Her mabed Feshane her yer 'Sadabad' olmuş
Her mabed Feshane her yer 'Sadabad' olmuş
Ben gelenekleri severim. Günümüzün Batılı hayat tarzı geleneği yok ediyor. Geleneklerin tasfiyesi oranında da hayatımız monotonlaşıyor, renklerini kaybediyor.

Yorumlar18

  • Suat Güçlü 14 yıl önce Şikayet Et
    Gayrimüslimlerde ibadethaneler kokulu tiyatro.. Yazılanların hepsi güzel ve doğru.Temizlik firmaları bu işleri rutin olarak yapmalıdır.Hem bir miktar işsizliğede çare olur.Farklı bir şeyde ben söyleyeyim. Ermeni Kiliselerinde panayır zamanları müslümanlar ve hristiyanlar güya şifa için 3 gün 3 gece kilisede kalıyorlar.Aman Allahım mum, şarap,tütsü kokusu,havasızlık..İnsan her türlü halisülasyonu görsün diye ne gerekirse var.Yok kutsal ruh geldi,bilmem felçli,kör iyileşti falan.Yani bari müslüman müslümana gülsün diye yazdım bunları.Gayrimüslimler değil..
    Cevapla
  • yorumcu daVUT 14 yıl önce Şikayet Et
    ilmihal okuyan yok. çoğumuz babadan atadan duyduğumuz islamiyeti cahilce yaşamaya çalışıyoruz.çoğumuzun evinde ilmihal kitabı da yok.herkese öğrenmesi farz olan ilmihal bilgilerini bilmediğimiz için de,kaba,pis,yabani,saygısız,sevgisiz,ve islamın kötü birer sözde-üyesiyiz.kitaplar olmayıp da,bu görünen müslümanlara bakarak islamı seçecek ve yaşayacak olsaydık değil yabancılar bizlerden bile birçoğumuz dinden soğurduk ki,zaten içimizden birileri olan eş dostlarımız arasındaki dine uzak kalan kişiler de bu yüzden dinden uzaklar.
    Cevapla
  • Vehbi Kara 14 yıl önce Şikayet Et
    Teravih namazı. Namaz dinin direğidir. imandan sonra en büyük hakikat namazdır. lakin milletimizin bu konuda büyük bir hastalığı var. Teravih kılarlar lakin vakit namazlarını kılmazlar. Bu işte bir yanlışlık var bence asıl bu konu anlatılmalı. Camide galoş falan olmaz adam camiye gelsin de isterse kokmuş olsun bence önemli değil. Müslüman ülkelerde camiye değil cemaata önem veriliyor. Namaza dikkat ediliyor. bu konuda çok işimiz var vesselam...
    Cevapla
  • Atakan Akıncı 14 yıl önce Şikayet Et
    İslam namaz dinidir !. Yazılanların hepsine katılıyorum. Ramazan ayı ibadet ve taat ayı olması gerekirken oyun eğlence ayı haline getirildi. Cami ve namaz konusu malesef tekrar tekrar ele alınmalı zira İslam namaz dinidir. Camilerde saflarda boşluklar ve gelişi güzel kılınan namazlar uyarılmalıdır. Kuranda namazın dosdoğru kılınması emredilmiştir. Ezan konusu ise bir faciadır. Uzaklara iletmek demek ses terörü demek değildir. Cami içlerinde hopörlör kulakları parçalamaktadır. Huşu diye bir şey kalmamaktadır.
    Cevapla
  • mustafa önal 14 yıl önce Şikayet Et
    KAĞITHANE belediyesi. Kağıthane belediyesinin sayın yetkilileri sizde okurmusunuz acep bu yazıları.Davul zurna,oyun havaları,saz ekipleri,memleket türküleri eşliğinde insanlara teravih namazı kıldırdığınız için hiç haya (kaldıysa)edermisiniz acaba.Ben şikayetimi belediyenize yaptım.Geçen senede şimdide zırıltılarınız artarak devam ediyor.Allah (cc)sizi ıslah etsin.
    Cevapla
  • hüseyin koçoğlu 14 yıl önce Şikayet Et
    KAYBETTİĞİMİZ TERAZİ. maalesef inandığımız doğrular üzerinde tetkikte ve ilimde eksiklğimiz, bizi rüzgarın önündeki yapraklar gibi sağa ve sola savuruyor. ifrat ve tefritten uzaklaşıp, istikameti bulamıyoruz
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    Kuran ve İslam ahlakının dünyaya hakimiyeti için yazı yazmak, dua etmek önemli. ne olur sadece bu konuya yoğunlaşalım. her yazımızı, Said Nursi'in hatrına, duasına binaen İslam birliğine bağlayalım. Allah sizden razı olsun hocam.
    Cevapla
  • Kadim Kültür 14 yıl önce Şikayet Et
    Teravih burnumuzdan geldi yine. İftarda hacı amcalar ne bulursa yiyorlar maşaAllah sonra her rukuda midemiz allak bullak oluyor. İmamların cemaati kesinlikle uyarması lazım soğan, salata yiyip gelmeyin diye
    Cevapla
  • nisa atakul 14 yıl önce Şikayet Et
    ruhun deşifresi. ruhun deşifresi kitabınızı,fardipli sinhayı,derviş ve sinhayı,el ve yüzdeki işaretler kitabınızı da okudum. sinhanın üçüncüsü de çıkıcakmış diye biliyorum onuda dört gözle bekliyorum.ruhun deşifresi son derece ilginç altını çize çize okunucak bir kitap.fakat bazı yerlerinde adeta büsbütün kaderi reddedip herşeyi ama herşeyi insanın yapıp ettiklerine bağlıyorsunuz.ben şimdiye kadar acziyet içinde (allahtan)istemek gerektiğini bilir ve öyle dua ederdim.fakat bu kitaptan sonra sarsıldım içimdeki putları yıktım
    Cevapla
  • mexfi571 14 yıl önce Şikayet Et
    benim basima gelmedi ama. yabancilarin halilardaki ayak kokusu hakkinda yuzde yuz haklisiniz. Yakindan tanidigim bir yabanci, bana bu olaydan bahsetti. Sultanahmet'e gittigimizde ayak kokusundan bahsetti, nasil ibadet ettigimizi sordu. Ben yuzumu oraya koymam dedi. Tabi oncesinde sizi kiliselere ayakkabi ile giriyorsunuz, temiz ortam yok demistim ama onlar yuzlerini yere koymuyorlar. Hali temizligi konusunda dikkatli olmamiz lazim. Zamanla ayak kokusu iceri siniyor, direk disaridan iceri girince ortam kokusmus havasi oluyor.Dua ile
    Cevapla
  • mexfi571 14 yıl önce Şikayet Et
    Sel birinci uyari mi?. Boyle devam ederse, depremle artik feshaneler olur belediyelerin fesleri. Putlar nasil zamaninda Allah'i unutturduysa, zamani feshanelerde insanlari Allah'i unutturup, zevke daldiriyor. Sonucta Allah'in katinda hicbir siyasi parti ayricaligi yoktur. Ister refah ister akp ister chp ister mhp ister tkp olsun. Allah sonumuzu hayr eylesin, bu gidis gidis degil. Bizler bir is yaparken Allah-u Teala siyasi gorusumuze bakmiyor, o yuzden ne olursak olalim, Allah-u Tealiyi unutmayalim, yoksa bir sebeple hatirlatir!!
    Cevapla
  • Üsame-i Kurdi 14 yıl önce Şikayet Et
    Hocam Demişsinizki!. SultanAhmet'de İçeride diğer dinlerden bir yığın insan vardı. Eğer içlerinde azıcık da olsa İslam'a meyli olan varsa, emin olabilirsiniz ki o atmosferi yaşadıktan sonra vazgeçmiştir.Hocam sen sağolasın o atmosferi F.Gülen bitirdi.
    Cevapla
  • Rahim HAS 14 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun abi... Bunlar ne ki, adam iftarda soğan sarmısak yeyip öyle geliyor camiye. Uyaracak olsan dünyanın en kaba insanı sen oluveriyorsun sırf uyardığın için. Bu sorunların ana sebebi bence benmerkezcilik, herkes kendini düşünüyor bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor. Olan da vatana, millete oluyor. Osmanlı da halk "Allah devletimize zeval vermesin" derlermiş, şimdilerde ise "devletin malı deniz yemeyen domuz" deniyor. Yukarıda kastetiğim benmerkezciliğin en önemli kanıtı da budur.
    Cevapla
  • KAMURAN TUNÇ 14 yıl önce Şikayet Et
    mehmet. allah aşkına siz önce iğneyi kendinize batırın bii... kabul görmüş şeylerle ahkam kesmek güzell.... biraz empatii kurun ve kendinize gelinn
    Cevapla
  • Abdullah Öz 14 yıl önce Şikayet Et
    İki ay önce sabah namazına gittim Eyüp Sultan'a. Namaz kısmı,Kuran tilaveti kısmı güzeldi.Çoğunluk ayeti anlayabildiğim için mutlu hissttim kendimi.Ancak,Ne cami içindeki uzun duada,ne cami dışında,türbe yanında yapılan uzun duada,Şirk-Müşrik-Zalim-Kula kulluk düzenleri-cihad-mücadele azmi,İmanın yüksek dereceleri vb konulardan, Merhum Halid bin Zeyd (Eba Eyyüp El Ensari) anıldığında ,mutlaka bahsedilmesi gereken konulardan,zerresi yoktu...Bu tarihden sonra,Devlet Dini'ne ve Devlet Dini'ni sürdürmeye çalışan memurlara muhalif oldum.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat