Açılım ama nasıl?
Açılım ama nasıl?
Yazar Mehmet Ali Bulut'a göre "Bediuzzaman’ın çözüm önerilerini benimseyen Kürt ve Türk aydınlar, bir araya gelip hükümetin önüne uygulanabilir bir ZÜLCENAHEYN PROJE koyabilirlerse mesele rahatlıkla çözülür.

Yorumlar29

  • hikmet özdemir 14 yıl önce Şikayet Et
    Üstad söylemiş. eline ağzına sağlık Memet Ali abicim
    Cevapla
  • hasan şahin 14 yıl önce Şikayet Et
    çözüm:. Çözüm olabilecek bazı kanunları vaz etmek bize düşer mi bilmem.Ama gerekli gördüğüm bazı konular üzerinde fikir yürütebilirim.Mesela Türkçe bilmeyen yüzbinlerce Kürt var, resmi dairelerde meramlerını anlatamıyorlar.Resmi dairelereKürtçe bilen görevliler yerleştirmek gerekir.Sağlık, güvenlik, eğitim ve ekonomik alanlarda köklü iyileştrmeler apılmalıdır.Her ilçede ile bağlıHalk Meclisleri oluşturulmalı ve alınan kararlar bütünlğü bozmayacak tarzda özgürce lobi şeklinde dile getrmelidrEğtmdeKrtçeOktulbilmelidr
    Cevapla
  • oğuz koçyiğit 14 yıl önce Şikayet Et
    İsraille bir olup Türkleri tehdit edip birşeyler koparmaktan vazgeçin. Müslüman ortadoğudaki kaynakların emperyalistlere akıtmak için İsraile yer açmak için yapılan oyunlar ortada. 30.000 Türkü pusu kurarak katledenler acaba nasıl bir sonuç bekliyorlar. Hep Türkleri tehdit edip birşeyler koparacağınıza birazda yahudilerle işbirliği yaparak müslüman ortadoğuyu kan gölüne dönderen ve sömürüye çanak ytutanlara birşeyler diyinde erkekliğinizi görelim.
    Cevapla
  • ali sönmez 14 yıl önce Şikayet Et
    keyfilik. Türkçülüğü ile hiç bir cihetle münasebetim yoktur. Nasıl bana teklif ediyorsunuz, hangi kanun ile eğer milyonlarla efradı bulunan ve binlerce seneden beri milliyetini ve lisanını unutmayan ve Türklerin hakiki bir vatandaşı ve eskiden beri cihat arkadaşı kürtlerin milliyetini kaldırıp onların dilini unutturduktan sonra belki bizim gibi ayrı unsurdan sayılanlara teklifiniz bir nevi usulü vahşiyane olur. Yoksa sırf keyfidir. Eşhasın keyfine tebaiyet edilmez ve etmeyiz) diye yazdığı görülmüştür "Mektubat...s.339
    Cevapla
  • ali sönmez 14 yıl önce Şikayet Et
    ey kürtler.... Ey Kürtler! İhmalkarlığınız yüzünden son derece düzensiz kalmış ve sadece bazı dalları aşılanmış olan diliniz, cennetin tuba ağacı gibi bir ağaç olma kabiliyetine sahip olduğu halde; kurumuş, perişan kalmış ve medenileşmenin dili olan edebiyat oluşturma noktasında eksik kalmıştır. İhmalkar tutumunuzdan dolayı kalbini kırmış olduğunuz Kürtçeniz, sizi milli onurunuza şikayet etmektedir.
    Cevapla
  • ali sönmez 14 yıl önce Şikayet Et
    bu söze bu muameleyi yapanlar, tüm hukuksuzlukların sebebidir.. "Arapça farz, Türkçe vacip, Kürtçe caiz" der....................... bu sözü kalkıp bu şekle sokan bir kesim adı ne olursa olsun acaba hakaneti var mı??? bu kesimin ustadın sözünü çarpıtma pahasına kürdü türkün bir adım ilerisine koymak için sözü ters yüz etmesi dahi göstermektedir ki bu konuyu nurcular çözemez. çünkü üstatlarına hıyanet etmiş bir nur ekolu malesef bu konuda yetkinliğini kaybetmiştir. sistemin arzusu dahilinde kürt sözcüğü risaleden kazınmasaydı yeni nesil nurcular türkçü olmazdı.
    Cevapla
  • Kevser Türksoy 14 yıl önce Şikayet Et
    Kürt kardeşlerimize sahip çıkalım. Bu vatanı omuz omuza çarpışarak düşman elinden kurtardık.Said Nursi'de bu vatan için aslanlar gibi çarpıştı.PKK, bu kahraman gazilerin şehitlerin torunlarını materyalist ateist darwinist olarak yetiştiriyor.Namaz kılmak isteyenlerin namazlarına bile izin verilmiyor düşünün.Bu felsefelerin kökünün kurutulması şart.Bunun için Risale-i Nur eserlerini ve Risale'den de faydalanan diğer eserleri bölgede dağıtabilir,Interneti ve Şeş tv gibi araçlardan faydalanabiliriz.
    Cevapla
  • mehmet ilhan 14 yıl önce Şikayet Et
    Benden bir çözüm önerisi sayın yazar. Dağdakiler iner Binlerce insanı şehit ettikleri binlerce bebeği yetim bıraktıkları devlete binlerce lira zarar verdikleri için yargılanır ve cani başı ile birlikte canlı yayında idam edilir ve bunu protesto etmek için sokaklara dökülen yandaşlarına yaylım ateşi açmak suretiyle en sert biçimde cevap verilirse sorun bence kökten çözülmüş olur. Adalet de sözde değil özde olmuş olur.
    Cevapla
  • Koray Bayyigit 14 yıl önce Şikayet Et
    Yumuşak inkar!. Sayın yazarı uzun süredir takip ediyorum. Kürt sorununa bakışını da uzun süredir biliyorum. Yumuşak inkar olarak tanımlanabilir bu. Yazar şunları demiş: "...Aynı hassasiyeti, ilkokulda farklı bir dil ile eğitim verilmesi konusunda da sergiliyor. İşte en kritik iki konuda iki öneri… Eğitim dilinin Türkçe olması şart!..." "Eğitim dilinin Türkçe olması şart " demiş mi gerçekten Said-i Kurdi yoksa yazarın ona yakıştırdığı bir şey mi bu?
    Cevapla
  • Türk'çe 14 yıl önce Şikayet Et
    sn. İrfan Ülkü'ye teşekkürler. S. İrfan ÜLKÜ nün sizin yazılarınızı kesmesini çok doğru buluyorum. en iyisini yapmış, siz ve sizin gibi insanların aydın diye gezinip, etraflarını aydınlatmak yerine yaktiığını çok iyi biliyoruz. Ortadoğu Gazetesi ve yazarlarına da burdan teşekkür ediyorum.
    Cevapla
  • Naim Harici 14 yıl önce Şikayet Et
    İslami Yaklaşım. Sırf müslüman diye ve memleketimin insanı diye dostluk kurduğum, namusumu teslim edebileceğim Kürd dostlarım var. Bir Türk olarak, Alah rızası için onun kullarını ayırd etmeden sevebiliyorsam ne mutlu bana. İslam zaviyesinden bakıp insanları ona göre tasnif etsek ortalık gülistan olur. Haydin Ümmet-i Muhamme'in Türkü ve Kürdü, gösterelim karşımızda duran zındıklara ümmet birliği nasıl olurmuş. Ramazanınız Mübarek ola.
    Cevapla
  • mehmet aslan 14 yıl önce Şikayet Et
    Güneydoğu halkı maneviyatla kucaklanmalı. Güneydoğudaki halka manevi yönden sahip çıkmadan, kucaklamadan bu bölgedeki sorun ortadan kalkmaz. Biz yapmazsak bunu zaten PKK yapıyor ve kendi ideolijisini empoze ediyor. Kendi kardeşlerimize vatanımızı böldürmeye çalışıyor. Devletimiz, hükümetimiz orada önce bu ideolojiyi bitirmeli. Milli, manevi değerlerine bağlı dindar gençler yetiştirmeli ki oraya PKK giremesin.
    Cevapla
  • Efe Karaman 14 yıl önce Şikayet Et
    Takdir Ediyorum Sizi. Destekliyorum beğeniyorum ve İstiyorum, her devlet adamı sizin gibi düşünüp = UYGULASA nede güzel olurdu değil mi ?
    Cevapla
  • yavuz selim 14 yıl önce Şikayet Et
    dini gözlükle bakmayın: yine ırkçılık zaralı ve insanlık dışıdır.. hala şüphelerle boş korkularla önyargılarla düşünüp gerçekleri göremeyen 'avare'ler var! mesele çözülmezse asıl iç savaş çıkar.zaten yıllardır yaşadığımız nedir?
    Cevapla
  • Hasan Karsavuran 14 yıl önce Şikayet Et
    BİZİM KORKUMUZ NE ?. Biz Balkanları nasıl kaybettik, Biz Devletimizi neden kaybettik.Bunu araştırdınız mı ? Unuttunuz mu Tanzimat Fermanından beri olan gelişmEleri ne çabuk unuttunuz. 1838 İngiliz Ticaret anlaşması size hiçbir şey anlatmıyor mu ? Ali Paşa Fuat Paşa İngilizlere siz perdenin gerisinde kalın biz her dediğinizi yapacağız demediler mi ? Açılımın perde arkasında neler var. Kimler var.Bizleri nasıl ikna edeceksiniz.100 sene evvel Makedonya da Selanik te olanlar nasıl unuttunuz. Oralar vatan değilmiydi. UNUTMAYIN
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat