Yassıada’da Said Nursî’yle…
Yassıada’da Said Nursî’yle…
Senai Demirci, 27 Mayıs'ı Said Nursi'nin 1930'lu yıllardan başlayan sürgün öyküsü ile anlattı.

Yorumlar19

  • karıncanınsafı 13 yıl önce Şikayet Et
    metin ilhan vb. düşünenlere.... bediüzzmanın bir sözü vardır. hak o kadar parlaktırki, körlerde görebilir. o yüzden kısa tutacağım. mustafa kemal bediüzzman için bu kahraman hoca bize lazımdır deyip ankara çağırmıştır. acaba bu kahramanlık nedir? onu bi araştırın. ama siz araştırmazsınız çünkü gerçeklerden korkarsınız. ben yine söyliyeyim. ingilizlerin istanbulu işkali sırasında üstad hutuvatıssitte eserini yayınlayarak ingilizler tarafından yakalanarak öldürülmesi kararı alınmıştır. ve onların baş papazına bi tükrükle cevap vermiştir.
    Cevapla
  • mehmet fakir 13 yıl önce Şikayet Et
    metin ilhan ve onun gibilere. sizin gibiler, cahil cühelanın ta kendisi olup da farkında olamayan körler, insafsızın önde gideni, vicdan yoksunu ruhlar, için de mahkeme-i kübrayı (Büyük mahkeme, yani hesap günü) büyük bir şevk ve heyecanla bekliyoruz. Sabır ne güzel ilaç!
    Cevapla
  • metin ilhan 13 yıl önce Şikayet Et
    Bende inandım.... Zamanının gazetelerinde Atatürke deccal diyen, Türk düşmanı olduğunu satır aralarında ustaca gizleyen, ülkeyi İngilizlerin mandasına bırakmak isteyenlerin piri olan bu kişiyi öyle bir anlattınız ki gökyüzünden İsa indi sanacak cahil cühela insanlar...
    Cevapla
  • Ömer DEMİRBAĞ 13 yıl önce Şikayet Et
    İNSAN UĞRAŞSA BİLE BÖYLE SAÇMALAYAMAZ!. Bediüzzaman Hazretlerini "sahiplenerek" tarihimizin 2. Genç Osman Faciası olan Menderes olayına oh çekenler de var demek. Hem de "Allah adildir" diye dahiyane bir yorumla. Hamakatin bu derecesine ne denilir artık? Bu densizliğine karşı Allahı adaleti, Üstadın manevi tokatıyla tecelli ederse halin ne olur senin?
    Cevapla
  • Sadi Sirazi 13 yıl önce Şikayet Et
    Kaleminize Sağlık. Allah razı olsun ne güzel bir yazı Kaleminize yazdığınız harflerin binler adedince sevap yazsın yüce yaradan.
    Cevapla
  • hakan er 13 yıl önce Şikayet Et
    dünden bugüne. Rakiplerini ülke için tehlikeli deyip öldüren katiller günümüzde varlıkları en iyi şartlarda sürdürmekteler devletten bizim akıllarımız alamıyacağı kadar bolca nimet servet alan bu katiller 1960 darbesi 1980 darbesi örnekleri saymakla bitmiyor ben inanıyorumki bu katillerin artık sonları geldi ve devlet çok çiddi üzerlerine gitmeli mallarına el koymalı rütbe makan herneyse alınmalı menderes nursi unutulmadıkça bu ülke bu katillere avukatlık eden parti iktidar olamaz
    Cevapla
  • ALİYA İZZET BEGOVİÇ 13 yıl önce Şikayet Et
    Bediüzzaman Hazretleri hapishaneleri medrese i yusifiye ye çevirmiş. Azılı katilleri iman sahibi yapmış,o hapisler işkenceler zulümler zehirlenmelerle imtihanını en güzel şekilde vermiş tek bir gün şikayet etmemiş herşeyin Allahtan geldiğine ve bir hikmeti olduğuna inanmış.Siyasetin nasıl bir iş olduğunu gördüğü için de hayatını 1.Said-2.Said diye 2ye ayırmış.Asrın örnek insanı olmuş.Derin güçlerden korktu dediğiniz merhum Menderes ise şu kadarını yaptığı halde maruz kaldığı insanlık dışı muamelerden sonra hayatını da bu uğurda vermiş.Daha ne yapsaydı da böyle söz etmeseydin
    Cevapla
  • ALİYA İZZET BEGOVİÇ 13 yıl önce Şikayet Et
    Umut Beydağı nasıl bir insansınız?. ÜSTADIMIZ dediğin Said Nursi Hazretleri bizim de üstadımız ama bu sözlerin için haksız yere Adnan Menderes merhumu yeriyorsan bunun hesabını da bırakmaz Allah bunu asla unutma.Said Nursi Hazretleri gerektiği gibi yaşamıştır,o zindanlar çileler zehirlenmeler onun için mükafattır.Adnan Menderes te gerektiğinden fazla hizmet etmiştir.kulaklarının her duyduğu ezan ı Muhammedi için Menderese bir fatiha ı şerif hediye etsen yeridir.Rahmetli Menderes ne yapmış Bediüzzaman hazretlerine?Allah elbette en adil olandır
    Cevapla
  • öğretmenim 13 yıl önce Şikayet Et
    VE HESAP GÜNÜ.... Rabbimi konusmaya dilin katı dinamiği yetersiz kalır. bu acıdan sadece susuyorm Yarabbi..ve üzerine yemin ettiğin hesap günü vardır şüphesiz...işte benim ismimin olmadığı o yıllarda o zalimler,bu gün yani 2010 yılında benden bile ah işitiyorsa hesap günü olmalı yarabbi...amenna va saddakna..
    Cevapla
  • ugur temiz 13 yıl önce Şikayet Et
    ustadın hayatını genclık ıyı bılmelı. O hıc bır gucun karsısında zerre kadar egılmedı her zaman dım dık durdu boyle bır genclık hayal edıyorum yakındır ınsallah.
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    tabiat duvarının gerisinde kalan müslümanlık..!!!. Said Nursinin hedefi görünüşte açık olup gözün alabildiğince uzanan bu zengin vahadaki faaliyetin gerçeğini açıklamaktır..Kimilerine göre Allah, kimine göre Tanrı ve kimilerine göre Tabiat olup önümüze çıkan bu bilinmez gerçeğin, niye kendini bu sıfatlarla saklama gerçeği duyduğunu, İstiğna etme sebeplerininin Beşerce nasıl yorumlanması gerektiğini, dahilde bir uzantısı olmayan, referans alınan noktanın alt üst sınırları içinde kalan mizanul beşer ile yorumlama gereği duymuş ve bunu insanlarla paylaşmıştır.
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    Said Nursi yönetici değil FİLOZOFTUR... bence Adnan Menderes iktidarı ile Said Nursi arasında bir ilişki kurulmamalıdır. Çünkü kulvarları çok farklı şeyler ve Siyaset Ülkeye geçiçi başbakan olmaya yani ikinci kudretli kişi olarak hükmetmeye aday olmak ve halk tarafından tasvip edilmektir..Said Nursi harekatını SUNNİ liğin üstüne monte edip..ülkeyi yönetme erkini düşünmüştür gibi bir yanlış anlaşılmaya neden olmaktır.Bir kere Said Nursinin İdealleri.Hiristiyan yahudi budist yada İslamist olsun Tüm İNSANLIĞA seslenir. İnsanı esas alır ayrım yapmaz.
    Cevapla
  • amasyapiyade 13 yıl önce Şikayet Et
    bahar gelecek. her kıştan sonra baharın her geceden sonra sabahın gelmesi katiyyetinde ,haşrin sabahı ve cennetin baharı gelecek. bazıları bu baharda zakkum-u cehennem tohumu ektiği için onu sümbül verecekler.bekliyoruz baharı...
    Cevapla
  • said adam 13 yıl önce Şikayet Et
    MÜKEMMEL. Sevgili üstadım, arzu ettiğimiz ve fakat bir türlü insanlara anlatamadığımız hislerimizin tercumanı oldunuz, oluyorsunuz. Sizi dikkatlı bir şekilde izliyorum. Rabbim istikametinizi daim eylesin.
    Cevapla
  • umut beydağı 13 yıl önce Şikayet Et
    ADNAN MENDERES ÜSTADA EZİYETE GÖZYUMDU. Menderes derin güçlerden korktu ve o güzeller güzeli ÜSTADIMIZI hapishanalerde sürgünlerde yaşattı, en sonunda korktuğu da başına geldi. İstese bu zulme dur diyebilirdi. ama demedi. Allah adildir.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat