Amerika–İslam ilişkileri tarihine bir seyahat - II
Amerika–İslam ilişkileri tarihine bir seyahat - II
1700'lere girildiğinde Amerikalılar, evrensel sofra kültürüne Osmanlı ile giren bir geleneği benimsemiş ve kahvaltıda kahvenin biradan daha vurucu olduğunu keşfetmiş...

Yorumlar7

  • nazim manav 13 yıl önce Şikayet Et
    kaptani derya piri reis nerde bu hikayede...?. yazi cok uyandirici. biz bu dunyaya neler verdik ama hep kopyalanip ismi degistirilip bize geri dondu.Kahveler,serbetler,miskler,gevrekler(simdi bagels diyorlar amerikada ve cok satiyor) doner kebab ( shavarma oldu avrupanin cogu ulkesinde) baklavayi bile zor kurtardik yunalilardan ama cacigi kurtaramadik,yunan yogurtda bile is koyuyor,yani nerdeyse unutulduk tarihte: harekete gecme zamani geldi geciyor.KUltur bakanligimiz ayakta uyuyor hotele paraveriyor durumda.Nerde hareket orda bereket....!
    Cevapla
  • bilal biner 13 yıl önce Şikayet Et
    Belgesel. Bu yazıdan ya da yazılarınızdan harika belgeseller çıkar .Kutluyorum sizi bol bol yazın günde bir kaç sefer bakıyorum yenisi gelmiş mı diye.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mustafa ulvi 13 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler... Yazınızı okudum. Epey emek harcanmış bir yazı belli. Sevgili yazara teşekkürlerimizi iletiyorum. Kendi inşaamızı tekrar büyük bir ihtişamla husule getirmek için benliğimizi, tarhimizi, dinimizi ve gücümüzü bilmemiz gerekiyor. böyle kenarda, dipte kalan bilgileri okuyuclarla paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Okuması gayet zevkliydi.
    Cevapla
  • Genç Adam 13 yıl önce Şikayet Et
    neden bu hale geldiğimizi hep merak ettim.. tamam ı. dünya savaşında yenildik, ancak 100 yıldır neden bu prangada kaldık diye merak ettim. Bu merakla okuduğum -öncesi ve sonrası ile lozanı anlamak- adlı kitap da bana büyük ölçüde fayda sağladı.
    Cevapla
  • güven kurtul 13 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet başardın üstat. Mübareki göndermeden lafı Amerika&8217nın Mısır ve İslam dünyası ile yeni sınavına getirmem demeni bekliyordum ki nihayet son firavun da düştü.Yerine yenisi gelmeden, ağzımızn tadı bozulmadan Mısır mevzuuna gelelim üstat :))
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    Niye terkettik oraları.... tek tek bıraktık gittik..içlerimiz ağlaya ağlaya..baktık arkada kalanlara kuruyan gözyaşlarımızı sile..sile..bu bize hakmıydı..biz bu sona müstahakmıydık..diye sorarım..elalem dünyanın her noktasını keşfederken.. uzak rotalara yelken açıp sinerji ile dolarken..bize kendimizle uğraşmak düştü.olmayan bir gölgeyle savaşmaktan bıktık artık.
    Cevapla
  • hanif koray 13 yıl önce Şikayet Et
    amerikadaki köle öncülerimiz. amerikadaki köle öncülerimizden bahsettiğiniz için teşekkür ederiz. böylece köle efendi ilişkileri hakkında bir şeyler öğrenmiş olduk. onlar orada afrikalı müslüman kölelere zulmederken, avrupalı civilizasyon ortakları da hindde, çinde, maçinde, afrikada, asyada müslümanlar için emperyal hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyorlardı. amerika bugün o sivliasyonun temsilcisi. o yüzden yeni kudüs niyorkta. romantik anlatımlarınızdan, musaya, mısırı özledik diyen israili hatırladım. o halde düşün mısra, köleliğe.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat