden geleni yapti.yuksek bir katilimla savas karsiti-zengin sirket karsiti konusan Obama'yi, siyonist neoConlarin yerine basa getirdi. Obama Israil'e Filistini tani, yerlesim yerlerini durdur diye baski yapiyor. Ne olacak; Dikkati baska yere cekmek icin Ingiltere Israil bolgeyi karistirip duracak ta ki Amerikan secimlerinde yeni bir NeoCon basa gecirilsin, isgaller baslasin...eski hesaplari birakin, Muslumanlar acele birlesmezse, bir bir karisip, bolunuruz.
    Cevapla
  • F T 14 yıl önce Şikayet Et
    ÖNEMLİ RAPOR. İran İslami İrşad kurumunun raporuna göre devrimden sonra yetişen yeni nesildeki namaz kılma oranı %5 dir. İranda her şey siyasettir. Humeyniye göre İslamın %95 i siyasettir. Bediüzzamana göre ise islamın %95i imandır. Aramızdaki fark bu.
    Cevapla
  • YILMAZ 14 yıl önce Şikayet Et
    İRAN iflah olmaz. Sayın yazar, Kisra'nın Peygamberimizin mektubunu yırttığını söylemiş ama elçisini şehit ettiklerini yazmamış. Peygamberimiz onlara bundan dolayı beddua etmiştir. Orası İslam ülkesi falan değildir, Müslüman sayısı ise parmakla sayılacak kadar azdır, çünkü sünnileri hep yok ettiler öldürdüler. Şimdiye kadar onların içinden doğru dürüst insan da çıkmamıştır bilgin de vs. de. Sapıklık ise diz boyu...
    Cevapla
  • by bilen 14 yıl önce Şikayet Et
    yaşasın !batı yeni bir müttefik kazanıyor.. sonunda iranda tam üyelik alamasada imtiyazlı ortaklık verilerek batı ittifakına dahil ediliyor.şimdiye kadar pazarlık yapabilme kapasitesi çok yüksekken ayaklanmalar neticesinde süngüsü düşmüştür.iranda sistem sonuç olarak mutlaka abd ile anlaşır.belki arada ahmedinejad gibi bir kurbanıda fire olarak verebilir ve ver elini tamgaz afganistan operasyonları üstelik iran lojistik destekli.ancak orta vadede abdnin ülkesine girdiği hiçbir ülke istikrarsızlıktan kurtulamaz
    Cevapla
  • kemal korkmaz 14 yıl önce Şikayet Et
    ya türkiyenin içi nolacak?. sayın yazar iyi demişsin hoş demişsin ama velakin trnin hal-i pür melali de ortada! daha kendi halkının değişik unsurları ile (aleviler, kürtler, dindarlar vs) barışık olmayan bir ülke bizimki. nasıl olacak da dünyaya kafa tutan iranın elinden tutacak, sırt verecek de iran karmaşadan kurtulacak? bana biraz hayal gibi geldi.
    Cevapla
  • Salıh Salıhoglu 14 yıl önce Şikayet Et
    iran once sunniydi. Sayin yazar gercektende artniyetsiz biri olsaydiniz dusmanca yazanlarin agziyla deyil Siayi bir Sia kaynagindan okuyarak, Sianin Iranin fethiyle bir alasaninin olmadigini gorurdunuz. Irani Siilestiren Azeri Turkleri ve Arap seyyitlerdir, 2.halifeyle ilgili Sianin gorusu ise sadece islami kaynaklidir, eyliyet meselesidir ve sunnetle ilgilidir.bu konuda sia tarih kitaplarinda cok tafsilat vardir.Tarihteki o hashascilari Siaya atfetmeniz ise bir artniyet yada cehalettir.trhte sunnilltn cikma spk mezhlr de vrdr
    Cevapla
  • murat tarık turhan 14 yıl önce Şikayet Et
    Birlik&Beraberlik. Değerli hocamız cok iyi anlatmış ben isterimki bütün müslümanlar bir olsun Asya Birliği kurulsun ama bunlar bize hayal gibi geliyor sorunda burdan kaynaklanyor İslam dünyasının özgüven eksikliği var halbuki bütün enerji kaynakları müslüman devletlerin elinde ve buda çok önemli bir silah
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat