Meşru otoriteye itaat ve Bediüzzaman'ın Gülen'e cevabı
Meşru otoriteye itaat ve Bediüzzaman'ın Gülen'e cevabı
İşlerimin yoğunluğu dolayısıyla bir süre yazılarıma ara vermek zorunda kaldım. Malum Türkiye’de gündem başdöndürücü bir hızla ilerliyor. Bir gündem maddesi inerken diğeri çıkıyor Türkiye’nin vitrinine.

Yorumlar30

  • Elazığın Sesi 13 yıl önce Şikayet Et
    Nur talebelerine son ders:. Mesela, Rusyada kumandana ayağa kalkmamak, Divan-ı Harb-i Örfîde idam tehdidine karşı mahkemedeki paşaların suallerine beş para ehemmiyet vermediğim gibi, dört kumandanlara karşı bu tavrım tahakkümlere boyun eğmediğimi gösteriyor. Fakat bu otuz senedir müsbet hareket etmek, menfî hareket etmemek ve vazife-i İlahiyeye karışmamak hakikati için bana karşı yapılan muamelelere sabırla, rıza ile mukabele ettim. Cercis Aleyhisselam gibi ve Bedir, Uhud muharebelerinde çok cefa çekenler gibi sabır ve rıza ile ka
    Cevapla
  • zerre 13 yıl önce Şikayet Et
    Elazigin Sesi rumuzlu yorumcu.... Ne demek istediniz siz? Bediuzzamanin eskilerde söyledikleri/yazdiklari hükümsüzdür mü demek istediniz? Bediuzzamanin ne zaman hangi sözü gecerli, bunu sadece siz mi biliyorsunuz?
    Cevapla
  • Elazığın Sesi 13 yıl önce Şikayet Et
    Nur Talebelerine Bediüzzamanın vefatından önce vermiş olduğu en son ders:. Aziz kardeşlerim!Bizim vazifemiz müsbet hareket etmektir, menfî hareket değildir rıza-yı İlahiye göre sırf hizmet-i îmaniyeyi yapmaktır, vazife-i İlahiyeye karışmamaktır. Bizler asayişi muhafazayı netice veren müsbet îman hizmeti içinde, her bir sıkıntıya karşı sabırla, şükürle mükellefiz. Mesela, kendimi misal alarak derim: Ben eskiden tahakküme ve terzile karşı boyun eğmemiştim. Hayatımda tahakkümü kaldırmadığım birçok hadiselerle sabit olmuş. Mesela, Rusyada kumandana ayağa kalkmamak, Divan-ı Harb-i Ör
    Cevapla
  • zerre 13 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazi neden erkenden ekrandan alindi? Cok güzel tesbit!. Tebrikler!
    Cevapla
  • Hayati Binler 13 yıl önce Şikayet Et
    Asrın Sahibine kulak vermek gerek. &8220Haksızlığı hak iddia edenlere karşı hak dava etmek ve onlara müracaat etmek, hakka karşı bir hürmetsizliktir&8221 el-Hak, Bediüzzaman Hazretleri ne doğru söylemiş.
    Cevapla
  • suleyman d 13 yıl önce Şikayet Et
    MERYEM DİYALOKÇULARIN DE DESTEĞİYLE OLDU MARİAM! Dikkatli olmalı-3. Gözleri dolu bir biçimde bu anı beklediğini belirten Meryemse, Lesterin geçen yıl bir ay oruç tuttuğunu, Ramazan boyunca 5Vakit namaz kıldığını, birlikte Hıristiyan bayramlarını da kutladıklarını fakat İslami usullerle nikah kıymayı hep arzuladıklarını vurguladı. Üç dinin duaları ile salevatlar eşliğinde gerçekleşen nikah merasimi, katılımcıları derin ve anlamlı düşüncelere sevk etti.Bu evlilik, diyaloğun bir göstergesi olarak algılanDETAYI SAMAN GAZETESİNİN ARŞİVİDEYDİ SİLMİŞLER GALİBA BU SEFER BULAMADM??
    Cevapla
  • sinan 13 yıl önce Şikayet Et
    Tenkid Adabi. Sizin yazilarinizi Baslilariniza yazdiginiz konu ve kisi isimlerinden dolayi merak edib okuyanlardanim. Bircok alanda neler yaptigi herkesin malumu hizmeti ve onun fikir mimarini karsiniza almak size her iki dunyaniz adina bir fayda getirecegini dusunmuyorum... Fakat Bu demek degildirki elestiremessiniz. Herseyin bir adabi ve uslubu vardir. Birazcik murekkeb yalamissaniz referans verip alinti yaptiginiz gorusun onunu arkasini da yazmaniiz gerekir. 1.soru. Ilgili yaziyi NYT dan okudunuzmu?
    Cevapla
  • sinan 13 yıl önce Şikayet Et
    Is yogunlugu. Ahmet bey Lutfen sizi mesgul eden islerle ugrasmaya devam edin ne insanlarin zamanini alin nede bazi insanlarin zihinlerini bulandirip fitneye yol acin... Lutfen Birdahaki kose yazilarinizda hocaefendinin ismini dogru yazin. ve Okuyucularinizin size ulasabilmesi icin yazilarinizin altina dogru e-mail adresi koyun. Uzmanlik alaninizi bilmiyorum fakat Size tavsiyem Bedizzaman ve Hocaefendi kursuleri acilan UK ve USA de doktoraya basvurun. Belki "Tenkid adabi" uzerine Doktora yapabilirsiniz.
    Cevapla
  • suleyman d 13 yıl önce Şikayet Et
    Bir MERYEM vardı,Şu HRİSTYAN LESTERLE düğn HALAYINI DİYALOKÇULARIN ÇEKTİĞİ. Asya senin Afrika benim konferans konferans gezerken TEKSASLI PROTESTAN bir QUAKERLE tanışan,muhtemelen karşılıklı birkaç ihtida girişiminden sonra orta yolu bulup evlenen Meryem den bahsediyorum! Amerikaya yerleşip resmi nikahlarını yaptıktan bir yıl sonrasına Urfada son bulacak bir DİNİ NİKAH proğramı ya da AÇILIMINI yapan O MÜSLÜMAN? GAZETECİ KIZının bu duruma nasıl düştüğünü kendi ağzından okuyalım. Tabi ona VE DİYALOKÇULARa göre bu durum normal! hatta gazetelerinde övgüye tefrika edecek kadar yüce!
    Cevapla
  • talha canli 13 yıl önce Şikayet Et
    Hamdulaaaah!!. Hamdullaah isi gücü birakmis hizmet edenlere saydirmak icin yorum yaziyosun. Kardesim isin gücün yok mu senin... Yazar bey tamamen sacmalamis,keskin saldiris seklinden ne amacladigin anlamadim. Yazik billahi yazik!!!!
    Cevapla
  • mehmet yıldırım 13 yıl önce Şikayet Et
    TEBRİKLER. Ahmet kardeşimiz az bile yazmış. Hala bu çağda müslüman cemaat önderlerini,şehlerini, vb şahsiyetleri eleştirilemez,hata yapamaz görüp neden kutsallaştırıyoruz. insan yanlışyapabilir,yanılabilir,hatayapabilir.hocada 28 şubatta yanlış yaptığı gibi bu açıklama ile yine yanlış yapmıştır.
    Cevapla
  • samesti 13 yıl önce Şikayet Et
    KUSURA BAKIYORUZ. Bu büyük hizmetin bir ferdi bile eksilmeden devam etmeli demek yerine var olanı yıkmak, bozmak ve bozgunculuk yapmak ne kadar kötü. Önemli olan herşeyde faydalılık esasına göre yapmak ve konuşmaktır. Bu yazdıklarınızın bence hiç bir faydası da yoktur. Başka bir yolu işaret ediyor belki hoca efendi. Tek yol bu değildir diyor. Neyse avukatlığa gerek yok ama felaket tellalığı da yakışmadığı gibi yazıyı geç yazdığın ve hatta yazdığın için de KUSURA BAKIYORUZ...
    Cevapla
  • samesti 13 yıl önce Şikayet Et
    BU KADAR DÜŞÜNMEK NİYE!. Biraz geç kalmış bir yazı diye sunulan yazı, gereksiz ve gerçekten zamansızdır. Müellif bu aslında basit konuyu yorumlayamamış ve bu güne kadar beklemiş ve ne oldu ise bugün yazıyor. Belki biri geldi ve fikrini söyledi ve o da sahiplendi. Dünya çapında hizmetler yapan birisine, herkes tarafından hareketi ve düşünceleri araştırılan bir hizmet insanına büyük hata yaptı, peşinden gitmeyin, hizmeti bırakın demek aklı eksik birinin bile yapmayacağı harekettir. Bu büyük hizmetin bir ferdi bile eksilmeden devam
    Cevapla
  • muhterem al 13 yıl önce Şikayet Et
    yanlış yorum. Güya Gülen Hocayı Bediüzzamanın sözleriyle vurmaya başlamışsın ahmet bey. ama sözleri yanlış orumlamışsın.Haksızlığı hak iddia edenlere karşı hak dava etmek ve onlara müracaat etmek, hakka karşı bir hürmetsizliktir&8221 önce silahsız insanını son derece donanımlı hukuk tanımaz teröristlerin üzerine gönderiyorsun. onlar öldürüyor ve sen de haksızlığı şiar edinmiş bu insanlara karşı uluslararası mahkemeler kurulsun israil ceza alsın diye hak dava ediyorsun. anlamı budur.
    Cevapla
  • Mustafa Karaca 13 yıl önce Şikayet Et
    F.Gülen o sözleri düşünmeden etmemiştir.. Haklılığı veya haksızlığı zaman içinde daha iyi anlaşılacaktır.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat