Hatipoğlu ve Döngeloğlu iyi “iş” yapıyorlar
Hatipoğlu ve Döngeloğlu iyi “iş” yapıyorlar
Bu yazıyı, haber7.com’dan Osman Özsoy’un yazısının hatırlattıkları üzerine yazıyorum. Ama konu ne Osman hocanın yazısıdır ne de Osman hoca yazdı diye yazıyorum. Derin bir rahatsızlık duyarak yazmak istediğim bir konuda, bardağımı taşıran damla oldu Osman Özsoy yazısı… Sırası geldi yani.

Yorumlar49

  • murat g 7 yıl önce Şikayet Et
    niyetinizi hiç anlamadım anlamadım. Bir yerde tahmin ediyorum demişsiniz, bana göre tahmin etmiorsunuz sui zan ediyorsunuz.
    Cevapla
  • Habip Yılmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    Hz.Muaviye. Kimseye ana ve babasından dolayı buğz. Etmemek lazım. Hz.Muaviye peygamber efendimizin vahiy katibi idi, kız kardeşi Peygamber efendimizin(s.a.v) hanımlarındandı. Hz.Ömer onu şam valisi yaptı vs.vs. Hz.Muaviye zamanında islam toprakları istanbul sınırlarına kadar genişlemiş. Tabi ki Biz ehli sünnet Hz.Aliyi daha çok severiz ama Hz.Muaviyeyi iyi niyetli görmek zorundayız. Hz.Muaviyeye düşman görüşler genellikle şia kaynaklıdır. Bu sitedeki yorumların bazısında da şia kokusu alıyorum. Onlar takiye yaparlar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Habip Yılmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    Senai beyin gayesi ne?. Neden Yaşar Nuriyi üzen bir tek laf etmiyor? Neden vehhabi görüşlü Abdülaziz Bayındırı yermiyor, neden şiaya Mustafa İslamoğluna lafı yok. Senai bey neden kendi işini yapmıyor. Bir kaç kitap okumakla dini mevzularda yetkili merci olunmaz. Senai bey senin ilmin ne? Arapça biliyormusun, Kurandan kısa sürelerden başka ezberin var mı? Gayen ne?
    Cevapla
  • YıldırımMehmet 13 yıl önce Şikayet Et
    bunun adı olgunluk... Sayın Senai bey.. Kıymetli Hocam Ömer Döngeloğlu bey size olgunlukla gerekli cevabı vermiş, İnşallah özür dileme nezaketinde bulunursunuz..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ömer döngeloğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    senai bey kardeşime ve haber 7 ye teşekkür. s.a. senai bey kardeşim ve haber 7 sadrımdaki şöhret,riya,hırs ve reyting aç gözlülüğü gibi kalbi hastalıklarımı tesbit,ifşa ederek kardeşlik vazifesini kimsenin ayıbını ortaya döküp saçmadan,dilin(gıybet,suizan,tecessüs gibi) ve kalemin afetlerine düşmeden ve önce zanlı ile görüşmeniz nezaketiyle yerine getirdiğiniz ve zaaflı taraflarımı dostca aleme hatırlattığınız için teşekkürlerimi arzeder şu bayram gününde bayramınızı tebrik ederim.toprak altında görüşmek ümidiyle slm ve dualarımla...
    Cevapla
  • macit pekseçer 13 yıl önce Şikayet Et
    son defa!. Buradan açıkça gözüküyor ki bu ümmetin uğraşacağı en önemli sorun (fitne) ayrılık,bölünmüşlük olmuştur.1400 sene öncesi olaylardan bugünkü hocalar hakkında yorumlara kadar farklılık içindeyiz.Ben Ehli Sünnet Vel-Cemaatin itikadını bildirdim.Herbir sahabiyi sevdiğimi söylüyorumve söyleyeceğim.Onlara yapılan saygısızlığa da dayanamadığım için ağı r konuştuysam da haksız suçlama yaptıklarım olmuşsa özür beyan ederim.Bu meselenin açılmasının hiç bir fayda sağlamadığını da gördüğümü bildiririm.
    Cevapla
  • Abdullah CEYLÂN 13 yıl önce Şikayet Et
    İSLÂM DİNİNE HİZMET EDENLERİ ALLAH İÇİN SEVİYORUZ!.... Şimdi, Din-i İslâmî Kuranîyeye hizmet edenleri -ki bu hizmetler sivrisinek kanadı kadar dahi olsa- Allah için seviyoruz. Gerek Hatipoğlu gerekse Döngeloğlunun İslâma hizmet ettiği düşüncesindeyim. Sayın Demircinin de güzel hizmetleri olduğu düşüncesini taşıyorum. Demirci keşke bu şekilde bir yazı kaleme almasaydı! Bu yazıya harcadığı zahmedi, kâfirlerin ve münafıkların çok fazla olan hile ve desiselerini bir nebze de olsa bozmak için harcayabilirdi. Hüsnüzan nerede kaldı?!... Selâm ve duâ ile...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • emruldag 13 yıl önce Şikayet Et
    Nihat hocanın ilmi vs Döngeloğlunun gözyaşları. Senai bey baktınız nurcular sizi dışladı şimdi kanal 7ye yaranıyorsunuz sanırım.Nihat hocanın ilmi, hadis bilgisi arapçası varken bu tarz küçük reyting oyunlarına ihtiyaç duyar mı sizce? sizin dediğiniz oyunları döngeloğlu yapıyor.iki hocanın bir tutulması akıl almaz bir durum.bir tanesi insanların ramazanda dini bilgilerle donatılmasına öncülük etmiş bir şahıs.diğeri ise çeşitli hilelerle yakışıksız bir şekilde reyting yarışına girmekte olan zabıta memuru.kıskanmayın bu kadar bir taraflarınız şişecek
    Cevapla
  • mustafa doğan 13 yıl önce Şikayet Et
    TOPLUMDAKİ İSLAM ANLAYIŞININ GİDİŞATINDAN ENDİŞELİYİM. İnsanlar tekkede türbede Allahı arıyor bir sürü hurafeyi dini olarak algılıyor buna çanak tutan hocalarımız TV kanallarında en fazla reytingi alıyor.... Oysa Allah, kendisine şirk koşulması dışındaki bütün günahları bağışlayabileceğini, buna karşın, kendisine şirk koşulmasını asla bağışlamayacağını söylüyor.
    Cevapla
  • İhsan Efendioğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Fakında Olmadan Algılarımız değişiyor.. Senai Bey yazınızda öneml,i bir hususa dikkat çekmişsiniz. Sürumluluk mevkkinde olan insanlar yazdıklarına ve söylediklerine çok fazla dikkat etmeliler. İlk zamanlar sizi TVde izlerken daha yapmacık buluyordum. Bunun için de uzun zamandır sizi takip etmiyordum. Şimdi sizin de bazı şeylerin farkına vardığınızı anlıyorum. Y.Nuri ve Z.Beyaz gibi hocalar artık rayting yapmaz oldu demekki. İnşaallah bu hocalar da bunun farkına varır. Bazılarının menajeri bile varmış. Dini ilimler dünyaya alet edilmemeli.
    Cevapla
  • Necmi 13 yıl önce Şikayet Et
    madem..... madem Said Nursî siyasi tercihlere bana ne diyecek, safdil ve umarsız, ham sofu, kendi kabuğuna çekilmiş, çileci bir adam değiL, o zaman niye şeytandan ve siyasetten Allah&8217a sığınırım demiş?gercekleri saptırmayın süfyana asker ve cephe kazandırmayın varsa imanınız varsa yüreğiniz savaşın canla malla nefsle ama siyasetle değil siz akpciler chp ve diğerlerini solcu kendinizi sağcı mı görüyorsunuz? hayır bu zamanda sağda soldur solda soldur Kuranda geçen ashab-ı yemin siyasetteki sağcılar değiL
    Cevapla
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    Allah reytinglerini artırsın ama. televizyon şeytan icadıdır,uzak durun dedikten sonra hepsi birer köşe kapan ve para karşılığı din satanlardan Allah a sığınırım.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 13 yıl önce Şikayet Et
    KİM HAKLI?. Bilmiyorum. Çok da önemsemiyorum zaten. İnsanları iyi tanıdığım için her insanın hata yapabileceğini de bilirim. Hiç bir insanı da gözümde yüceltmem. İslam tarihine zaten müslim tarihi derim. Çünkü o İslamın tarihi değil müslümanların tarihidir. Hatasıyla, sevabıyla...İnsan nasıl eksik ise o da eksikliklerle doludur. Ben müslümanım bir kitabım ve bir peygamberim var. Daha ne isteyeyim ki?..İnsanlardan hata yapmamalarını istemek fıtrata aykırı zaten...
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 13 yıl önce Şikayet Et
    MACİT PEKSEÇER: PEYGAMBERİMİZİN SORUSU SAHABELERİ BAĞLAMIYOR YANİ.... İnkarcıyı öldüren sahabeye bile ( Ne biliyorsun müslüman olup olmadığını, niçin öldürdün, diye) soran HZ. Peygamber sonraki hallerine ne derdi acaba? İslam Tarihi müslümanları sadece ve sadece ibret almak için bağlar. Bizim için aslolan Kuranı Kerim ve Hz.Peygamberdir. Sonrakilerden de yapabildikleri kadar Allah razı olsun..Yapamadıkları kendilerini bağlar.
    Cevapla
  • kamil hisarlı 13 yıl önce Şikayet Et
    Hilafet - Saltanat Mücadelesi =. hukuk-otorite mücadelesi, hürriyet-asayiş mücadelesi, insan hakları- hak kısıtlamaları, sadelik-debdebe mücadelesi vb. olarak anlamlandırılabilir. Hz. muaviye bizans devletindeki gibi bir otoritenin islam devletinde de olması gerektiğine inanıyordu. bu açıdan bizans sadece felsefede değil siyasette de islam alemini etkilemişti diyebiliriz. hz. ali nin ideali o zaman gerçekleşmedi ama ileride gerçekleşecek inşaallah. 15. mektubta nüzulü isa dan bahsedilmesi buna bir remzdir. dikkat 15.mektub özetin özetidir.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat