'Türkiye laik değildir, laik olamayacak'
'Türkiye laik değildir, laik olamayacak'
Ben tarif edenlerin yalancısıyım. Şöyle demeye geliyormuş laiklik: Devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan ilke.

Yorumlar33

  • ALİYA İZZET BEGOVİÇ 14 yıl önce Şikayet Et
    Laikliğin çeşitleri olmaz Laikliğin icad edilmesinin bir sebebi vardı ve. ülkemizdeki şekli laikliğin icad edilme sebeplerine aykırıdır.Laiklik ülkemizde uygulanan şekli ile avrupada uygulansa idi laikliğin icad olunmasına gerek kalmaz hala hıristiyan mezhep çatışmaları iç savaşa dönmüş şekliyle yaşanıyor olurdu.Onlar laikliği islamda 1400 senedir var olan *benim dinim bana senin dinin sana* anlayışını sağlamak için kurdular ve devlet yönetimlerinin mezhepsel haksızlık yapmamasını sağladılar.Her mezhepten olana eşit yaklaşmayı,odun öbeklerinde birbirlerini yakmamayı öğrendiler.
    Cevapla
  • Ekrem Erol 14 yıl önce Şikayet Et
    Sapla Samanı Karıştıranlar!. Laik olan devlettir insan değil. İnsan laik olamaz ki! Yani insan din ile dünya işlerini birbirinden ayıracak öyle mi? Yani akşam meyhanede bir güzel demlenecek (bu arada demlenenlere bir sözüm yok) sonra sabah, öğle, ikindi namazlarını kılacak, bu arada ticarette Islamın emirlerine riayet etmeden bildiğini okuyacak. Bu mudur? Ama devlet vatandaşın dinine yaşayışına, düşüncesine asla ve kata karışamaz. Bizim Laikperestler bu işi din gibi dayatmaya kadar götürdüler. Hani siz dogmalara karşı idiniz!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • akif ceylan 14 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler.... Meseleye bu cihetten hiç bakmamıştım.Makaleden çok faydalandım .teşekkürler gönül adamı...
    Cevapla
  • hacı mustafa ersözlü 14 yıl önce Şikayet Et
    Laik Devlet Laik olmayan Vatandaş. Referaınduma sunalım çoğunluk isterse laik devlet olalım ama her vatandaş laik olmak zorunda mıdır ? Tarafsız olsa olmaz mı ?
    Cevapla
  • Haydar Karakuş 14 yıl önce Şikayet Et
    laiklik batıda böyle doğmuş bizde dindarı ezmek şeklinde kullanılmış. &8220Din&8221i bir otorite kaynağı, bir baskı aracı yapanlara karşı geliştirilmiştir laiklik ilkesi doğru. Sorun &8220din&8221in kendisi değil, &8220din&8221 üzerinden zorbalık üretenler&8230 Zorbalık iki türlüdür. Birincisi birini inandığı ve sevdiği bir şeyi yapmaktan alıkoymak. Namaz kılmasını, örtünmesini engellemek gibi&8230 Diğeri birini zaten severek yapacağı şeye, gönlünden katılabileceği bir işe zorlamaktır.
    Cevapla
  • Haydar Karakuş 14 yıl önce Şikayet Et
    buda anlamlı doğru yırumlanması gereken bir paragraf. iktidarın yanında olacak bir şeriat insanın gönüllü kulluğunu zedeler, insanı insan yapan tercihlerini yok eder. İnsanı incitir. Allah&8217ın kanunları üzerinden insan incitmek ise çok katlı bir cürümdür. Başkaca zorbalıklardan daha büyük bir zorbalıktır.
    Cevapla
  • Haydar Karakuş 14 yıl önce Şikayet Et
    ezber bozucu bir yazı sayın yazarı tebrik edyorum.. Varlık &8220şeriat&8221tır zaten Allah&8217ın dilemesidir yok edilemez. Varoluştur şeriat Allah&8217ın dilemesiyle akar zaten durdurulamaz. Elden nasıl gitsin ki şeriat, ellerin hepsi &8220şeriat&8221ça yapılmıştır yaratılış kanunlarına göre tutar, kavrar.
    Cevapla
  • SERDAR AKGÜN 14 yıl önce Şikayet Et
    NİYAZİ KARACA. Niyazi KARACA!!! İslamiyetin özü LAİKTİR diyen. İslamdan habersiz kişi haddini bil. İslamiyeti Batı icadı bir ifade ile özdeşleştiren saygısız. Kullandığın cümlelere dikkat et ne yazdığını düşün. Laiklik Din ve vicdan hürriyetiymiş. Hala Laikliğin ne olduğunu bile kavramayan bu cahilin yediği naneye bak. Birde başlıkları büyük harflerle yazmış yazıklar olsun. Bu kullandığın ifadeden ötürü seni Şiddetle kınıyorum!!!
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 14 yıl önce Şikayet Et
    İSLAMİYETİN ÖZÜ GERÇEK MANADA LAİKTİR. Laiklik din ve vicdan hürriyeti değil midir. Bunu büyük Osmanlı yüzyıllarca uygulamamış mıdır. Egemenliği altındaki devlet ve milletlere hiçbir zaman dini baskı yapmamıştır. Dini baskı yapsaydı bugün dünyanın yarıdan fazlası müslüman olurdu. Günümüze bakalım kendini laik olarak niteleyenler asıl laiklik karşıtı değil midir. Müslüman düşünceye yaşama hakkı veriyorlar mı. Sırf başörtüsü ve ibadetleri nedeniyle insanlar görevlerinden atılıp, kamu haklarından mahrum edilmiyor mu.
    Cevapla
  • Osman Duman 14 yıl önce Şikayet Et
    sayı uğur yal. kanaat sahibi olmadan önce bilgi sahibi olunuz. namaz ve oruçta elbet zorlama vardır ancak gayri müslime değil müslüman olduğunu söyleyene. ayrıca müslüman tabiki namaza zorlanacaktır. Kuran-ı Kerimde "Ateşi ateşi insalar ve taşlar olan cehennem ateşinden kendinizi ailenizi koruyun" denir. bu tip bir zorlamayı da kuran bize emreder. laik olamamız gerektiğini kafirun suresinde "sizin dininiz size benim dinim bana" şeklinde emredilmiştir. fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olalım.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 14 yıl önce Şikayet Et
    cık cık cık. sonunda bunuda söylediniz sayenizde artık Türkiye laik değil siz böylesiniz önce cumhuriyetin ilkelerine bağlıyız der gücünüz yeter seviyeye gelincede yıkmaya çalışırsınız devlet dine değil sizin gibi onu kullanarak kendisini yıkmaya çalışanlara karşı. Sizin yüzünüzden masum halk eziyet çekiyor bu böyle biline saygılar
    Cevapla
  • mustafa ulvi 14 yıl önce Şikayet Et
    Şok Etkisi... bu yazı güzel, gerçeklerden bahsediyor. Ancak bir şey söylemek istiyorum size senai demirci beyin bu güzel yazısından anladığımız şeyleri hayata nasıl tatbik edebiliriz? m.akif dediği gibi bizde leşten daha kokmuş can var muhabbetti... tamam bu gerçekler güzel ama sevgili senai bey şu milletin gözleri de çok kapalı. vatandaş böyle yazıları okur kafanı kaşır " allah allah " der, yine gider dinsiz insanların oyunlarına alet olur. ne bileyim.. başlı başına paradoks işte.
    Cevapla
  • ahmet sami 14 yıl önce Şikayet Et
    türkiye laik değildir olmayacak. hocam ağzınıza kaleminize yüreğinize sağlık dikkat edin de zorba yobaz laikçi zihniyet size karşı eleştirilemez eleştirlmesi teklif dahi edilemez hükmünden saldırıya gecmesin doğru yazdınız sözyeldniz allah razı olsun..türkiye hiç bir zaman laik olmadı olmayacak..
    Cevapla
  • N.GOK 14 yıl önce Şikayet Et
    söylecek fazla lafa gerek yok. ne güzel yazmışsın Senai Bey gerçekleri zaten herşey gün gibi kabak gibi ayan beyan ortada kalkıp birinin kral çıplak demesi gerekiyordu dürüstçe bu kişi de siz oldunuz hakkaniyete verdiğiniz değer için sizi tebrik ediyorum.Bundan daha fazla söyleyecek söze gerek yok fazlası laf laf salatası olur. Herşeyi bir bir en güzel şekilde ne bir eksik ne bi fazla mükemmel bi şekilde yazmışsınız.Tek kelimeyle Süper .
    Cevapla
  • Kamil 14 yıl önce Şikayet Et
    kişiye özel laiklik. % 99u müslüman olduğu söylenen bir ülkede laikliğe ne gerek var yıllardır anlamış değilim bunun yerine dinin devlet işlerinde kasıtlı olarak kullanılması yasaktır denilseydi anlayabilirdim işin komik yanı bu güne kadar laikliği açıklayabilecek hiç kimseye rastlamadım yani lastik gibi istediğin şekilde kullan misal başörtüsü birilerinin hoşuna gitmiyorsa laikliğe aykırı oluyor peki bu nerede yazıyor, yok ama var ,var ama yok,teklif bile edilemeyen mükemmel bir rejim ,nasıl yani mükemmelse neden korkuluyorki
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat