İyi ama ölüm cezası dirilere uygulanır…
İyi ama ölüm cezası dirilere uygulanır…
İdam cezası için “yanlış karar verilirse, geri dönüşü yok…” diyenlere de sormak gerek: “Apaçık yanlış kararla geri dönüşsüz biçimde öldürülen maktule merhametiniz nerede?”

Yorumlar9

  • DuruYoRum 14 yıl önce Şikayet Et
    Öldüren Öldürülür... İdam cezası olmayan bir ülkede adaletten söz edilemez.
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 14 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel ifade etmiş, silahlanma meselesine gelince. Senai bey olayı çok güzel izah etmiş. Ülkelerin silahlanması ise aynı kısas meselesinde olduğu gibi, efendimizin as -düşmanın silahıyla silahlanın- buyurmasında olduğu gibi, düşmanı caydırmak için onunla aynı silaha sahip olmayı gerektirir.
    Cevapla
  • hasan karafil 14 yıl önce Şikayet Et
    allah ne buyuruyorsa o. esasında hocam idama karşı olan cephenin bakmadığı yerden ,işin özünden baktırıyorsunuz,evet maktulün hakkını düşünme yok,sankikaatil insan neslini devam ettirecek son ferd onoun yaşamasını düşünüyorlar.idamı kaldıran çalışmanın mimarlarından o zamanki adalet bakanı hikmet sami bey'in kendi teziyle ilgili olarak,idam tek başına ıslah edici değil,biz insanları ıslah etmek istiyoruz demişti fakat kendi zamanlarında çıkarılan rahşan affından sonra,meydana gelen suç patlaması oralara girenlerin ıslah olmadığının ispatı.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • getee5 14 yıl önce Şikayet Et
    terazi. ldam yasak, bombalamak serbest.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Ekrem Erol 14 yıl önce Şikayet Et
    Uzun Lafa Gerek Var mı?. Kısasa kısas farzdır. Var mı daha ötesi? Ama bu şekilde dile getirdiğiniz zaman bazı din düşmanları olaya hemen insani bir kılıf bulmaya başlarlar değil mi?
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Burak YILMAZ 14 yıl önce Şikayet Et
    Herkes İdam Cezası Olsun Diyor Ama. Ne hikmetse olmuyor. Her kesimden insanın ortak isteği İdam cezasının geri gelmesi ama meclis başkanı kalmış bu keyfi istek olmaz diyor. Sayın Başbakan gündemde yok diyor. Bundan sonra kimsede tam bağımsız Türkiye falan demesin. Ayrıca Zina da tekrar suç sayılsın. Buda tartışılsın bence.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Bülent Coşkun 14 yıl önce Şikayet Et
    Bir Sorgulama. O halde niye devletler silahlanıyor? Varsınlar öldürsünler birileri birilerini. Öldürülenler öldürülmeden yargılasnsınlar birilerince vs... Benzer şekilde Senai beyin dediği gibi mümkünmü bu tarz olayların önüne geçebilmek. Kasti öldürene ölüm cezası vermemek ve onu ağır bir başka ceza ile yargılayarak hayatta bırakmak. Sonucunda serbest kaldığında zaten bu dimağ muhtemel verecektir kendince birilerinin ölüm yargısını zaten. Serbest kalmasa bile Senai beyin dediği gibi bu anlayışı serbest bırakılacaktır aslında. Yani diğerleri bu yaklaşımdan güç alacak ve toplumda masumların ölüm fermanları verilecektir adaletsizce. Adaletin sahip çıkamadığına adaletsizler sahip çıkacaktır adaletsizce. sevgiyle kalın.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • yüksel tarık 14 yıl önce Şikayet Et
    İDAM CEZASI GERİ GELMELİDİR.. Devlete silah sıkan teröriste,polisi,askeri taşlayan kişiye,devletin gizli bilgilerini çalan kişilere,darbe teşebbüsünde bulunanlara,kasten adam,çocuk öldürenlere,Devletin malına zarar veren vatandaşa,devletin malını çalan vatandaşa,İDAM cezası uygulanmalıdır.Yoksa pislikler hep ortada gezer,kendindeki pisiliği başkasına bulaştırır ortalık pislikten geçilmez olur.O zamanda pisliklerle başedilemez bi hal alır.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Musa TUNÇ 14 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm Cezası olmalı!. Hocam Yazı süper olmuş. Maalesef öldürenin öldürdüğü kalıyor. Öldüren bunu kâr sayıyor. İnsanlara Allah korkusunu - öldürmemeyi- öğretmek lazım. Ancak o zaman hem ölen, hem öldüren kurtulabilir.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat