Kendisinden özür dilediğim isim
Kendisinden özür dilediğim isim
“Said Nursi Kürtçü mü?” başlıklı yazıma, maksadımın çok ötesinde manalar yüklenince çok şaşırdım. Doğrusunu söylemek gerekirse, dostlarımın itirazı üzerine defalarca okuduğum halde, ben o satırlardan Badıllı ağabeye yönelik bir tahkir veya ‘belden aşağı vurma’ ifadesi göremedim.

Yorumlar87

  • muhterem al 14 yıl önce Şikayet Et
    kürt yapma yarışı. Yorumlarda görüyorum ki Bediüzzaman'ı ısrarla birileri Kürt yapmaya çalışıyor. Birisi seyyittir dedi diye ''Hayır Kürttür'' diye ona saldrıyorlar. BU tavrın altında Kürtülük yatar. Bediüzzmanın kürtçü olduğunu kim iddia eder. Kürt kardeşler bu hassaslaşma döneminde kendilerini kontrol etsindelr. Bilmeden fena halde ırkçılaşabilirler.
    Cevapla
  • muhterem al 14 yıl önce Şikayet Et
    müslümanların kafası karışık. Bu yorumları okuyunca anlıyorum ki Müslümanların kafası karışık. Allah hepimize eşyanın hakikatini göstersin ve izan versn.
    Cevapla
  • İbrahim 14 yıl önce Şikayet Et
    Mikrofon show. Ben yazı yazdıydımda bura çekeceklerini hiç düşünmediydim. Teyyo emmi , bende yalanda yok hilaf ta öyle mi?
    Cevapla
  • İsmail ŞEKER 14 yıl önce Şikayet Et
    GÜZELDİ!. Mehmet Ali Beyin samimiyetine manevi kefaletim var. Uzun zamandır yazılarını takip ettiğim bu adamda hatadan dönmeyecek hodgam tiplerin enaniyeti yok. (Olmasın!) Badıllı Ağabey (Allah sıhhat versin) üzülmesin. Risale-i Nur iradenin önündeki engelleri birbir kaldırıp Leilehe illallah'ı şuurlara yerleştirdiğinden herkes her meselede şerhini kime karşı oluyorsa koyabiliyor. Halifelere karşı sahabenin yaptığı gibi. Bu cemaatin zayıflığını değil,fikri mevkisinin yüksekliğini gösterir. Elhamdülilllah.
    Cevapla
  • günebakan 14 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler ağabey. Sizin o yazınızı okuyunca sizin hakkınızda su-i zanna kapılmıştım.Bu yazınızla anladımki sizi yanlış anlamışım.
    Cevapla
  • cevat kelle 14 yıl önce Şikayet Et
    ubeydullah asgar komiksin be birader!!. Hem hakkım helal değildir, hem de bizzat hebenneka oldun vesselam. Hz Peygamberin bildirdiği mehdi şeriati-saltanatı tatbik edecek mehdidir, Ustad bunu detaylı izah etmiş. Aklını abilerinin cebinden al, başına koy ki anlayasın. Peygamber bilmedi haşa ama sen bildin herhaldeki kafana göre atıp kesiyorsun. Ustad iman mehdisidir ancak Ustadın deyişiyle hadislerin bahsettiği mehdi hilafet ve saltanat sahibi olacaktır. Bu durum Ustadda varmıdır? yoktur. Mehdi gelirse evvela sizin kafanızı kırar ki akıl başa gele
    Cevapla
  • islamises 14 yıl önce Şikayet Et
    ustad mehdi ise deccal kim. soruyorum çok merak ettim acaba kim ataturk mü diye düşünüyorum ama ataturk değil inonu mü yoksa enver paşa mı veya stalin hitler ya mehdi ise deccal kim biri soruma cevap versin
    Cevapla
  • sedat topcu 14 yıl önce Şikayet Et
    şuur kaybı yaşayan toplum. sömürüldükten sonra türk olsan ne yazar, kürt olsan ne yazar. bu gün dünya birileri tarafından somurtula somurtula sömürülüyor. dünyada kan var gözyaşı var zulüm var. siz kalkmış yok üstad seyidmi kürtmü diye boş boş konuşuyorsunuz. üstad bugün yaşasa morrison süloya, kumarcı mesuda yada ülkede işsizlik diz boyuyken maç izlemekle vakit öldüren, one minute deyip yahudi cesaret madalyası alan tayyibe oy toplarmıydı?gelin bunları konuşalım. bırakın türk türk kalsın, kürtte kürt.nerdesin ey şuurrrrrr!!!
    Cevapla
  • murat sungur 14 yıl önce Şikayet Et
    Sayın editör. Kişisel sataşma,argo içeren yorumları yayınlamayınız.Ormandan başlayıp hayvan isimlerine geldi sıra.Bu tarz yorumlar sitenizin seviyesini düşürür.misafirhaneniz kirleniyor.Medeni bir tartışma ortamı olmalı.Yoksa münakaşanın kimseye faydası yok,zararı da var.Bizim cevap verme hakkımızın seviyesi değişiyor fakat yazının da bir edebi olmalı
    Cevapla
  • Hasan Kindi 14 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Akkuş İsimli Zihin Okuyucuya. Eyvallah, zihin okumada mahirsiniz, delil getirmede sıfırsınız. İthamda koca bir çukur, iftirada da dağ gibisiniz. Zihin okuma sonucu anlatıklarınızdan dolayı sizi Allaha havale ediyorum, nasıl biliyorsa seni öyle yapsın
    Cevapla
  • metin yaman 14 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Baykuş boyundan büyük laf etme, delil getir. Bizim kaynağımız belli, biz Allah'a, Peygamberine ve O'nun her indirdiğine inanıyoruz ve İslam büyüklerine saygılyız. Ancak yalanları kabul etmiyoruz, iddia sahibinden delil istiyoruz, sizin kaynaktan hakkalyakin değil, şu ana kadar elle tutulur hiç bir belge ortaya çıkmadı, sadece laf salatası yaptınız. İddialarınızın tamamı yalandır, ispat etmeyene yalancı derler, ormancı derler, tarzan derler, hodri meydan diyoruz. Bizim kaynaklarımız doğrulardır, ya ya sizinki ?
    Cevapla
  • Hasan Kindi 14 yıl önce Şikayet Et
    Murat Sungur'a. Kardeşim sağa sola laf atmanın anlamı yok. Temelsiz iddialarda bulunuyorsun ardından kanıt istenince cehaletini örtbas etmek için insanları karalıyorsun. Allah'tan kork. Üstada attığız iftiraların altında kalırsınız. Risalei Nurun her tarafında Üstad kendisini kürt olarak ifade etmiştir. Seyyitlik isnadını da reddetmiştir. Kanıt da bulamıyorsan sus, iki satır kitap oku, belki görgün ve bilgin artar
    Cevapla
  • ahmet akkuş 14 yıl önce Şikayet Et
    Murat SUNGUR KARDAŞ. baktım yorumların çok güzel sana sataşanlara cevap verme.sana sataşanlar belli kaynaktan beslenen kişiler onlara laf anlatılmaz kardaş benden söylemesi Hakikatı onlara hakkalyakin göstersen onlar kabul etmez.Dikkatli okursan o insanların yazısı ne ziyniyette olduğunu anlarsın.
    Cevapla
  • metin yaman 14 yıl önce Şikayet Et
    Murat Sungur Allah'a tövbe et, S.Nursiden ve benden özür dile. Risalede olmayan bilgilerle yalan beyanda bulundun Allah'a tövbe belki affeder seni. Risaleden delil istiyorum sen de hep maval okuyorsun. S.Nursi mahkemede idamla yargılandığı için ben Seyyid değilim iddiasında bulunuyorsun, S.Nursi 31 Martta idam sehpaları gösterildiği halde kimseden korkmadı, Sibiryada idam sehpası kurulu olduğu halde çardan özür dilemedi.... safsatanı ispatlamak için S.Nursiye korkaklıkla ittiham edip hakaret ediyorsun. Ben mi kara cahilim yoksa sen mi acaba ?
    Cevapla
  • metin yaman 14 yıl önce Şikayet Et
    Murat Sungur Enaniyetin. Mahkemede idamla yargılandığı için ben Seyyidim dememiş, kusura bakma kardaş sen Nurcu falan değilsin ormancısın ormancı. 31 Mart hadisesinde idam sehpaları kurulmuş S. Nursiye sen de mi şeriat istiyorsun Şeriat isteyenler sehpalarda sallanıyorlar, S.Nursi Mahkeme Başkanına: Senin gözlerini muvahhidinin kalemleriyle uyarım deyip beşpara değer vermiyor. Bin adet başım olsa hepsini Şeriat uğrunda feda etmeye hazırım diyor.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat