Yoga yapan 'hacı'lar niye çoğaldı?
Yoga yapan 'hacı'lar niye çoğaldı?
Önemli kavramları birbiriyle karıştırmaya alıştığımız, Allah’ın emir ve yasaklarına modernleşme çabası sokuşturmaya çalıştığımızdan beri, iyice saçmalar olduk.

Yorumlar17

  • kadir 12 yıl önce Şikayet Et
    katılmamak eldedeğil. "Önemli kavramları birbiriyle karıştırmaya alıştığımız, Allah’ın emir ve yasaklarına modernleşme çabası sokuşturmaya çalıştığımızdan beri, iyice saçmalar olduk." evet bencede. mesela rengarenk başörtülü makyazlı bayanlarıda bu kategoriye sokabiliriz.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • mustafa erdoğmuş 12 yıl önce Şikayet Et
    basit. Haber 7'den daha kaliteli yorum yazıarı beklerdim..her ne kadar değindiği konularda tartışmasız haklı da olsa ciddi bir haber sitesinde yayınlacak bir yazıdan çok birkaç arkadaş grubunun oluşturduğu basit lokal sitelerde yayınlayabilecek basit bir yazı olmuş..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ahmet Yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    saygı. Yaratana sevgi ve saygı gösteren her in san,her şeyi layıkı ile yapan insandır. Gerisi kocaman bir hiçliktir.
    Cevapla
  • erol çetin 12 yıl önce Şikayet Et
    yogacı hacılar. M.hanım Çok önemli bir konuya değinmişsiniz.Evet hacca ,ümreye gidenler çoğaldı ama maalesef o mübarek beldelere gidip dönenlerde hiç bir islami ahlaki gelişme göremiyoruz.hatta bazıları kumarını,oyununu,açık saçık giyinmeyi,turistik bölgelerde açık saçıklara bakmaktan imtina ettiklerini görmüyoruz.Bu mübarek beldeye gidecekler gerçekten İslamın insani ve duruşunu temsil etmelidirler.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    yoga...ayayış.... yoga hakkında ileri geri konuşmak fanatizminize iyi gelebilir ve fakat hakikate nisbeti sefilleri oynamaya mahkum! modern zamanlar insanı ruhsal krize soktu.manevi körlükleri sosyal-ictimai karmaşaya sebep oldu..insanlar huzur arıyor..batıda ve amerikadaki islamofobia-anti islam propagandası yüzünden çoğu kişi islami başvurabilecekleri bir huzur iklimi ihtimalleri arasına koymuyor..hristiyanlık ve klise zaten insanı mutlu etmekten çok uzak..e sonradan yahudi de olunamıyor..bir kaldı geriye uzakdoğu mistisizmi..insanlar da son çare ona yöneliyor.ordan da bir çıkış bulamayanlar ateizmin çukuruna yuvarlanıyor....kimse imtihanından geçmediği günahın kabadayılığına soyunmasın!!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ismail 12 yıl önce Şikayet Et
    alnıları secdeye deymekten zorlanıyorlarmı acep..... kocaman yazık....
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • SELO UMAR 12 yıl önce Şikayet Et
    Kur'an ve Sünnete Uymak ya da Uymamak. Hacısı,hocası,cemaati kısacası tüm müslümanlar Kur'an ve hadisle uğraşmazsa yoga ile uğraşması normal değil mi? Kimsenin derdi kendini ölçüyü koyup değerlendirmek değil.İsrailoğullarının düştüğü hataya bugün Müslümanlar düştü.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • noter tasdikli yorumcu 12 yıl önce Şikayet Et
    üç buçuk yaşından beri. aynıyım, çekingen, iletişime kapalı olduğum anı hatırlamıyorum. ama çevremdeki çok dindarlar sağcılar solcular hepsi bir aralar birleştiler bir insanın dayanamayacağı yükler altındayken sustular. bana senelerce oyun oynadığı meydana çıkmış bir yakınımız var öyle berbat haldeler ki herkes elini ayağını çekmiş, yine de sıkıştıklarında beni arayabileceklerini biliyorlar.çünkü artık kimseyle birleşmiyorum. art niyetle olmasa da bazen hep birlikte yanlış kanaat edinilebiliyor.eskiden aile doğruyu bilir adım çok müslüman diyen en doğruyu söyler zannederdim. herkesin hesabı ayrı, ölünce ortaya çıkacak. şimdi düşünüyorum annem tanıdığım en doğru insanmış.
    Cevapla
  • Hikmet Cetin 12 yıl önce Şikayet Et
    Ciddi bir uyari. Yoga budistlerin yaptigi bir ibadet seklidir. Hatta yoga yaparken resmedilmis Buda heykelleri bile var. Herhalde Buda bunu saglik icin yapmiyordu degil mi? Tum dunyada budist misyonerler kendi dinlerini yaymak icin yoga okullari acip iyice kendini kaptiranlara dinlerini teblig ediyorlar. Acin artik gozunuzu saglik mutluluk vs bunlarin hepsi kafalama taktigi!!!
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Buse Coşkun 12 yıl önce Şikayet Et
    Yoga. Yoga da pilates de insanda denge, kas gücü ve esnekliği arttırır... Yani bir spordur.. Dinle ilgisi yoktur..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Muhammed Faruk Dağcı 12 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel ..................................... Emine kardeşim yazınızı baştan aşağı okudum.Ne güzel kaleme almışsınız günümüz gerçeklerini,ne güzel kaleme almışsınız sözde dindar geçinen insanları, ne güzel kaleme almışsınız yobaz ile moderen ayrımını (!) yazınıza canı gönülde katıldığımı bildirir saygılar sunarım. Allaha emanet olunuz........................
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    -HAYAT- SADECE YERYÜZÜNDEN İBARET DEĞİL Kİ!-2. -Hayat- sınav gereği kurulmuş/verilmiş yüce yaratıcının bir niğmetidir!Sınav için eleme çoktur.Ki,ihlaslılar ile riyakarlar,asiller ile kötü ruhlular ayrılsın!Son asrın saptırmacalarından biriside -MODERNİTE!-dir.Görevindeki ihlasını bozmadan devam etse belki aşılacak, fakat riyakarlık tarafı basınca insanı gümületen/balon gibi fıslatan daha doğrusu yaptıklarını hebaya yol açan bir tehlike.Bunu ancak ihlaslı bilginlerin aşması muhtemel.Aşanda çok az olur sanırım.Yani tuzak müthiş, tehlike büyük.Belkide çürükleri elemek için sınav vesilesi..Belkide ondan riyakar meşhurlardan çok sakınırım!Sizede tavsiye ederim.Zira bilirim ki:-ŞÖHRETTE AFET VARDIR!-VesSELAM
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ceyhan yabantas 12 yıl önce Şikayet Et
    yoga. Keske yazar burda yoganin ne oldugunu biraz acarak sapik inancin dolayisiyla Allaha es kosmaya varan tabirleri desifre ederek insanlarin kafalarinda biraz soru isaretleri koysaydi.
    Cevapla
  • tamer demirkan 12 yıl önce Şikayet Et
    yoga nedir. yoga aslında bir ibadet şeklidir. Fakat bu ibadeti şeytana yapıyorlar ama çoğu farkında değil. Yoga yapan insanlar om kelimesini takrar ederler.Bu kelime şeytanın sankrisçe adıdır. Allah ismini zikredince nasılki Allahın nurları bize ulaşırsa , om kelimeside tam tersi karanlığı , zulmeti ulaştırır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • CİHAT BEĞENDİK 12 yıl önce Şikayet Et
    YOGA HİNDİSTANDA BİR İNANÇ MİSYONERLİĞİNİ TAŞIYOR.. Yoga bizim dinimize ve kültürümüze yabancı olan, Hindistan ve Uzak Doğu kültürüne ait olup son yıllarda bir moda gibi dünyaya yayılan bir rahatlama ve stres atma aracı, bir eksersizdir; üstelik masum da değil, birçok yerde bir dinin misyonerlik aracı olarak kullanılıyor Yoga yapan zihninin boşaltıyor, eğer bunda muvaffak olabilirse –ki, oldukça zordur- yoga sonrasında hayata girince, olayların ve eşyanın izdihamı içinde bunalan insan ruhuna bir şey sunmuyor, bir rehberlik misyonu yok 'Namazın maddi hareketleri de hem yogadan daha anlamlı, hem daha zengindir "Acıkmadan yemeyin, acele yemeyin, midenizi doldurmayın (yaklaşık üçte birini boş bırakın; yani dört birimle doyacaksanız bunun üçünü yiyin), haram yiyecek ve içeceklerden uzak durun, imkan bulursanız gün ortasından sonra bir süre (bir saat civarında) uyuyun, yine imkan buldukça oruç tutun Dünya hayatının geçici, amaç değil, araç olduğunu unutmayın"
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat