84 yaşın Çetin Altan'a düşündürdükleri
84 yaşın Çetin Altan'a düşündürdükleri
Türk medyasının duayen kalemlerinden, Çetin Altan, 84 yaşına basarken neler düşündüğünü bugünkü köşesine yansıttı.

Yorumlar12

  • mehmet tokat 13 yıl önce Şikayet Et
    GÜNLÜK YAŞAM, SONSUZ YAŞAMIN BİR NUMUNESİ devamı. 84-94 farketmez.. hiç bir şey için geç değil. 84 YIL ÖNCE BİLİM DAHA MATERYALİZMİ ÇÖKERTEMEMİŞTİ.. siz ve babam.. sizlere aslında biraz yardım gerekir, ilgi gerekir çünkü siz gerçekten iyi niyetli insanlarsınız, harika yazılar yazdınız, sosyalist olmanıza rağmen.. zevkle okuyorum, Allah güç versin daha 20 yıl daha yazarsınız inşaAllah. kolesterole dikkat, sigara ve alkol bilmiyorum kullanıyor musunuz. ama artık bilim değişti, şu an bilim ruhu ve Allahı tanıyor biliyor. sizin döneminizde bu yoktu.
    Cevapla
  • mehmet tokat 13 yıl önce Şikayet Et
    GÜNLÜK YAŞAM, SONSUZ YAŞAMIN BİR NUMUNESİ. materyalistler ilk zamanlar dna için ve daha tam anlaşılmamış nöronlar ve bağlantıları için işte bilinç budur demişlerdi. şimdi sinapslar, nöronlar, dentritler, aksonlar ve aralarındaki elektriksel iletişimde gelinen noktada kuantum fizikçileri gözlemci beyin değil, ruhtur diyorlar. ruh var ve materyalizm bitmiştir. materyalizm yoksa dünya bir rüya, bir hayaldir. rüyada 84 yaşına gelmek önemli değildir çünkü Allah sonsuz yeni bir aleme bizi beklemektedir. ya sonsuz azap, ya sonsuz cennet.
    Cevapla
  • NEJAT KARAGÖZ 13 yıl önce Şikayet Et
    GERÇEKTEN ÖYLE DE.... "Her şeyin bir bedeli var. 84&8217üne bastığında, tek ayağın üstünde öteki ayağını 90 derece öne kaldıramıyorsun." diyor üstad. Gerçekten çok haklılar. Amma bunu, iki ayağının üstünde bile yapamaz insan!
    Cevapla
  • AHMETFURKAN 13 yıl önce Şikayet Et
    Çetin Altan İlahi hesaba hazır mı ?. Öldükten sonra ,yaptıklarımızdan hesap vermek üzere hepimiz Allahın huzuruna çıkacagın,hemde teker-teker.İŞTE İSBATI "Ve onların hepsi, kıyamet günü O&8217na, &8216yapayalnız, tek başlarına&8217 geleceklerdir. (Meryem Suresi, 95).İmamı Rabbani de şöyle buyurmuş:"Ölmek,felâket değildir.Asıl Felâket öldükten sonra başına gelecekleri bilmemektir." ve devamında şöyle dua etmiş. " Ölüm bizi uyandırmadan,sen bizi uyandır Allahım."
    Cevapla
  • Adem Oğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Büyüksün Baba.... Seni tanımak, seninle tanışmak büyük bir şereftir Çetin Baba! Şükürki o şerefe nail oldum. Allah c.c. hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler bahşetsin sana... Vesselam...
    Cevapla
  • Av.çetin 13 yıl önce Şikayet Et
    devamı. bu insanına KÖR sistem bizi de mağdur etti ve etmeye de devam ediyor,lakin biz dağlara mı çıktık?..sabrettik,dua ettik..yine de bu devlete sövmedik,zarar vermeye yeltenmedik ve düşünmedik de bir an olsun..niye peki?.. çünkü inancımız,insan hakkı,kul hakkı sayar,sever..peki YA saymayanlar?..militanlaşıp dağlara tırmananlar,küresel ve yerel ergenekonla KOLKOLA verip kan içenler ne olacak?..nasıl başa çıkılacak?.. her vakit dine söven bu derin devletin kuklası da aynı kendileri gibi din tanımaz,ahlak tanımaz..
    Cevapla
  • akif ceylan 13 yıl önce Şikayet Et
    yorum KURAN dan.... yasin 68.-Kime uzun ömür verirsek, onu yaratılış itibariyle tersine çeviririz (gücünü azaltır yaşlandırırız). Hâlâ düşünmeyecekler mi?
    Cevapla
  • Av.çetin 13 yıl önce Şikayet Et
    devamı... istanbul ve ardahan arası yüzde 1300 fark var,yazmışsınız evet malesef hakikat..ve yine 1960 g.koresi ile bile aramızda 11 KAT gelişmişlik farkı var..bu silahlı BÜROKRASİ kendini temizlemedikçe bu ülke ADAM OLMAZ!..yargı da ona bağlı, muhalefet de..seçilip getirilen SİVİL İKTİDARI adım atamaz HALE getiriyorlar!. ve şunu görebilelim artık,evladını yitiren insanlarımız, geridekiler de FEDA OLSUn,demeden önce Allah aşkına bir durup İHMAL VAR MI desinler,sorsun lar artık!..CESARET VERmeyin katillere yeter!..
    Cevapla
  • Av.çetin 13 yıl önce Şikayet Et
    devamı... milletin elinden dinini,ahlakını DÖVEREK ,söverek alanların,edip de bulduklarıdır bu sonuç,lakin olan yine bu temiz millete olmaktadır yine malesef ki!.terörü bitirmek için hükümetin ve MİLLETİNİN yanında mıdır bu ordu yeterince?neden ihmaller 30 yılı aşkındır sürüyor?.kasıt mı VAR?..niyet mi BOZUK? bunlar düzelmeden bu sorun dA ASLA BİTEMEZ!.evinden işine 2 adım yer için batıda bile, güvenlik kaygısıyla helikopterle ve bir dolu asker nezaretiyle giden komutanlar görüyoruz..peki ya oradaki garibanlar?..
    Cevapla
  • mehmet fakir 13 yıl önce Şikayet Et
    Doğa vs Azrail. Koskoca 84 sene... Ama bu yazıda, hala, maneviyata ait bir tutarlılık görememek ne kadar da hazin. Allah hepimize hidayet versin. Son nefesimizi imanla vermeyi... ve bu meselenin kainattaki en büyük meselemiz olduğunu idrak ederek yaşamayı nasib etsin.
    Cevapla
  • sen yilmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    Ölümü bir yok oluş olarak algılarsanız,. Bunalım yeni başlıyor demektir. Daha da içinden çıkamazsınız. Yaratanı tanımak yerine hesaptan kaçmak için Doğanın işi deyip züğürt tesellisi yapıyorlar. Doğa da bir yaratık, hergün üstünde gezdiğimiz ve pislediğimiz... Bir marifeti olsa kendisine hayrı olurdu.
    Cevapla
  • Av.çetin 13 yıl önce Şikayet Et
    ben de yakında 132 olacağım:) ve düşündüklerim.... burası öyle bir ülke ki olan bitene mayası duyarlı olan herkes, yaşının üzerine 100 daha koysa az gelir malesef!..kendimizi bildik bileli sürekli kan ve gözyaşı..baskılar ,zulümler..bu,keyfine dokunulduğunda, ortalığı yakıp geçen ,statükocu derin devletten canı yanmayan var mı??..varsa da bir avuç kanıbozuk elit geçinen taife..onlar her devirde sağlam ve duyarsız,duygusuz zaten.. bu cumhuriyetin mağdur etmediği, kıyamadığı tek kesim var..bir bir içeriden çıkARILDILAR bakın! gerinerek dolaşıyorlar utanmadan
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat