Kürt açılımına mani olan yine Kürtlerdir
Kürt açılımına mani olan yine Kürtlerdir
Görülüyor ki Kürt Açılımı’nın manisi sadece Türkler ve Türk unsurlar değil. Aksine ve daha fazlasıyla Kürtler ve Kürtlerin içinde yerleşmiş ‘menfi unsurlar’dır

Yorumlar32

  • osman kartal 14 yıl önce Şikayet Et
    dil sorunu. isteklerden biri de kendi dillerinde egitim ve kamu hizmeti.ben bir Turk olarak hakkariden bir g.menkul alacagım zaman kurtce tercume mi yaptıracagım kendi ulkemde.Evet Kanada 2 dille idare ediliyor ama oranın tamamı gocmen belli bir ırk yok.emtapi yapıyorum.kurt olsam nasıl dusunurdum,elbette d.bakır cezaevi infazları cinayetler affedilir gibi degil,hickimse bunları kabul etmez.Devlet olmanın geregi dil.Kurtlere sadece kurtce ogretmek kurtce kamu hizmeti vermek onları beraber yasadıgı toplumdan izole eder
    Cevapla
  • Göktuğ HİLAL 14 yıl önce Şikayet Et
    Yandı gülüm keten helva. Eyvah ki ne eyvah yazar şimdi birilerinin hışmına uğrayacak, zira madalyonun öbür yüzünden biraz bahsetti, ama kendi adıyla değil, cennet mekan 2.Abdülhamide kürtçülük tezi ile gelince tımarhaneye göndertilen, hatta Kırgız Kazak ve Tatar Türklerine "Yecüc Mecüc" diyen Said-i Kürd-i yada Nurs-i ağzı ile.
    Cevapla
  • maniafast 14 yıl önce Şikayet Et
    yorumları buraya değil. bu faşist saçmalıklarına bediüzzaman ı alet eden yazarın kendi mailine yazın. yazısının altında var mail adresi. üstad bizim için har zaman said i kürdi dir bunu hayatıyla ispat etmiştir. alacaklar bundan da ibret alsın: üstadın anadoluya açıldığı tarihlerde doğu medreseler cennetiydi. o ihtiyacı olanlara ilmi götürdü. ayrıca sürgündü. doğuya girmesi yasaktı. dönüp urfa da vefatıyla aslına sadık olduğunu göstermiştir. birde köşe yazarı bağdat tarralı na yankesici demiş aslı bağdat tembeli dir.
    Cevapla
  • WELAT 14 yıl önce Şikayet Et
    sen anlarmsın risaleden??. yazarı kaçtır okuyorum..bediüzzamanın "hamakın çoğulu" diye nitelediği guruhtan biri...herşeyi biliyor aslında ama birilerine ve kör ideolojisine milliyetçiliğine o kadar kul olmuş ki..kendine itiraf edemiyor ve üstadın büyük çözümlemelerinide kendi cahilce fikirlerine alet ediyor yazık sana... önce kürtlerde sen gibi dillerine kültürlerine kavuşsunlar eşitolalım diyebiliyormusun canı gönülden onu bi düşün...sorun sen gibi düşünenlerdir...
    Cevapla
  • oğuz koçyiğit 14 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerin gerçek isteği ne?. Neden Türklerin görüşlerine yer verilmiyor. Bu ülkede her hakka gereğinden fazlasına sahip olan kürtler burada da Türklerin haklarını engelliyor. 30.000 şehidin anısına bu ayrımcılığı Kınıyorum....
    Cevapla
  • oğuz koçyiğit 14 yıl önce Şikayet Et
    Burda sadece Kürtlerin görüşleri var. Neden Türklerin yazdığı görüşlere yer verilmiyor. ??? Pusuya düşürülmüş 30.000 şehit var artık. köprünün altından çok sular aktı. Bugüna kadar sevdiğimiz saydığımız kürtlere aynı sıcaklıkla bakmak mümkün mü? İsraile yer kazandırmak için Yunanı avrupalısını arkasına alıp Türkleri yok etme savaşına giren kürtler ne bekliyor acaba?
    Cevapla
  • oğuz koçyiğit 14 yıl önce Şikayet Et
    Artıkı aramızda kan var,. Kürtçüler işin kolayını bulmuş olayı layiklik, menfi unsurlar gibi savsatalarla çözmeye çalışıyorlar. Daha düne kadar sevip saydığım dostum ve arkadaşım olan kürtler 30000 şehidden sonra bunu sürdürebilecekler mi? Nasıl ki onlar israilin yunanistanın yanında yer alıp bu ülkeyi parçalamaya çalıştılar ve askerlerimizi pusulara düşürüp şehid ettiler, artık onlarda benim için bir yunanlıdan farkız oldular. Bu iş artık burda bitmez.
    Cevapla
  • Seyfeddin Ahmed 14 yıl önce Şikayet Et
    vah vah. ne kadarda guzel bir caba!! dogrudur ozellikle 1925-45 aralarinda kürtlere bilmem neler yapildi ama kürtler yuzunden yapildi, darbelerin oncesinde ve sonrasinda cok seyler yapildi ama kürtlerin kendileri istediler, ya saymaya devam edebiliriz zirvaliklari ama yer yetmez malum sutunumuz yok.. ayiptir ya.. kufretme sevdalisi degiliz merak etme ama aynaya bakmani siddetle tavsiye ederim.. carpitmalarla keyfi yorumlarla kin kusan bir yazi gibi geldi bana.. hem yazik hem ayip..
    Cevapla
  • mahmut akarslan 14 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRU SÖZE NE DENİR ?. bir kürt olarak yazılanların çoğuna katılıyorum. tebriklerrr
    Cevapla
  • M.Borahan Bilen 14 yıl önce Şikayet Et
    Alışılmız yazılar. CIA bir ülkede darbe ya da bölücülük yapacağı zaman önce basın yayına ve yazarlara el atıp kendiprojelerini öven yazılar yazdırtıyor.Nedense son haftalarda onlarca yazar Kürt Açılımını savunur oldu.Biryerlerden düğmeye basıldı yine..halbuki Kürtler bu ülkede Başabakanda oldu Cumhurbaşkanı da.Ama İranda,Irakta muhtar bile seçilememktedirler,Neden birde bu tarafından bakmıyorsunuz?
    Cevapla
  • şükrü fidan 14 yıl önce Şikayet Et
    yorum çelişkili. sayın uorumcu eğer bir iddian varsa delilinde olması gerekir ohalde bu yazdıklarının hangi kitapta yazıldığınıde belirtmen lazımdı yoksa seni asrın müceddidne iftira ettin diye suçlarım bir alim ki öyle mükemmel insanın kendi ırkına cahil diye itam etmesi pek inanılacak şeydeğildir hele ismi saide kürdi olursa lütfen güzel insanlara iftira etmeyelim
    Cevapla
  • ALİ KULA 14 yıl önce Şikayet Et
    Bediüzzaman farkı. Üç aydan başka tahsili olmayan vehbi ilme sahip bu büyük allamenin her cümlesi bir ateş gibi düştüğü yeri yakıyor. Tesbitler gayet net ve kesin. Hile huda yok. 100 değil 1000 yıl geçsede baki hakikatlerdir. Söz onunkine yakınsa doğru olabiliyor. Keşke herkes okuyup hisse alsa. Ancak yine O'nun tesbiti ki; zaman enaniyet asrı. Herkes bilidiği küçük şeyleri en gerçek sayıyor. İnanmayan yorumları okusun. Bediüzzamanı iyi okuyup güzel anlamk lazım. M. Ali beye teşekkür ederim. O'ndan daha çok bahsetsin.
    Cevapla
  • BEDİRHAN AYTAN 14 yıl önce Şikayet Et
    eski said , yeni said. said nursi hazretleri yaşamını iki kısma ayırarak eski said diye tanımladığı dönemlere zaman zaman eleştirel yaklaşmıştır. üstadın yeni said diye tanımladığı dönem 1923 den sonrası olması lazım. bunu sayın yazarımızda biliyordur kaleme aldığı konuşmanın tarihi 1908/1909. zorlama bir yazı ile kürtleri hala cahil olmakla itham etmesi hiç hoş değil. helede bunu said'i nursi hazretlerinin üzerinden yapmaya çalışması bizi hala zır cahil gördüğünün belirtisi.
    Cevapla
  • yaşar Gürakan 14 yıl önce Şikayet Et
    Birleştirirmi Ayrıştırırmı. Allah aşkına açılım dediğiniz nedir;PKK lı elebaşı katilleri avrupaya tatile yollamak,asker polis öğretmen katillerine iş vermek,güneydoğuda federasyona gidecek olan Kürtçe eğitim,anayasada kürt kimliği gibi konular ,Türk ve Kürt insanını birleştirirmi yomse yüzyıllardır süren birlikteliğin dibine kezzap suyumu döker? İyi düşünün bu yapılıcık olanlar birleştirirmi yomsa iyice ayrıştırırmı?
    Cevapla
  • bedirxan34 14 yıl önce Şikayet Et
    çaresiz değilsiniz,çare sizsiniz şablonu. Bediüzzamanın ileri görüşlüğüne eywallah.ama yazarın son cümlelerle eleştirilere kendini agresif bir savunma güdüsüyle kapatmış olması nedeniyle onu kale almasam da bu makaleyi dostlarımla paylaşacağım.mesele kürt türk meselesinden ziyade özgürlüklerin ve temel hak ve hürriyetlerin bu ülke vatandaşına kısıtlı kullandırılmasındadır.diğergam olamıyoruz malsf.kendimiz için istediğimizi bir kardeşimiz için de istiyebilme erdeminden yoksunuz.diyalog ve açılımlar cesur ve müspet adımlar olsa da biz ham 1 milletiz
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat