D/okunsun mu Yusuf sizin de yüreğinize
D/okunsun mu Yusuf sizin de yüreğinize
Kalbimizin arayışlarına açık adrestir Yusuf 91-92 arası. Bir o duvara çarpıyoruz başımızı, bir berikine: "Biz hataya gömülüp gitmişiz işte.." diyeniz bir gün, "bugün size kınama yok” diyeceğiz bir başka gün.

Yorumlar11

  • İzzet GÜVENÇ 13 yıl önce Şikayet Et
    yusufun diliyle selam. hocam gönlüne, yüreğine ve eline sağlık. rabbim hergünü sadıklardan eylesin ve en sonunda da ben olmaya varım.
    Cevapla
  • piyade680 13 yıl önce Şikayet Et
    Eleştirirken Seviyeyi Düşürenler Hakkında. Sedat bey, Senai Demirci ile aynı fikirleri paylaşmayabilir buna saygımız vardır. Ancak bu ona Senai beye hakaret etme hakkını vermez. Editörlerden bu tür yazıları kaldırmalarını rica ediyorum. Yoksa bu sitenin ergen gençlerin saçma sapan tartıştıkları ve küfürleştikleri forum sitelerinden farkı kalmayacaktır.
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    İnsanın basit araştırmalarına..İslamsal tepki gösterilmemelidir2.. bir kişinin hatalarını neye göre yorumlayacağızki..izafi bir çizginin şurasında kalanlar hatalıdır demek..güneşin renginin sadece sarıdan ibaret olduğunu iddia etmek kadar saçmadır..her saçmalık içinde dahi hakikata giden bir yol vardır..bir hakikatın ucudur aslında..Öyleyse..İslam gibi sert etki yapan tepkiler vermek yerine..insani söylemdeki oturmuş vecizeleri kullanalım..maddenin tabiatçıları ile belagatın kelamcıları..birbirinin sahasına ve insani kabiliyetlere zarar vermeden Yusuf AS gibi yarışalım.
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    İnsanın basit araştırmalarına..İslamsal tepki gösterilmemelidir.?. Çünkü Allah adına gösterilen İslamsal tepkinin verdiği etki o kadar büyükki.neticelerini göremiyor ve bu coğrafyaya neye malolduğunu farkedemiyoruz.İçinde azıcık sorgulama umudu olanlara.eline kazmasını alıp bu toprak nedir, bunun altında ne vardır.gökyüzü niye mavidir..yağmur nasıl yağar diye sebepleri araştıranlara.mekanizmayı çözmeye çalışanlara.Allahın toprağını şirke dağıtıyorsun.İslamdan çıkarsın..küfre girersin.yakılırsın diye verilen o sert İslami tepki.müslümanın istidatlarını tamamen yok etmiştir.
    Cevapla
  • sedat konak 13 yıl önce Şikayet Et
    ne harikası yahu felsefe yapmış. Tek kelimeyle saçmalamış : Rab tealanın hikmetini bulmaya çalışmış kıt aklıyla. Firavunun lanet üzerine " ben sizin rabbiniz değilmiyim sözünü " nasıl açıklayacak bu baykuş senai. Haber 7 di iyic zıvanadan çıkmışları doldurdu buraya
    Cevapla
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    inanamıyorum .....!. islam da tesadüf olmadığına göre bunda bir hikmet olmalı,nedeni ..bugün ben de Yusuf suresine geçtim ve gündüz ilk sayfalarını okudum,ya ben Senai beye bir haksızlık yaptım yada o,ben yaptımsa özür dilerim,beni affetsin,eğer o yapmışsa müslümanlar kardeştir ben zaten affettim,Kuran dan alıntı yapılarak anlatım başka hiçbir şeye benzemiyor,bu kez harikasınız diyorum,sadece (eğilir seviyemize) sözüne pek ısınamadım ama işin gerçeği yerine kullanabileceğim bir kelime bende bulamadım ama anladım ne demek istedi
    Cevapla
  • hacı mustafa ersözlü 13 yıl önce Şikayet Et
    DOKUNSUN. Yusuf (AS) yüreğimize dokunsun Yusuf (AS) yüreğimize okunsun Allah (CC) yüreğimize dokunsun Kur"an yüreğimize dokunsun Adem,İdris, Nuh (AS) dokunsun İsmâîl, Hârûn, Zekeriyya, , İshâk, Dâvûd, Yahyâ,Yâkûb, Süleyman, Îsâ,Hud , Yûnus , Üzeyr*, Sâlih,Eyyûp, İlyas, Lokman*, İbrâhîm,Şuayb, Elyesa, Zülkarneyn*,Lût,Mûsâ, Zülkifl,Hazret-i Muhammed (Aleyhimüsselam)dokunsun Aklımız,tasavvurumuz ve amelimiz nakış nakış dokunsun inşaallah
    Cevapla
  • interdert 13 yıl önce Şikayet Et
    Buradaki alıntılamaktan kastınız nedir?. Oysa Allah, İbrahim (as)ın sözünü kendi sözü eylemiyor. -Ben batanları sevmem- dedi diyor. Ayrıca -Sizinle hem yoldaşım hem haldaşım hem solukdaşım- demeye de getirmiyor. Unutmayalım ki O Allah. Ona gereği gibi saygı göstermeliyiz. Ha eğer O nun muhatap olmasının insan için şeref olduğundan bahsedecekseniz şu var Kuran da gördüğüm: Allah, inkarcıları muhatap bile almıyor, de ki, diyor onlara hitap ettiğinde. Fakat inananlar için &8211ey inananlar- diyor. Ne büyük bir lütuf.. Hamdolsun sana Rabbim..
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    İdeal insan davranışı sergilemek gerçekten zordur..?. Belki biz mekanik bir düşünceye sahip olduğumuzdan..hendeseyi kendimize referans yapıp, o çizginin ruhumuza verdiği ölçülerle defterdeki fihristeyi ve listeyi okumaya çalışıyor ve bir anlam çıkarmaya çalışıyorda olabiliriz..Ama inanın o sarayı ve kubbedeki taşları incelerken sarayı alemin içine girmiş ve kaba aklıyla İbrahim As gibi eşyayı tahrir eden biri olmak çokmu zararlıdır.?
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    ideal insan davranışı sergilemek..doğrumu..?. Yani haşa biz Tanrımıyızki hata yapmayacağız.Hayatı, tabiatı ve yaşamın her yerini doğru zamanda,doğru yerde ve doğru tarzda görüp ve okuyup milyarlar iç içe geçmiş vakada ve olayda dalgalanıp, sallanıp, kayıp ve batıp ona göre nasıl bir şekil alıp hep en doğru davranışı göstereceğiz. Nefis denilen duygunun varlığını vasati kullanmak, var olan bandında kalan limitlerde kullanmak yetmezmi.yada enaniyet seferinde, çöllerde illa birine dayanmakmı gerekli. kendi silahımız olan gücümüzün ona ne zararı olabilir.
    Cevapla
  • Şaban Koç 13 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. Hocam Rabbim siz ve sizin gibilerden razı olsun. Çok güzel bir yazı. Belki kimsenin aklına gelmez. Bu da size Yüce Yaradıcının bir lütfu. Daha önceden olduğu gibi güzel bir yazı. Hep böyle devam eder inşallah.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat