El sıkışma meselesine bir de burdan bakalım
El sıkışma meselesine bir de burdan bakalım
Cinselliğin namusu ve onuru adına “el sıkışma”yı ve benzer sözüm ona “olağanlıklar”ı elbette ki cinselliğe dahil ediyorum. Cinselliği sırf ‘cinsel organ teması’ olmaktan tenzih ediyorum.

Yorumlar31

  • aysenur 13 yıl önce Şikayet Et
    .......... bazı durumlarda karşıdaki bey elini uzatınca tokalaşmak durumunda kalıyorum. keşke erkekler bayanlar kendilerine el uzatmadan ellerini uzatmasalar. karşımdaki insan alınmasın kırılmasın diye hakkımda yanlış düşüncelere kapılmasın diye ya da kendisi ile ilgili yanlış düşünceler beslediğimi düşünmesin diye istemeye istemeye elini sıkmak durumunda kalıyorum.bu gerçekten çok zor bir durum... selamlaşmak için illaki tokalaşmak sarılıp öpüşmek gerekmiyor. selam kalpten gönülden gelen bir duygu durumudur bunu illa fiziksel olarak göstermeye gerek olmadığını düşünüyorum.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Barış 5 yıl önce Şikayet Et
    Her ne olursa olsun el sıkısılmak bence uygun değil bayan ile erkeğin
    Toplam 1 beğeni
  • ABDULLAH KULOGLU 13 yıl önce Şikayet Et
    DENİZ AKMAN KURAN VE SÜNNET KEDİ ETİ HARAM DEMİYOR DİYE HELAL MI O ZAMAN?. İslamı ya yaşarsınız ya da yaşamazsanız bile hakkı hakk batılı batıl bilir tövbenizi eder pişmanlık gösterir veya yaptıklarınzdan mahcub olursunuz! Ama kesinlikle sırf nefsinize mağlub olmaktan veya ama sonra ne derler diye kınanma korkusuyla din dışı mahalle baskısı karşısında korkup sinmekten öteye geçip bir de bu işi helal etmezsiniz. Hadi kendimizi kandırdık mahşer günü Allaha ne diyeceğiz? Bu işler çocuk oyuncağı değildir. Hz Peygamberin ömründe hiç bir yabancı kadınla tokalaşmadığı kati mütevatirdir.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • EMİR 13 yıl önce Şikayet Et
    sayın abdullah kuloglu. siz senai beyi nerden ve ne kadar tanıyorsunuz.... ben yakıp yıktıklarına şahit oldum
    Cevapla
  • aytenersoy06 13 yıl önce Şikayet Et
    Senai Beye karşı biraz insaf ve saygı lütfen... Senai beye özellikle de kişiliğine bu saldırı neden o bizlere bişeyleri hatırlattı, ben ne başı kapalı bir bayanım ne de günlük hayatta el sıkışmayan birisi.. Ama doğru mu diyorum yani sıradan bir alışkanlık halinde erkeklerle el sıkışmak, elbette cinsellik aklımın ucundan bile geçmiyor. Yine de benden değil ama karşımdaki bazı erkeklerden emin olamıyorum, içime şüphe gelirse elimi de uzatmıyorum. Belkide doğru, olmazolası bir moda bu, hastalık gibi.. Hepimiz kendimize soralım doğru mu diye.Tşkler Senai Bey
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    sözüm meclisten dışarı :-)). senai hocam,bu islam alimlerine ne oluyor bir türlü anlayamıyorum,iki sözlerinden biri cinsellik üzerine,sanki dünyada yapacak yada konuşacak hiçmi iş kalmadı? üstelik el sıkışmaya gelene kadar ne mevzular var,peki aynı oda da kendilerine helal olmayan kişilerin birlikte okuması,çalışması normalmi o zaman,yine otobüslerde bir birine yapışık gitmek zorunda kalan insanlara ne fetva vereceksiniz,kadınların çalışması caiz diyeceksiniz sonra bu kadar sakınca varken sadece tokalaşması caizmi diye fetva olacak???
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Deniz Akman 13 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bakışaçısı. Bir de şu soruyu soralım, Cinsellik ya da Cinsel İlişki el sıkışma ile mi başlar? Halvetten önce taraflar el sıkışarak mı işe başlarlar? :) Bu yüzden el sıkışmayı cinsellikle ilişkiledirmek çok komik. Ayrıca el sıkışmayı bir taviz olarak görmek te yanlış. Taviz ya da kurban olarak görmek için önce el sıkışmayı haram ve islam dışı olarak kabul etmek gerekiyor. Oysa Kuran ve sünnet böyle demiyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • bilgi 13 yıl önce Şikayet Et
    Kadınları eve hapsedelim deyin gitsin... Sayın Demirci , Talibanla aynı zihniyette olduğunuzu da anlamış olduk..Onlar da tıpkı sizin gibi cinsellik her yerden başlayabilir deyip kadınları çuvalla koyuyuorlar..Bravo Sayın Demirci.. Kadınları çuvala koyarsanız cinsellik çuvaldan başlar... Nasıl yapalım şimdi çuavalı da çuvala koyalım değil mi yani? Cinsellik çünkü her yerden başlayabileceği gibi hiç bir yerden de başlamayabilir....
    Cevapla
  • AGLAYIN SU YÜKSELSIN 13 yıl önce Şikayet Et
    MİNİ MİNİ VALİMİZ NE OLACAK HALİMİZ. Senaiciğim, fıkhi meseleler seni aşar. Sen kendi işine bak. O noktalara girme ve işi erbabına bırak. Kaş yapayım derken göz çıkarma. Bu konu hassas bir konu. Haram ve helal kavramlarını ancak ve ancak Allah koyar. Sen, evet haram ve helalden söz etmiyorsun ama, tedai yoluyla da olsa, buna çanak tutuyorsun. Allah Elçisinin ve ashabın uygulamalarına dair haberler varken, sen kendi tercihlerini din diye gagalama câhillere! Tamam mı canım?
    Cevapla
  • Selim Tokcan 13 yıl önce Şikayet Et
    Istismar. Hilal Kaplan da Senai Demirci de bir cok fikhi konuda tastamam light hatta large iken, acaba neden bazi islami nuanslar üzerinden bu denli hakiki duruslar sergilerler acaba? Iste, bu gibi müslüman tiplerden tiksiniyorum. Maksat, din tacirligi. Malzeme. Siyasi durus, sosyal durus, medyatik durus, imajinatif durus icin dini istismar ederler genelde. Bir cok meselede Islamdan kilif yakistirarak, gelenek diye diye Islamin yüzyillar icindeki hayattaki yerini sorgularlar. Akabinde bu. Size kalmadik!
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 13 yıl önce Şikayet Et
    BAKMAK. Cinsellik bakmakla başlar. Dokunmak ikinci adımdır. Gerisi tarafların niyetine kalmış. Olayı ek sıkışmakla sınırlamak konuyu daraltmak olur. Hepsinden de önemlisi niyettir. Bakıştaki ve el sıkıştaki niyetiniz hepsinden önde gelir. Hangi niyetle bunları yaparsanız, arkasından gelenler de o niyetin devamı olur.
    Cevapla
  • lf84 13 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar ilginç ya. salyangoz satıcısı yine işi evirdi çevirdi ve akpye bağladı. her haberde yaptığı şey de sadece bu. ne muhteşem bir zeka. yalnız bu zeka başörtülelere acıyorum diyen ekşileri, din yüzünden geri kaldık diyenleri anlatmaktan aciz. Bu tipler böyle her konuya yorum yaparak her seferinde konunun özünün ıskalanmasına sebep oluyor. Çünkü bu tiplerin kendilerini ifade etmeleri için yeterli bir bilgi birikimi yok. Sahip oldukları tek şey hamaset, saldırı ve aşağılama kültürü. boşuna salyangoz satmıyorlar yani.
    Cevapla
  • mehmet gökcan 13 yıl önce Şikayet Et
    allaha ve resulüne itaatle memuruz. bu konunun özü allaha itaat veya isyandır. o emrederse helal ysaklarsa haramdır. diğer düşünceler kişilerin teferruata ait yorumlarıdır. o emreder helal olur o emreder haram olur. emredene bakalım. kişilerin yorumauna değil...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • müslüman mahallesi 13 yıl önce Şikayet Et
    BU MANTIK HAYIRSIZ BİR MANTIKTIR AYNI ZAMANDA... çünkü cinsellik nerden başlar mantığıyla gidip, göze ve telefondaki sese kadar gidebilirsiniz... bu tam da taliban mantığıdır ki o da kadınların yüzüne tül örttürüyor. sesle de başladığına göre artık işyerlerinde bir karşı cins sesiyle karşılaşmaması ve bunun için de kadının tamamen eve hapsi vs. vs.. AKP işte böyle profesör yobazları doğurdu. sonuç:? sonuç huzur islamda derken huzursuz, dayatmacı, çatışıp duran bir iktidar ve bir millet. yazık olacak insanlarımıza.. allah sonumuzu hayır etsin.
    Cevapla
  • Harun Paşa 13 yıl önce Şikayet Et
    Mantık fukarası salyangozculara. Mantıktan bahseden kişinin mantık fukarası olması ne garip! Senai Bey normal(insanî) ilişkilerden bahsediyor sapkın ilişkilerden bahsetmiyor ki sen ensest ilişkileri veya homoseksüellik konularını ele almışsın. Yazarın kadın sesinin mahrem oluşuna değinmemesi namahremlerin konuşmalarını helal saydığı anlamına gelmez ki! Allahın koyduğu sınır çok önemli. Allah harama gidecek yolu kesmiştir. Bu konuşmayla olur tensel temasla, göz temasıyla olur. Sonuçta hepsi daha büyük günahların ilk basamaklarıdr. Anlayana
    Cevapla
  • müslüman mahallesi 13 yıl önce Şikayet Et
    MANTIKLI BİR İNSANIN YAZARA KATILMASI MÜMKÜN DEĞİL...ÇÜNKÜ-4-. yazar mantığında kendi kendini de çürütmektedir, tutarsızdır. çünkü cinselliğin sesle de başladığını söylediği halde kadınlarla konuşmamayı önermiyor. ama el sıkışmamayı aynı sebepten öneriyor. demek ki bir şeyin ordan başlayabilecek olmasının otomatik başlama olmadığını, bunun kişinin başlatmasına bağlı olduğunu biliyor. öyleyse sıkıştığınız her kadın eliyle cinsellik başlatmadan yapamayanlar alması gereken tedbir olabilir el sıkışmamak. ferhat kentel gene haklı.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat