Cumhuriyet Mitingleri niçin başarısızdı
Cumhuriyet Mitingleri niçin başarısızdı
2007’de dört milyon kişinin yürüdüğü, motivasyonu korkular olan mitingler beklenen amaca ulaşamadı. Peki, Cumhuriyet Mitingleri neden başarılı olamadı?

Yorumlar44

  • ahmet ilhan 13 yıl önce Şikayet Et
    beklenen zat değildir, şahsı manevidir.. inançsızlık cerayanına galebe çalacak olan kişi değil tüm ümmeti muahammed (sav) in gayretleriyle ve öncelikle izni ilahi ile olacak başarıdır. lütfu ilahi ile olabilecek başarıdan a veya b şahsına pay çıkarmak gayretullaha dokunur. rabimizin lutfedeceği ferecin uzun yıllar geriye sarkmasına maazallah sonuç verir. nasılki ümmet örtü hürriyetini rabbimizden değilde siyasetçilerden talep ettiklerinden netice hasıl olmadı. rasülüllah (sav) ayakkabı bağını bulmak için bile rabbinizden talep ediniz demektedir.
    Cevapla
  • hursit dilaver 13 yıl önce Şikayet Et
    beklenen zatın mucizeleridir bunlar. CHP sisteminin ve 1930lar statükosunun yıkıldığı her yerde CHP kıyameti koparacak.. normal bu. saltanatları yıkılıyor. TÜRKİYEYİ HALA KUZEY KORE, MYANMARgibi bir ülke sanıyorlar..değil artık ve bütün sistem kendilerine ait sanıyorlar. BEKLENEN ADAM bunları değiştiriyor işte..10 yıl önce bu günleri söyleseniz, gülerlerdi di mi..ama BEKLENEN ADAM GÖREVİNİ YAPIYOR İŞTE.geriye dönüş olmaz artık. ama daha çook işimiz var..EĞİTİM ŞART, AMA HER YERDE..yani normal bir sistem için 15 senelik bir yeni eğitim şart.
    Cevapla
  • Selim Akkale 13 yıl önce Şikayet Et
    DÜN %66 SI KARŞI DİYORLARDI!!!SONRA %50 Sİ KARŞI DEDİLER!!!ŞİMDİ %42 Sİ!!!. Elhamdülillah. Herkes er yada geç gerçekleri, hakikâtleri görüyor!!!Yakında %10 Millet değilmi, sonra %0,002 Millet değilmi diyede soracaklar!!!Cevap hepsi bu milletin fertleri!!!Arada hiç bir fark yok!!! Tek fark birilerinin Aslı Aydıntaşbaş ın dünkü yazısında belirttiği gibi Chp nin NEGATİF KAMPANYASINA inanıp, güvenip, onalara değer verip, bu tarafı tehlikeli görmesi!!!Oysa ki tarihe baksalar YASAKLARIN TARİHİNİ, DİKTA NIN TARİHİNİ chp nin yazdığını görürler!!!
    Cevapla
  • musta aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    akp ve fethullah ve gül: iyi şeyler olacak açılımı. nt v de şu anda nasıl baskıcı bir rejim olduğu açıkca anlatılıyor. hayret yani...
    Cevapla
  • ahmet ilker 13 yıl önce Şikayet Et
    Mitingler Sayesinde İyot Gibi Açığa Çıkan Dalkavukları Gördük. Tam bir komediydi yaa! Bazı üniversite rektörlerinin sırf bu mitinglere destek amacıyla öğrencinin hakkından keserek üniversitenin otobüslerini tahsis etmesini mi dersiniz! Miting ayağıyla Ankaraya alış verişe giden prof ları mı dersiniz! Ergenekoncu Malatyanın rektörüne biatlarını sunmaya giden rektörleri mi dersiniz! Türban yasağı yazılarını YÖK başkanı ziyareti öncesi kaldırıp ziyaret sonrası yeniden kapılara asan rektörleri mi dersiniz! Çağdaş Yaşamcılarla PKK lıların nasıl can ciğer kuzu sarması oldukl
    Cevapla
  • AGLAYIN SU YÜKSELSIN 13 yıl önce Şikayet Et
    CUMHURİYET BİRİLERİNİN ÇİFTLİĞİ DEĞİL!. Şu bir gerçek ki, adı sanı ne olursa olsun, bütün ideolojiler, ez cümle marksizm, leninizm, maoizm, kamalizm, faşizm, nasyonal sosyalizm vb. idee döküntüleri, marjinal kalmaya ve en sonunda da sönmeye daha açıkcası kahrolup gitmeye mahkumdur. Gelecek, iman toplumlarının egemen olduğu aydınlık kitlelerin muştusuna gebe. Hem de bütün dünyada.
    Cevapla
  • Suat Güçlü 13 yıl önce Şikayet Et
    Ordumuzu dünyan en kuvvetli nükleer gücü yapalım.. Ne Ortadoğunun,ne Türkiyenin ve ne de başka ülkelerin menfaatleri Abd ile örtüşmez sayın yazar.Abdnin olduğu yerde kendisinden başka kimse sebeplenemez.Bu özgürlük arayışlarını Abd nin istediğinimi sanıyorsunuz?Rüzgarı yakalamış sahipleniyor.Kendini akışa bırakmış.Kurnazın dik alası.Eşşeği kaybettirip,eşşeği bulma hesabı...Her yeri teslim almış.Şimdi o insanlar esaretten kurtulmak isteyince yok bop muş yok demokrasi imiş.Bırakalım bu Abd aşkını.Kendimize bakalım.Allahtan adam gibi bir Başbakanımız var....
    Cevapla
  • mehmet bulut 13 yıl önce Şikayet Et
    laikler. isterse 14 milyon yürüsün cumhuriyet adına... bu ülke onlardan ibaret değil bu insanlarda artık eşek değil yürüyün durun...
    Cevapla
  • baybars can 13 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi bölücüsüz güzel evladım.... demokrasi bölücüsüz güzel evladım,siz demokrasi anarşi ve terör için istismar eden bir avuç zengin anarşist burjuvanın elinde bu milleti ezmenin ve bölmenin yolunu arayan nice insanlar gruplar var,olması gereken oluyor olacaktırda,susan muhalefet değil,bölücü unsurlardır,esas gerçek muhalefetin sesini açmak için,halk düşmanı maskeli anarşistleirn sesini kesmek şartır.
    Cevapla
  • KADİRUZUNKÖK 13 yıl önce Şikayet Et
    dipcik mitingleriydi onuniçin. sözde cumhuriyyet özde DİPCİK VE derebeyleri mitingiydi, KABADAYILAR TOPLULUĞUYDU onun için başarılı olamadı, ARKASINDA MİLLİ irade yoktu. MİLLİ irade zaten HUKUMETTE iş başında. O YÜZDEN.
    Cevapla
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    başarılı olamadılar çünkü. ummadıkları durumlar oluştu,bu biraz da bizim halkımızın cahilliğinden kaynaklandı,aslında komik bir durumdu ama hayırlı oldu,başörtüsüne karşı yapılan cumhuriyet mitingine başörtülüler katılınca iş karıştı -:) ,yine benzer mitinglere de kendilerine karşı yapıldığını anlamayan çok sayıda insan katılınca yine istediklerinde başarısız oldular,din karşıtı mitinglere çok sayıda dindar kişinin katılması başka bir ülkede olması zor bir durum -:)
    Cevapla
  • nightfall 13 yıl önce Şikayet Et
    Güzel demokrasi. Muhalif kimse kalmayıncaya kadar devam edin sayın paşam... Kapatın her siteyi, her tv yi .Sussun muhalif sesler. Siz bunlara ses çıkarmayın... Zaten demokrasi böyle güzel değil mi...
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 13 yıl önce Şikayet Et
    % 42 halk değil mi diyen arkadaşa..... Referandumda hayır diyenlerin büyük bir kısmı Mhp ve bdpli. Bunların tabanlarının diğer % 58den bir farkı yok. Yine CHPnin de (daha az da olsa) bir kısmı aynı gibi gibi. Geriye kalan %20lik bir kısım senin tariflerine uyuyor. Onların da yarısı kendini beyaz türk zanneden ama perihan madenin söylediği gibi beyaz ............(bu kısmı kendin bul) olan kesim.
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    SEVGİSİZ, KİN VE NEFRET DOLU, MANEVİYATA KARŞI HİÇ BİR MİTİNG VEYA OLUŞUM. Asla başarı kazanamaz. Milletin vicdanı gök kubbeyi daima kötülerin fikri üzerine yıkar.
    Cevapla
  • Ahmet Özbir 13 yıl önce Şikayet Et
    ÇÜNKÜ İKTİDARDA DEMOKRATLAR VARDI, TAYYİPimin İKTİDARI HÜRRİYET İÇİNDİ. O malum mitinglerde nasıl demokrasiye, özgürlüğe, din ve inanç hürriyetine düşmanca sloganlar atıldığını çok iyi hatırlıyoruz, hatta bazı yobazların ORDU GÖREVE pankartı nasıl açtığını dün gibi hatırlıyoruz! O tip demokrasi düşmanları, millet düşmanları, vatan düşmanları neşin peşindeydiler, ancak iktidarda olan hükümet ise DEMOKRASİNİN ve CUMHURUN emrinde idi, tüm millet özgürlüğü doya doya yaşıyordu, bunu hazmedemeyen bazı entrikacılar, ETÖcüler kaos olsun ülke karışsın sevdasındaydılar, millet yer mi?
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat