Heykel önlerinde hizaya çekilmek!
Heykel önlerinde hizaya çekilmek!
En sıkıcı anlarımı heykel karşısında geçirdim. En çok heykel önlerinde hizaya çekildim. İyi de “heykel” çağrışımı hem de “rahmet” vesilesiyle nasıl aklıma iniverdi?

Yorumlar49

  • keremcan 13 yıl önce Şikayet Et
    Bakın Din ayrıdır, Siyaset ayrıdır.. Osmanlı bile Devlet için Şeyhülislam fetvalarını yok saymıştır. Şimdi diyorsunuz ki, -Elini vijdanına koy. Üstat da üstat dite tuturanlara bak bakalım hiç tek adamcılığı savunuyorlar mı? Bak ne kadar uysallar, ahlaklılar- Hayır demek istediğimi anlamadınız. Sen Peygamberi eleştiremessin ama Şeyhe, Üstada, hoca efendiye hop dersin, yavaş dersin, bişi dersin. Bakıyoruz kendi Hazretlerini tek kelime eleştirmiyorlar. Ama heykele gelince hücum diyorlar. Olmaz. Kaldı ki Atatürk çok eleştirildi.
    Cevapla
  • ABDULLAH KULOGLU 13 yıl önce Şikayet Et
    Keremcan Bey Lütfen Biraz Empati Yapın!. Ben Avrupada onlarca ülke gezdim eğitim sistemleri hakkında bilgiler edindim. Hiçbirinde küçücük çocukların sabahın köründe rahat hazırol diye hizaya getirildiğini görmedim duymadım. Keşke devrimciliği elbise ve kıyafet gibi yüzeysel basitlikte değil de eğitim kalitesi gibi esaslı şeylerde algılasanız da biz de hakikaten gelişsek! Keşke yenilikler daha ciddi konularda olsa ve tepeden inmeci ve milletin din, tarih ve kültür mirasına ters doku uyuşmazlığı yaşatmayacak tarzda gerçekleştirilse!
    Cevapla
  • Hilmi Sevil 13 yıl önce Şikayet Et
    keremcan sapla samanı karıştırdı 2. tasavvufta üstadlar şehyhler Hz. peygamberi temsil eder, nübüvvet makamı hariç diğer konularda tam vekilleridir peygamberlerde ismet sıfatı vardır (hata işlemekten beri olmak) binaen aley peygamberlerin varislerindede bu sıfat vekaleten mevcuttur. sonuç olarak bir mürid üstadını eleştiremez inancına aykırıdır. tasavvuf kültürüne mugayir bir durumdur BU YÜREĞİMİZ OLMADIĞINDAN FALAN DEĞİL İNANCIMIZA ZIT OLDUĞUNDANDIR. bu bir inanç meselesidir ve saygı duyulması gerekir
    Cevapla
  • Hilmi Sevil 13 yıl önce Şikayet Et
    KEREMCAN SAP LA SAMANI KARIŞTIRDI. puta tapmak denilen şey , bir inanıştır. put o inanışın simgesi (bize düşen inananın imanına saygı) Gel gelelim üstad şehy kelmelerine öncelikle tasavvuf kültürünü bilmeyen birinin bu kelimeleri sorumsuzca kullanması kavağın başından hamsi toplamasına benzer (yani hamsinin kavakta olmayacağını bile bilmeyenin ağaca hamsi toplamak için çıkmasına benzer) DEVAMI VAR
    Cevapla
  • Cafer UÇA 13 yıl önce Şikayet Et
    keremcan hata ediyorsun.. Birinci meclisin feshinden sonra başlatılan yeni bir millet yaratma politikası gereği oluşturulan anti Müslüman politika gereyi.Devrim ve laiklik adı altında toplumun geçmişle bağlarının kopartılması ve inanç sisteminin yok edilmesi,bunun için de YAZININ DEĞİŞİMİ ve EZANIN TÜRKÇELEŞTİRİL MESİ.Camilerin büyük çogunluğu kapatıldı.Mehter takımız ve Türk müziğinin kısıtlanması,ile dini ve kültürel asimilasyona hız verildi.Sonuç yeni yetişen neslin geçmişi gösterildiği gibi algılamasını sağlamaktı.İşte sizler
    Cevapla
  • keremcan 13 yıl önce Şikayet Et
    Tamam kendi ideolojik savaşımızı verdiğimiz doğrudur.. Büstlerin dünya genelinde olmayan bir şekilde varlığı da doğrudur. Ancak herkes elini vijdanına koyacak. Bugün büstleri eleştirenler, asla ve kata kendi hoca efendilerini, kendi üstatlarını bir kelime eleştiremiyorlar. Bu nedir? Bugün bu kesimi -puta tapıyorlar- diye yaftalıyorlar ama kendileri daha tek adamcı, daha faşist, daha gaddar, daha putperest. Bu eleştiriyi de kendileri yapacak. Biz bu siteye giriyorsak zamanında bu kesim ile aynı havayı soloduğumuzdandır. Ama yanlışlarını gördük.
    Cevapla
  • mehmet zeki 13 yıl önce Şikayet Et
    Yazıyı önyargısız okuyun bir de!!. Yazıyı okuduktan sonra yorumları merak etim ve hayal kırıkığna uğradım. Demirci çok güzel yaklaşmış konuya.. Ama burada yine herkes kendi savaşını veriyor. Burada ne yazarsan yaz tartışma aynı yere varıyor. Yağmur herkesi ayrım yapmadan kucaklıyor RAHMET nazarıyla, çok güzel yorum. Burada yazan herkese bu mesaj yeter. Ayrım yapmadan hadi herkesi kucaklayın bakalım. Yorumları okuyunca !! zorrrr....
    Cevapla
  • keremcan 13 yıl önce Şikayet Et
    Üstatları Puttur, Şeyhleri Puttur.... Bu ülkede doğrusuyla yanlışıyla Fatih eleştirildi, Kanuni eleştirildi, Mustafa Kemal eleştirildi. Hatta Mevlana bile eleştirildi. Ama bu cemmatçi takımı ya da tarikatçı takımı bir türlü kendi hoca efendilerini, kendi üstatlarını ya da kendi şeyhlerini eleştiremediler. Eğer bir gün tek kelime "Üstadımız ya da Şeyhimiz şurada yanlış yapmış" desinler. O zaman bizde gidecez sizin değiminizle o putları kendimiz yıkacaz. Var mısınız? Yüreğiniz var mı?
    Cevapla
  • ABDULLAH KULOGLU 13 yıl önce Şikayet Et
    Vatan Kurtaran Süper Kahramanları Olanlar İle İşimiz Yok!. Bunlar Ulu Önderlerini tek kelime eleştiremeyen adamlardır. Bunlar eğer "Milli şef burada yanlış yapmış" deyip tek kelime eleştirsinler heykelleri dikilenleri, bütün müridler sizin deyiminizle şeyhlerini terkedecek. Eğer zaten bu heykel eleştiremeyen, resmi ideolojiyi eleştiremeyen zihniyet yıkılıp giderse, artık o şeyhlere ihtiyacımız kalmayak. O üstadlar sizler için.
    Cevapla
  • baybars can 13 yıl önce Şikayet Et
    putlar kibrin emaresi.... putlar kibrin emaresidir,heykellerde bir nevi puttur,insana tapıcılığın bir tezahürüdür,insanlara yüklenilen aşırı yüceltici şeylerin bir eseridir,bir sınıfın ve kendine ne ile tanımlıyorsa onların toplumu kendine taptırma aracıdır,sümerlerden belki daha ötesinden başlayan insana tapıcılığın,dedeler ve diktatörlerce günümüzde sürdürüldüğü bi vakıa dır,bu tapıcılık aslında kendini aşağı görmektir kibrin sebebide budur zaten,kendini yüceltmek adına tapınmaktır,ne yazıkki,bunu anlıyamaz rahmetten uzak olanlar.
    Cevapla
  • keremcan 13 yıl önce Şikayet Et
    Allahları, Şeyhleri olanlar ile işimiz yok.. Bunlar Şeyhlerini Üstatlarını tek kelime eleştiremeyen adamlardır. Bunlar eğer "Üstadımız burada yanlış yapmış" deyip tek kelime eleştirsinler Şeyhlerini, bütün kemalistler sizin deyiminizle putlarını yıkacak. Eğer zaten bu üstat eleştiremeyen, Şeyh eleştiremeyen zihniyet yıkılıp giderse, artık o heykellere ihtiyacımız kalmayak. O heykeller sizler için.
    Cevapla
  • mehmet kaya 13 yıl önce Şikayet Et
    SAPLANTI. Eline sağlık Senai Demircinin güzel ve edebi bir yazı kaleme almış yorumlara bakıyorum da bazı kişiler saplantı içersindeler takılmışlar gidiyorlar.Dünyada ne olup bitiyor bir bakmak lazım. İnsanlar bir takım zolamalarla değil inandığı ikna olduğu ve istediği gibi yaşaması gerekir.
    Cevapla
  • fatih aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    ne verdi.... soruyorum heykel ne verir şeyh ne verir önce bunu bir anlayalım lütfen ...
    Cevapla
  • ABDULLAH KULOGLU 13 yıl önce Şikayet Et
    ONLARIN HEYKELLERİNİ YERMEYİN Kİ ANLAR DİNİMİZE SATAŞMASINLAR!. Yüce Allah Enam Suresi 108. ayetde Allahdan başkasını ilah edinerek onları çağıranların ilahlarına sövmeyin. Sonra onlar da düşmanlıkla cahili bir şekilde Allaha söverler buyuruyor. Ayrıca Kafirun Suresinde Sizin dininiz size benim dinim banadır denilmektedir. Sonuçta Allaha itaat ve muhabbet etmeyen elbette bir çeşit tağuta mutlaka şiddetle bağlanacaktır çünkü muhabbet insanın yaratışında vardır. İlla birilerini yüceltip sevecekdir. Onları kazanmak heykellere saldırmakla değil İslamı anlatmakladır
    Cevapla
  • keremcan 13 yıl önce Şikayet Et
    Heykelin değil de sizin Şeyhinizin önünde mi hizaya gelelim?. Eğer siz kendi Şeyhinizden vazgeçebilirsiniz biz de heykellerimizden vazgeçicez. Hadi bakalım. Siz kendi Şeyhinizi bir kelime eleştirin, "Üstadımız bunu burda yanlış yapmış" deyin, tamam eyvallah biz de o heykelleri yıkacaz. Söz.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat