Endişeli modernler, ezik muhafazakarlar ve Hür Adam
Endişeli modernler, ezik muhafazakarlar ve Hür Adam
Ezik muhafazakar kişilerin yaşam tarzında “namaz kıldığını saklaması, eşinin başının örtülü olduğunu gizlemesi, işyerine tesettürlü çalışan almaması” sık görülen örneklerdir diyor Prof. Dr. Nevzat Tarhan.

Yorumlar30

  • Selman Karadeniz 13 yıl önce Şikayet Et
    Bediüzzaman demokrasiyi kabullenmedi. Muhterem yazar &8220Özgürlükçü bir şahsiyet, kahraman bir hoca, dinle demokrasinin (Meşrutiyet) doku uyuşmazlığı olmadığını savunan bir ilahiyatçı, analitik düşünen bir din alimi&8221 olan Said Nursi&8217yi...Diyorsunuz. Bediüzzamanın demokrasiyi olumladığı bir sözünü gösterebilir misiniz? Meşrutiyeti de bir yönetim modeli olarak, kerhen kabullenir, istibdata karşı. Ayrıca, Üstad, bir ilahiyatçı değil bir İslam alimidir. Heyhat! Ne hale getirdik üstadı...
    Cevapla
  • Rasit 13 yıl önce Şikayet Et
    itiraf mı çelişki mi?. Sayı hocam, Yazınızda, "Ezik muhafazakar kişilerin" "işyerine tesettürlü çalışan almaması"nın sık göründüğünden bahsediyorsunuz. Bildiğim kadarıyla, sizin kurumlarınızda başörtülü bir psikiyatrist, psikolog veya vitrinde yer alan idari bir personel çalışmıyor. Bunu nasıl yorumluyorsunuz? Sizin ifadenizle bu bir eziklik göstergesi mi? Açıklarsanız memnun olurum..
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 13 yıl önce Şikayet Et
    MERT ADAM.... Takiyye yapmayan, yüzüne gülüp arkasından kuyusunu kazmayan, mert ve net bir adam: Bediüzzaman...mertliğe ne kadar muhtacız...
    Cevapla
  • keremcan 13 yıl önce Şikayet Et
    Asıl Size Yazık Oldu!. Said Nursi taraftarlarını onun şahsına sahip çıkmaya çağırıyorsunuz ama görüyorum ki bu yazıda kendinizi o grubun içinde konumlandırmamaya pek bir dikkat etmişsiniz. Siz Risale-i Nur Sempozyumlarına katılan bir" Bilim Adamı" değil misiniz? Eğer öyle iseniz neden kendinizi bu grubun içinde konumlandırmıyorsunuz. Yoksa Nurculuk adı ile anılmak Bilimsel Kimliğinize ters düşer diye mi çekiniyorsunuz? Açık olun açık.
    Cevapla
  • KADİRUZUNKÖK 13 yıl önce Şikayet Et
    EKMEKSİZ YAŞARIZ,HÜRRİYETSİZ YAŞAYAMAYIZ. DUYUN C.H.P. li komutanlar,C.H.P.li yarKIŞLAr.C.H.P. li savcılar,C.H.P. li siyasal dinsizler .DUYUN duyun . EVET.EKMEKSİZ YAŞARIZ ,HÜRRİYETSİZ YAŞAYAMAYIZ. 7 ocakta sinemalardayız.
    Cevapla
  • KADİRUZUNKÖK 13 yıl önce Şikayet Et
    NEVZAT BEY MUHTEŞEM TESBİTLER.7OCAKTA SİNEMADAYIZ.. Bir endişeli ile bir ürkek aynı odada bulunursa ne olur. Suskunluk endişeyi artırır. İlk adımı suskun ezik kişi atmalı. Açıklık, eleştirilebilirlik, dürüstlük ve içtenlik varsa güven oluşur endişe azalır. Böylece birlikte yaşama bilinci gelişmiş olur. EVET muhteşem TÜRKİYE ANALİZİ. ÇORBAYA BENDE TUZ katmak istiyorum. ENDİŞELİ KAFATASCILAR, ESİR muslumanlar, VE HÜR ADAM, ekmeksiz YAŞARIM,Hürriyetsiz YAŞAYAMAM. EY C.H.P duydunmu 100DE 80 konuşuyor. EKMEKSİZ YAŞARIZ , HÜRRİYETSİZ YAŞAYAMAYIZ.7OCAKTA
    Cevapla
  • KADİRUZUNKÖK 13 yıl önce Şikayet Et
    C.H.P. MUSLUMANLARI SİNDİREMEYECEK. 100 DE 60 kıyamda ,KEFENİ ile yola çıkmış 100de 60 kimse sindiremez.c.h.p 100de 20 ATEŞ olsa cürmü kadar yer yakar.
    Cevapla
  • mehmetbakım 13 yıl önce Şikayet Et
    sindirilmiş müslüman tipleri. Haksızlıgın karşısında yer alması gereken ve islami kimliğini nerde olursa olsun saklamayan bu kimliğinden dolayı rahatsız olmayan bizzat daha rahat görünen ve yaşayan müslümanlara ihtiyaç var.cemaatlerin bir çogu müslümanları sindirmektedir,insanlarımız askerlik aşamasında fazlasıyla sindirilir.Askerlik dışında kalan sindirme görevini cemaatler üstlenmiştir,suya sabuna karışmayan kendini düşünen müslüman oldugunu dahi gizleyen acınacak zavallı müslüman tiplerini cemaatler meydana getirmiştir.
    Cevapla
  • ABDULLAH KULOGLU 13 yıl önce Şikayet Et
    Hasan Seyre İslam Güzel Sanatları Değil Sadece Suretleri Haram Etmiştir!. İslamın binbeşyüz yıllık geçmişinde bıraktığı sayısız mimari yapıtlarda görünençeşitli estetik güzel sanat abideleri sizi desteklemiyor. Suretlere gelince bu Hristiyanların Hz İsa ve Meryem Ana ikonları gibi Hz Peygamber ikonu yapıp ona tapınma dalaletine tapınmasınlar (nitekim cem evinde Hz Ali ve M. Kemal posterleri önünde eğilirler) diye buna sed çekmiştir. Sani ismi esma-i ilahiyyedendir ve insan sanatı onun yarattıklarındakileri taklid ederek kendi sanatını ortaya koyar. Sanat tarifinde abartı olmamalı
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    Güzel Sanatları kabul etmeyen hiç bir rejim yürümez..?. Çünkü güzel sanatlar, insanın kozmosla olan iç çatışmasının kırıldığı ve kendini ar perdesi arkasında saklayan doğanın silahının elinden aldığı yerdir.Özünde insan estetiğini esas alarak konuya dalsada, gerçekte hedefi insan hiç değildir.Tamamen sıfatlaşmış maddedir.Hata yapmayan bir prosesin yüklendiği misyon ve fonksiyona uygun işleyişidir.Zaten biz müslümanların irkildiği ve uzak durduğu bu sanat Batılıların sonsuz doğaya dalmak için kullandıkları ilk basamaktır ve estetikle dogma duvarını delmişlerdir.
    Cevapla
  • xkelebekx 13 yıl önce Şikayet Et
    bu dünyanın direği var mı yok mu.. şu dünyanın kime ihtiyaçı olmuş ki senteze olsun.nicelerini bağrına gömmüştürde banamısın dememiştir.sorun aleni gevura kefereye karşı mücadeleye mecali olmayan bir topluluğun teslimi silah edip içerideki hempalarıyla başbaşa kalınca olmayana ergi metodunu bulmasıdır.özgürlükçü acaba.kahraman hangi meydan muharebesi... uzatmayalım.gandi ve benzerlerinin kısadan devlete yürümesi buralarda görülmez.bugün din tamamladı.diyebilen varmı.çekirdek evrenin kahramanı olmak için en son geleceğin başarması gerekmi.
    Cevapla
  • emre erdem 13 yıl önce Şikayet Et
    İslama Düşman Şeytana Dost Olanlara. Kardeşim açıkça islam düşmanıyız deyin.Ne dansözler gibi kıvırıyorsunuz. Allah vermiş bu özgürlüğü.Ama İslam ve müslümana karşı nedir bu öfkeniz?Tarihinde de günümüzde de müslümanlar gayri müslimlere karşı hep hoşgörü göstermişlerdir.
    Cevapla
  • noter tasdikli yorumcu 13 yıl önce Şikayet Et
    cabirin cevabına cevap. cümlelerdeki bazı harfler eksik yorum tam anlaşılmıyor. reklam olur çekincesiyle yayınlarlar mı bilmiyorum. gittiğim hastane kadıköy medipoldü. buradan kadıköy medipolün acil servis doktorlarına da ayrıca teşekkürü borç biliyorum. tedavi sürecinde hiç para konuşulmadı arkamızı dönüp gitsek giderdik. neyse borcumu ödedim. zor bir vakaydı teşhiste harikalar yazdılar. en önemlisi bu . daha bir emrin varsa cabir onu da yazayım.
    Cevapla
  • Cabir 13 yıl önce Şikayet Et
    Cevap. herkesin düşüncesine saygılıyım yıllar zamnnda kimilerine ne zman neşekil denk gelmiş bilemem bnm bildgim eski şimdi modellerini bilmiyorum yanlız bunların klinigi nerde ne kadar ücreti söyleyin herkes kendi yorumunu yapar zaten sonra asker kökenli olup muhafazakrız dindarız diip kamuoyu yapıp kendi kitabını sattırmyrmu askere çakma modayken sorgulamdan hepimiz helal olsun hoca ne yazdın be dedik demokratz dindarız ya sonra bn durumu fakir kimseyi görmedmki orda tedavi olsun neyse gıybet ettik ama kzyrm bn
    Cevapla
  • mehmet ali 13 yıl önce Şikayet Et
    ahmet çapar sizde bu söyletinin aksine hepiniz filme gidin. hatta boş yer varsa 2-3 bilette fazla alın ki bunu söyleyipte izleyiciyi artırmayı düşünenler paso dolu salonlarla karlarını katmerli hale getirsinler.eee kafası çalışan sadece sizinkiler değil artık metrekareye 2 uyanık düşüyor iş zor.sizin aslanlarda ne zaman oy oranları azalsa cılız bir saldırı yapıp karşı saldırı gelince de öldük bittik deyip mağdur edebiyatına sarılmıyorlar mı?bu uğurda mavimarmara olayında olduğu gibi masum insanların kanın akmasına bile aldırmayıp bilakis kışkıranları görmedik mi?
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat