Ayetler yanlış adrese gitti: Maûn Ak parti'ye Maide MHP'ye lazım
Ayetler yanlış adrese gitti: Maûn Ak parti'ye Maide MHP'ye lazım
"...kıldığı namazı yaşayışının sütunu ve ana direği haline getirmeli namaz kılanlar. Nasıl namazda kıbleden şaşmıyorlarsa, hayatta da doğruluk ve dürüstlük Kâbe'sini hep önlerinde tutmalılar.

Yorumlar28

  • AHMET koç 13 yıl önce Şikayet Et
    AYASOFYA FETİH HAKKIDIR. 2-Ayasofya namaz İSlama uygun degil yanlış.Çünkü İslami geleneklere göre Bir şehri alan fatihin-kumandanın -bir kiliseyi fetih hakkı olarak camiye çevirme hakkı vardır. Hz Ebubekr ve Hz Ömerden beri gelişen ve itiraz görmemiş bir askeri ve sosyolojık gelenektir.Ayasofya FETİH HAKKI olarak camileştirildi. o donem şeyhulislamları d a onay verdi. bu konuda bir vakfiye- vakıf fermanı var. Akşemseddin vb derin ulema fukehasınca redd- itiraz da görmemiştir. yanlışın düzeltilmesi cami hakkımız için mühim
    Cevapla
  • bozkurt1071 13 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzel de.... genelleme yapmaya hakkın yok. mhpliler diyerek kendince bir "yahudileşmek" ve "hristiyanlaşmak" kavramları uydurarak bunları beş vakit namaz kılıp kılmadığını bilmediğin insanlara yöneltemezsin. bunun adını da sen koy lütfen sayın yazar. sümelada bilmem nerede ayin yapıldı diye anadolı fethedildi diyorsun. yuh artık! diyorum. madem öyle peygamberimiz neden yahudileri arap yarımadasından uzaklaştırdı söyle bakalım? neden onlara ağlama duvarı yapmadı? akıl ya!
    Cevapla
  • mehmet 13 yıl önce Şikayet Et
    muhteşem bir yazı. Muhteşem bir yazı yazarın eline sağlık. İnsanın arada sırada ben ne yapıyorum sorusunu kendine sorması lazım. Hem iktidar hem muhalefet sen ne yapıyorsundan çok ben ne yapıyorum doğru muyum yanlış mıyım sorusunu sorsa ortada sorun kalmaz.
    Cevapla
  • uğur korkmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    sizler. ayetler içinden işinize geleni alır işinize gelmeyeni anlamazsınız.o ayetlr herkese lazım..milleti uyuttuğunuz yeter artık..siz değlmsiniz bu ayetleri beğenmeyip ılımlı islam ile müsülüman halkı sessizleştiren
    Cevapla
  • ŞEMS 13 yıl önce Şikayet Et
    Bizim olan ne ki. Sahiplenmek niye.... Senai beyin, Maide 51 e tevil olarak ana fikri ırkçılık olan yazısı oldukça rasyonel. Bende ilavaten kasas 15-19 ayetleri Türklüğünü yada Kürtlüğünü üstün görenlerin iyi okumasını ve düşünmesini isterim. Ve ayetle ilgili peygamberin hadiside şöyledir. Kabilevi asabiyetle ortaya atılan bizden değildir. Kabilevi asabiyet yüzünden kavgaya giren bizden değildir. Kabilevi asabiyet yüzünden ölen bizden değildir. Hz. Musa gibi yumruğumuzu vurmadan önce nefsimizin değil vicdanımızın sesini dinleyelim.
    Cevapla
  • Levent Büyükçam 13 yıl önce Şikayet Et
    yarısı doğru yarısı yanlış. kendi penceresinden bakmış olaya. yazının sonuna doğru toparlayıp kurtarmaya çalışmış.
    Cevapla
  • baybars can 13 yıl önce Şikayet Et
    yazarımız gerçekten müslümanın olması gerktiği yeri işaret etmiştir.. yazarımızın yazdığı yazı mükemmel bir yazı olmuş ve müslümanın ait olduğu yeri tam anlamıyla işaret etmiştir,yoksa maundaki anlam onları dost edinmeyin derken düşman edinin dememiştir,burda ince bir noktadır,resulullah daha o zaman kiliselere,havralara dokundurmamışmıydı,hocamın söylediği gibi,islam ve insanlık değerleri evrenseldir,nasılki laikçiler bu değerleri kendilerine tapulayıp,kendi tüketim kalıpları dışındakileri bundan mahrum etmesi nasıl bir fanatizimse,islam dinini kana bağlamakta aynı sapkınlık
    Cevapla
  • cahid öz 13 yıl önce Şikayet Et
    hepsi lazım. hepsi, hepimize lazım azizim. hepimize...
    Cevapla
  • ahmet okutan 13 yıl önce Şikayet Et
    YAZAR MÜSLÜMANLARIN UYANIŞINDAN RAHATSIZ OLMUŞ. Ne güzel müslümanlar uyutuluyordu.nerden çıktı şimdi bu ani de namaz.
    Cevapla
  • ahmet okutan 13 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMANLARI İSEVİLEŞTİRMEK. Yazar ayatleri hiçbir islam aleminin yorumlamadığı gibi yorumluyor.said-i nursi hariç.bu sebeple Sümelada ve Akdamarda ki siyasi ayinlerde destekçi,fETHİYE deki namazda köstekçi olabiliyorlar.bu nasıl anlayiştır ki,müslümanların hayrına olan işlerde karşı duruluyor.Irakta,kıbrısta,Afganistanda.gazzede ...bu nasıl saçmalıktır ki,kaybeden hep müslümanlar oluyor,kazanan hep hıristiyan ve yahudiler oluyor.neyin diyaloğu bu..müslümanları saf mı sanıyorsunuz???
    Cevapla
  • Ayşe Kuruçay 13 yıl önce Şikayet Et
    Fevkalade. Son zamanlarda okuduğum en nitelikli yazılardan biri. Nur olun inşaallah
    Cevapla
  • hazan_gazel 13 yıl önce Şikayet Et
    .... kalemine sağlık yazarın .. hak vermemek ama ile başlayan cümleler kurmak imkansız gibi ..tabi vicdan izan sahibiyse kişi .
    Cevapla
  • Ekrem Erol 13 yıl önce Şikayet Et
    Bir Paragraf... "Beş vakit namazlı İslamı yeryüzünü bir mescit eyleyen ibadetin yerine, haftalık Cuma Müslümanlığı ve Hristiyanlarınkine benzer Ani vecibesi koyanlar bilmem bunun farkında mı?" Bu cümle bile bu arkadaşların gösteriş yaptıklarını açıkça ortaya koyuyor! Görüntülere bakınca namazlarındaki tadili erkanın vücutlarının namaz kılmaya ne kadar alışkın olduklarını(!) açıkça ele veriyor! Cenab-ı Hakkdan tüm müslümanları Cumalarını kabul etmesini dilerim. Cuma"nız mübarek olsun.
    Cevapla
  • ALİ KULA 13 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAZI OLSUN. Kalemine sağlık. Tamamına katılıyor ve tebrik ediyorum. Yorumlara da baktım ancak sizin ne anlattığınız değil karşıdakinin ne anladığı önemli derler ya işte tamda bu. Arkadaşlar yazıyı okumadan yorum yazıyor galiba. Yada anlamak istemiyor ne biliyim. İnsan zekasından endişe ediyor bazen. Terslik bizdemi onlardamı kader hükmünü verinceye başımıza gelecekler gelinceye kadar bekleyecekmiyiz? Allah bizi ve milletimizi ISLAH etsin. AMİN...
    Cevapla
  • naci mert 13 yıl önce Şikayet Et
    anlayana sivrisinek saz...... elinize, yüreğinize, kaleminize sağlık.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat