Hem Cemevinde yeri var, hem camide..
Hem Cemevinde yeri var, hem camide..
Saat veriliyor tören için: 13.00. “Namazı müteakiben” kaydı yok. Hemen soracakların adına ben sorayım: Neden cami değil; Cemevi? Başkaları için başka türlü sormuşlar da vardır bu soruyu: Neden Cemevi değil de cami?

Yorumlar86

  • Mehmet 13 yıl önce Şikayet Et
    ŞEMS. Ayeti bari Allahtan korkta düzgün yaz.Rabbinizden size indirilene uyun.O nu bırakıp başka dostların peşinden gitmeyin.Peki sen ne yazmışsın ondan başka velilere uymayın.Sana burda çok şey yazarım terbiyem müsade etmiyor.Kuranın yolundan giden herkesin ki başta bu Resullah sav hepsinin peşinden gidilir.Sen kimin peşinden gidiyorsan o zaman sen de gitme tek takıl.İman edenler birbirlerinin dostlarıdır.Ayeti ne olacak o zaman.O küçücük meal bilginle ayetten örnek getirmeye çalışma istersen.Ayeti de doğru yaz
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • kamil hisarlı 13 yıl önce Şikayet Et
    abartılı bir yazı olmuş. ölenin arkasından iyi konuşmak güzel bir adetimizdir de kıvırcık aliyi melek yapmanın da alemi yok. kendisini tanımıyorum ama bu olaydan yazınızda çıkardığınız kadar sonuç çıkmaz. yazınız mesnetsiz yani. şeref ekmek bulamazken şerefsiz bulur şarkısını ilk dinlediğim zaman iyi bir izlenim almamıştım (bazı çevrelerce maksatlı kullanıldığı için olsa gerek yaygın yolsuzluk yapılıyor imajının uyandırılmasıı şehirde kötü haber yaymaktır, kızdırır beni.) üstelik bunu söyleyen kişinin jipe binmesi tutarsız olmuş.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • mustafa kayış 13 yıl önce Şikayet Et
    KONU KAPANMISTIR YORUM YAPMAYIN. memet kardas olayi buyutme is cigirindan cikti provakatif olaylara meydan vermeyelim su haber sitesinin kiymetini bilelin uhuvveti darsmayalim o kadar olay kapanmistir yorum yapilmayacak bidaha saaygilar YORUM BU HABERE YAPILMAYACAKTIR ARKADASLAR
    Cevapla
  • mehmet çelik 13 yıl önce Şikayet Et
    mustafa beyin emri. emredersiniz mustafa bey başka emrininizde varmı acaba mesela yazarken sizdem müsade almak gibi. Birlik olmamız gerekirmiş iyide nerde birlik kimin doğrusunda yada yorumunda birlik herkese farklı akıl ve düşünce verildiğine de isyan ediyormusunuz acaba yaradan bile farklı yaratmış bizleri ama nedense hep yaradanın emirleri yerine tarih boyunca erk sahiplerinin söyledikleri geçerli olmuş. o ne derse sizde onu deyin ve birlik olsun hidayet vermek sadece Allaha mahsustur.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mustafa kayış 13 yıl önce Şikayet Et
    kapatin. beyler konu kapanmistir baska yorum yapmayin ipin ucunu kacirdiniz uhuvveti sarsmayin birlik olmamiz lazim bitti daha yorum yapmayin
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Alevilik bir mezhep degildir onu söylüyorum yazan kafadan atmis ve yalan yanlis yazmis dikkatli ol
  • teoman oraloglu 13 yıl önce Şikayet Et
    dünyalık güzel sözler. siz neden dininizi tam olarak okuyup öğrenmiyorsunuz.???dini islamda alevi-cem evi vs. varmı ?? hiç merak edip bir baktınız mı ? bu bir nasihattir.
    Cevapla
  • mehmet çelik 13 yıl önce Şikayet Et
    deamıdır yazının. def i haceti kokmazdı diyorsun nerden çıkarıyorsun bunu. Allahın koyduğu kanunlara aykırıdır Bilime aykırıdır akla hem aykırı hemde zarardır. Allah koyduğu kanunları kimse için değiştirmez. Hz peygamberin dişi de olsa darbe görünce kırılmıştır. Def i hacetinin kokmadığı saçmalığını nerden öğrendin yazında kaynağını bari herkes öğrensin yada susunki bu saçmalıklar yüzünden saf temiz zihinler karışmasın
    Cevapla
  • ŞEMS 13 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet bu ayeti okumuştur ama genede ben hatırlatıyım.. Araf 3. Rabbinizden size indirilene uyun, Ondan başka velilere uymayın. Ne az öğüt alıyorsunuz? (Herhangi bir şahsın sübjektif görüşlerine, onları kurani buyruk ve öğretilerle yanyana ve eşdeğer tutarcasına, hukuki bir gerçeklik atfetmek konusunda bir yasaklama....)
    Cevapla
  • mehmet çelik 13 yıl önce Şikayet Et
    aynı olup farlı olduğunu zannetmek. Tabi irkilirsin çünkü tabuların yerle bir oluyor. Aklın belkide ilk defa tabularından kurtulmaya yöneliyor. Yıllarca sana öğretilenlşeri tabulaştırmış değişmez gerçekler ve ayet meali olduğunu zannetmişsin. tıpkı birilerinin kanuniyi birilerinin mustafa kemali kutsalllaştırdığı gibi kutsamışsın kendi mesebini ve meşrebini. korkundan sorgulayamıyorsun çünkü yılların birikmiş tabuların bir bir yıkılacak tabusuz kalmaktan korkuyorsun adeta. Hz peygambere iftira etmekten bile alı koymuyor seni tabuların.
    Cevapla
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    güzel tespitler. biz buradan kendimizi yırtıyoruz yapmayın etmeyin bölmeyin tek bir islam vardır o da Allah ın islamı yani Kuran ve anlattıkları öğrettikleridir diyoruz ama gelde anlat,yok biz şucuyuz öbürünü kabul etmeyiz diyorlar işin kötüsü siz anlamazsınız diyerek insanları Kuran dan uzaklaştırmak için ne gerekirse yapıyorlar,peki siz iyi biliyorsanız bu bölünme niye?üstelik Allah insanlara bu ömrü gezin dolaşın şıh peşinde koşun diye mi veriyor yoksa okuyun araştırın doğruyu bulun diye mi?
    Cevapla
  • Mehmet 13 yıl önce Şikayet Et
    AYETLERİ CIMBIZLA ÇEKMEK Mİ. Ayetin tamamını yazıyor ve kuranın bütününe bakıyorum.Sırf bir Bakara suresindeki bir ayete bakara diğer dinlerden olanlarda cennete girer demiyorum senin gibi.Sanki başından sonundan yazmıyor ortasından yazıyorum gibi konuşmussun.Namaz yaklaşmayın mı dedim ayet gösterip.Ayetin tamamını yazdım.Sen o Peygambere sav bile demeyen bir başlık kitabını okuyorsun.Ben o kitabı görünce irkiliyorum.Anaşamadık faran.Ama belki bir gün anlarsın hadisleri cımbızla ayıklamaman gerektiğini.İnşaallah ahirette anlamazsın.
    Cevapla
  • Mehmet 13 yıl önce Şikayet Et
    FARAN. Aramızdaki tartışmaya ahirette bu itikatla gidersen orda alacaksın cevabını.Şimdi hadisleri ve ayetleri nasıl yazacam onu da anlamdım.Ayetler muhkem ve mutaşabihtir.Sana muhkem ayetleri yazdım.Üzerine de hadisleri ekledim.Senin hocanın sözü ben hanefiyim ama takipçisi değilim.Zaten mezhebe bağlı olmak o imamın fıkhı mevzuda onun dediğini yapmaktır.İtikatta İmam Eşariye bağlı olmakta aynıdır.Sen her şeyi birbirine karıştırıyorsun.Ebu Cehile Peygamber sav aynı insan diyorsun.Her gördüğün sakallıya dede demek.
    Cevapla
  • faran 13 yıl önce Şikayet Et
    son söz niyetine... size belli bir ayet ya da hadis vermiyorum.zira siz ayetleri cımbızla çekip bağlamından maksadından diğer ayetlerin o konuda söylediklerinden koparıyor hadisleri ise sebebi vurudundan ayırıyorsunuz..bir konuda bir ayet çoğu kez başlı başına çözümü vermeyebilir..usulumuz yaklaşımımız farklı..vereceğim ayetlere olmadık yorumlar giydireceksiniz.sonra ayıkla pirincin taşını!siz nakle bakıyorsunuz ben ise lafız mana ve maksat çercevesinde bütüncül bir okuma yapıyorum.anlaşmamız pek mümkin değil zaten.vesselam
    Cevapla
  • faran 13 yıl önce Şikayet Et
    hadis ayet gibi değildir yahu..bu ne saplantı!!. vahyin metni bir kez anlamı bin kez nazil olur.bu evrensel oluşunun zaman ve zemin kuşatışının bir gereğidir..alimler peygamberin makamının değil misyonunun mirascılarıdır.her alim hz peygamberin sünnetinden öğrendiği kur ana yaklaşma onu anlama yöntemi ile vahiy sofrasından çağının insanının aklına ve kalbine yeni anlamlar nimetler taşırlar..bi de ne zaman hz peygambere sıradan dedim?insan olmasıyla insan.ama vahye muhatap olmasıyla peygamberdir dedim..insan peygambere tav olmuyorsun.kesmiyor sanırım ?
    Cevapla
  • faran 13 yıl önce Şikayet Et
    sözü söyle alana kulağında kalana.... hanefiyim ama takipcisi değilim ne demek!! bak gene anlamamışsın..hanefiyim dedim.ve fakat zaten ebu hanife usulu anın bilgisiyle doğruya ulaşınca ona uyun.yeni bilgi yeni belge ile yeni hakikate ulaşırsanız diğerini terkedip ona uyun şeklindedir..ben de ebu hanife balına konan sinek değil arıyım :) imam gazali sünneti tarif ederken.biz hz peygamberin yaptığını yapmakla değil yapış maksadını gerçekleştirmekle emrolunduk der.ebu hanife de bunu der.ve ben bu usul üzere hanefiyim.ama sen anlamazsın tabi :)
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat