Almanlar tesettüre girdi
Almanlar tesettüre girdi
Burası Unkapanı. Yani bir zamanların en gözde mekanı… Yıllarca bir kapısından memleketlerinden iyi bir türkücü olma hayaliyle İstanbul’un yolunu tutmuş genç delikanlıları içeri alırken diğer kapısından da tesettüre yeni girmiş nice genç kızları taze bir heyecanla uğurladı.

Yorumlar18

  • cydoma 14 yıl önce Şikayet Et
    Tesettür modası mı?. Tesettürün modası mı olur yahu? Moda dediğin kavramın altında yatan şey gösteriş ve dünyalıkta rekabettir. Tesettür ise ziynetlerini haram nazarlardan saklamaktır. Allah hatalı kullarını affetsin ve hidayet nasip etsin...
    Cevapla
  • muhammed rehavi 14 yıl önce Şikayet Et
    tesettür ve başörtüsü. kardeşim ahirzaman alametleri bunlar. peyğamber a.s hadislerinde bunu çok açık bir şekilde bildiriyor.. ayrıca kadınları tesettürlüler ve başı örtülüler diye ikiye ayırmak gerekiyor.. birde burada konumuza mevzu olan bu kadınlar burada yorum yazan biz erkelerin kızları, kızkardeşleri ve hanımlarıdır.. bilmem bu konuda ne dersiniz.
    Cevapla
  • ahmet söğüt 14 yıl önce Şikayet Et
    kafa nasıl. tesettüre giren çok,sevindirici ama ya asıl önemli olan müslüman olarak yaşamaak,tevazu sahibi olmak,hırsını yenmek gibi erdemler hiç yok
    Cevapla
  • Fatih Topaloğlu 14 yıl önce Şikayet Et
    Tesettür Modasını Kim Uydurdu?. İslam'da ne kadın için ne erkek için belirli bir kıyafet modeli olmadığı halde müslümanların sadece başörtüsü konusundaki taleplerini iyi kullanıp, müslüman kadını olmayan model bir kıyafetin içine hapseden rantçılar bugün çoktan köşeyi dönmüş durumdalar. Sözüm ona tesettür modasını uyduranların ailelerinin yaşamlarını yakından incelenirse ne demek istediğimiz daha kolay anlaşılır. İslam'da örtünme vardır ama bunun biçimi kişinin kendi beğenisidir. Kızlarımızı pardesü ve çarşaf içine sokmaya çalışmayın.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ctürk 14 yıl önce Şikayet Et
    Tesettürre Girenler çığ gibi..ama... Tesettürü yanlış kullananlarda var Örnek; Türbanı var dizlerine kadar kapalı ama dizden aşağıya nerdeyse mini giyecekler,bacaklar açık,bazıları seksi görünmek için fileli çorap bile giyiyor, bu çok yanlış, Ya tam kapan yada dalga geçer gibi veya Tesettürü kendi emellerin için kullanma!!? ve Günaha girme?.Allah bu şekilde giyinenleri islah eylesin.
    Cevapla
  • Doksan Dokuz 14 yıl önce Şikayet Et
    tesettür giyimmi.. hani nerdeeee. yorumcu arkadaslara katılıyorum. bacılar artık katalogdan fırlamıs gibiler. üreticilerinde işine geliyor tabii. çoğunun tesettürü bir moda olarak kullandığını düşünüyorum malesef.çünkü üstleri giydikleri üç beş çapulla(kumaslar yetmemiş herhal) bu emrin hakkı verilmez. haa bide şu kafalarını bi şekle sokuyorlar ya ben adını ağaçkakan vudi koydum :) RAbb im cümlemizi ıslah buyursun.
    Cevapla
  • empatik OSMANLI 14 yıl önce Şikayet Et
    Tesettür bahane, paracıklar şahane. Tesettür giyim adı altında faaliyet gösteren firmaların acaba kaçı gerçekten dindar hanımların hakkıyla tesettüre girebilmeleri için elbise üretiyor? Nedense çok kötümserim. Görünen o ki, kazanacakları paracıklar tek dertleri. Belki aralarında din ile hiç alakası olmayan, ama potansiyeli görüp iştahı kabaran nice paragöz tipler de vardır. Anlaşılan o ki, harbiden örtünmek isteyenlere hitap edecek yeni girişimcilere ihtiyaç var.
    Cevapla
  • hasan ali 14 yıl önce Şikayet Et
    yazar doğru söylemiş. nerden nereye bakalım daha nerelere
    Cevapla
  • Mimiga 14 yıl önce Şikayet Et
    *. Bir de fakir kol mu yetim kol mu öyle bir şey çıkartmışlar Allah ıslah etsin. "Tesettür" mağazaları bile en çok bu gömleklerden reyonlarını dolduruyor. Gömleğin kolu neredeyse dirsekte. Sade uzun kollu gömlek bul bulabilirsen. "Tesettür" mağazaları açık bayanların giyebileceği kıyafetlerde her renk, her model, her beden bulundururken tesettürlü bayanların tercih edeceği çok fazla seçenek sunmuyorlar. Paran varsa tesettürcü olmayan pahalı mağazalardan alışveriş yap. Tercih lüksün daha fazla onlarda.
    Cevapla
  • Mimiga 14 yıl önce Şikayet Et
    Tekbir Giyim mi? Pöh!. Sahibi Hacı Mustafa başörtüsü katalogları için yüzü uzun mankenler arıyor haberin var mı? herhangi bir mağazasından içeri girin bakın. Bütün satış elemanları ince, uzun boylu, güzel, alımlı, genç kızlar. Acaba işe alırken belli vücut ölçülerine göre mi seçim yapıyorlar? Ayrıca Tekbir ve benzeri "tesettür" firmalarının kıyafetleri hiç de güzel değil. Zerafet yok, estetik yok. Bütün kıyafetleri boncuklu, pullu, dilli milli kıyafetler. Üstüne para verseler giymem.
    Cevapla
  • özlem 14 yıl önce Şikayet Et
    :)). Çok şükür o kadar uzun yazıya zaman harcamadan önce yorumlara bakmayı tercih etmişim:)yorumlardan çıkıyor zaten yazı ne durumda..ee artık gaztecilerde kurt oldu..okuma tık sayısı malum:)nasıl ki herkesin kazandığı maaş göstergesi olmuş,öğrencinin aldığı not yada çıkardığı net göstergsi olmuş,dindarın bir kaç allah c.c lı sözü gösterge olmuş yada sakalı ile örtüsü..ee burası türkiye dünya şkilcilikten derinliğe giderken bizler aksine gidelim bakalım..onlar farkettiler nasılda sığlığın zararını çabalıyorlar .
    Cevapla
  • Can Demirciyan 14 yıl önce Şikayet Et
    Ben de oltaya takıldım. Yazının Almanya'da İslamiyet'i tercih eden insanların sayısının arttığını düşündüren bir başlık taşıması beni de yazıya çekti. Yazar Hanım'ın bir araştırmayı bizimle paylaşacağını düşünmüştüm. Arkadaş arasında yapılacak sohbet türünden bir yazıymış...
    Cevapla
  • hakkınkılıcı 14 yıl önce Şikayet Et
    sen de mi bacım?. Yahu ne zaman aynı konuları tekrar etmekten vazgeçeceksiniz? Alman teşettüre giriyormuş diye bir başlık at, oltaya okuyucu takılsın. sıradan bir yazı, sırnadan bir üslup. Gereksiz. tesettürlü kadın fotoğrafını internete koymaz, tesettürle kadın pardesü giyer, tesettürlü kadın duru olur. artık ortalıkta ben tesettürlü filan göremiyorum. boşuna nefes tüketmeyin bu işde burada bitmiştir. allah rahmet eylesin vesselam.
    Cevapla
  • salih güngör 14 yıl önce Şikayet Et
    Na, und... Inancinin geregi oldugu icin kapanmayan hani kisi,zümre,irk,millet olursa olsun göz estetegi disinda hicbir konuda "Ah ne güzel sey yapiyorlar" demem.Bu olay tipki parasal yükümlülüklerinden dolayi dinlerinden cikan Almanlarin sayisina bakip "Elhamdülillah" demeye benziyor...
    Cevapla
  • ahmet 14 yıl önce Şikayet Et
    tesettür. Bazı bayanlar da tesettürü başörtüsünden ibaret zannediyor. Başını örtüyor, vücudunun diğer kısımlarının tesettürle alakası yok. Vah zavallılar deyip geçiyoruz, yapabileceğimiz birşey yok. Altına pantolon giymiş, pantolon giymenin bayanlara haram olduğunun bile farkında değil. Üste ne idüğü belirsiz sıkı sıkı kıyafetler giyiyorlar. Bu nedir Allah aşkına. tesettür bu değil. Bir bayanın tesettürlü olabilmesi için pardesü giymesi gerekir. Bu böyle bilinmeli. Kimse kendini kandırmasın.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat