Avrupa'da öyle bir 'hayalet' dolaşıyor ki ...
Avrupa'da öyle bir 'hayalet' dolaşıyor ki ...
"Bu kadar uzun yazı yazılır mı kardeşim?" diye sitemle başladığınız yazılarını "Vay be ne çabuk bitti!" diye bitirdiğiniz Cemal Demir'in son analizi de kaçırılmayacak yazılarından...

Yorumlar18

  • Kerim41 12 yıl önce Şikayet Et
    şükür kavuşturana. yazıyı henüz okumadım. yavaş yavaş tadına vararak okumayı düşünüyorum. tekrar hoşgeldin Cemal Demir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mahmut Şeker 12 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik. Birikimli bir düşüncenin ürünü olan yazınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Emeğinize sağlık.
    Cevapla
  • güven kurtul 12 yıl önce Şikayet Et
    Çok Özlemişiz Üstat. İki aydır gözümüz yollarda kulağımız gelecek mektubunda idi Üstat. Çok özlemiştik hakikaten. (yazıyı takdim eden editör çok doğru söylemiş; "ne zaman bitti yahu" :) )
    Cevapla
  • Sabit Kal 12 yıl önce Şikayet Et
    Aslinda cok basit bir incelik Hiristiyan Bati'yi korkuturken. bu basit inceligin Bati Kültürü'nü yok edebilecegini ve dolayisiyla Israil'i zayif düsürecegini istatistiklere dayanarak hesaba katan ve bu inceligin gerceklesmesini engellemek icin sahte düsmanlik ve terör yayarak müslümanlara yamamaya calisan Neo-Con+Israil, bu agenadasinda basarili olabilecekmi? Bu tamamen Müslümanlarin durumu ve inceligi farkedip yüksek mercilerle ve halkla dogrudan dialoga gecmesi ve korkuyu bertaraf etmesiyle mümkün. Peki bu incelik (veya korku) nedir? Bati Kültürü'nün kendinden kaynaklanan sebeblerden cöküse gecmesi ve bu cöküsü ancak ve ancak Islam'in durdurabileceginin yavas yavas anlasilmasi. Bu anlayis ve görüsün Batililar arasinda gittikce agirlik kazanmasi ve Israil'in bunu kendisinin kiyameti olarak görmesi ve ne yapip edip bu gelismeyi sabote etmesi gerektigine inanmasi ile bu terör olaylariyla suyu tersine akitabilecegine kesin gözüyle bakmasi, terörü azdiran en önemli sebebtir. Peki bu incelik ve Bati'yi cöküse götüren sebebler nelerdir?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Sabit Kal 12 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve Amerika'daki Islam korkusunun temelinde. Müslümanlarla Hiristiyanlari birbirine düsürerek onlari karsi karsiya getirmeye calisan Yahudilerin planli programli tahrik ve korkutmalari var. Yahudiler yada daha dogrusu Neo-Con'lar bu korkutma ve tahriklere neden gerek duyuyorlar? Cünkü gercekte Müslümanlar ile Hiristiyanlar arasinda cok basarili dialog ve yakinlasma var. Farkliliklarini dialog ve toleransla asmaya calisan ve bir cok alanda basari gösteren iki büyük dinin bu yakinlasmasi azgin Yahudileri korkutuyor. Onlar hala 19. yüzyil kafa ve bakisiyla "düsman et, zayif düsür" taktiginin tatbik etmeye calisiyorlar. Ancak neredeyse bütün basin ve yayin organlarina sahip olmalarina ragmen bu düsmanligin yeteri kadar hizla gelisememesi onlari korkutuyor. Zira Avrupa ve Amerika'da cogalan Müslümanlar ile Müslüman ülkelere tatile gelen sayisiz hiristiyanin yakinlasmasi bu azgin Israil planlarina comak sokuyor. Dialog ve barisi ancak böyle sahte terör olaylariyla sabote edebileceklerinden, terörle daha cok yüzlesecegiz.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • veysi 12 yıl önce Şikayet Et
    avrupada dolasan bir hayalette sizsiniz galiba:). cemal bey kardesim. siz nereden ciktiniz boyle? bu ne guzel bir yazi ne guzel bir arastirma ne sagduyulu tesbitler. bir yorumcunun dedigi gibi bu tebitleri yapmak icin onlarca kitap okumak lazim. cok guzel sosyolojik ve psikolojik tahliller var. ayrica yazarin muhabbet fedailerinin gectigi isik yolundan gectigi de her haliyle anlasiliyor. aslinda yazar sovyet sonrasi ortaya atilan "medeniyetler catismasi" teziyle altyapisi hazirlanan ve 11 eylulle pratige dokulen senaryoyu cook onceden gorup medeniyetlerarasi diyalogu baslatan hak erlerinin ne kadar buyuk bir misyon eda ettiklerini cok ariz ve amik ortaya koyuyor. ulkemizin ve milletimizin boyle hergecen gun tanimakla seref duydugum cok degerli insanlari cikardigi icin gurur duyuyor ve yarinin dunyasi icin buyuk umitlere kapiliyorum. bu kardesimi de tanidim icin cok mutluyum. Allah nazardan saklasin:)
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Haldun Demircialioğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Canbaz'a Bak. Kimler bu canbaza bak diyenler ciddi ciddi merak ediyorum. Küresel şirketlerin dünyayı kendi çiftliklerine çevirip modern derebeylikleri kurmaları çok yakın. Kitleler buna değilde sürekli artan ırkçılığa, terörizme yönlendiriliyor. Hangisi tehlikeli, ırkçılık kaynaklı şiddet mi modern derebeylik mi? İnsanlar geçici güvenlik sorunlarına takılırken, kalıcı güvenlik sorunlarını görmezden geliyor. Küresel sermaye dünyada kendi düzenini kuruyor. ABD bile ona muhtaç aslında...
    Cevapla
  • mehmet akif ercan 12 yıl önce Şikayet Et
    hayaletler.... peki türkiyede ki herkesi ötekileştirmeye ne diyosunuz sayın Cemal DEMİR?
    Cevapla
  • Cüneyd Bahadir 12 yıl önce Şikayet Et
    Herkese Okutulması Gereken Bir Yazı. Tüm aklı selim insanların okuması ve okutması gereken bir yazı...Teşekkürler Cemal Bey...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • ahmet gençaslan 12 yıl önce Şikayet Et
    BİZ BERABER TARİH YAZDIK. Biz Türk, Kürt. Alevi, Sünni demeden cepheden cepheye koşarak asırlara sığmayan tarihler yazdık, Taa ki 1984 yılına kadar. Ben o zaman 24 yaşında idim ve o yaşa kadar Türkiye'de Türk-Kürt çatışmasına şahit olmamıştım ve sadece ülkede sağ-sol çatışması hakimdi.Bu sağ-sol çatışması ile Türkiye'yi darbenin yapıldığı ülke haline getiren dış güçler bunda başarılı olduktan sonra, ülke demokraside 40 yıl geriye gittikten sonra, baktılar ki ülke yine toparlanmaya başlamış hemen Kürt- Türk çatışmasının fitilini ateşledilerve PKK belasını icat ettiler.Türkiyenin 30.000 can kaybı ve 400 milyar dolar maddi kaybı oldu. Bunlar olmasaydı ve Türkiye yoluna hızla devam etseydi, şimdi dünyada her bakımdan kalkınmış ilk beş ülke arasına girerdik. Böyle bir Türkiye , ne ABD'nin ne de AB'nin işine gelir. Onlar ister ki 2 kıtayı birbirine bağlayan Türkiye her zaman kendilerine muhtaç durumda olsun.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Sefullah Gülaçar 12 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm yolu?. bizim bu kirli gruplardan kurtulmamızı sağlayacak gücümüz olmadığına göre, yeni bir grup kurup büyük bir güce kavuşup kendi cennetimizi oluşturmamız gerekir. Şaka şaka, yazıyı anladık ancak; bu kadar büyük sorunlarla uğraşacağımıza kabirde meleklerin bize ne soracağına çalışmalıyız bence..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • interdert 12 yıl önce Şikayet Et
    Şükür kavuşturana. Daha okumadan yazıvereyim: İşine gelmeyen yorumlarımı yayınlamadığı için ben bu haber 7'ye sırf Cemal Demir ve bazı yazarlar için sabrediyorum.Hoş geldiniz Sayın Demir, özledik sizi..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • bilal biner 12 yıl önce Şikayet Et
    ozlemisiz. Cemal Demir`i ve hos sohbetlerini cok ozlemistim ,ilac gibi geldi.kaleminize saglik
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • cevher munis 12 yıl önce Şikayet Et
    ...... dalgamı geçiyorsunuz bizimle okuyucu psikolojisi denen bişey var yazıyı ya ikiye ya üçe bölseydiniz o kadar uzun yazıdan okusanızda birşey anlamazsınız..yarısında bıraktım..
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 12 yıl önce Şikayet Et
    evet bir hayalet dolaşıyor.... Ama sadece avrupada değil nerdeyse bütün dünyada...Sonu nereye varır bilinmez ama ALLAH yardım etmezse bu gidiş insanlara savaş,kan ve yıkımdan başka bir şey getirmeyebilir.. Büyük para babalarının yani dolaylıda olsa büyük ölçüde siyonistlerin kurguladığı bir oyun sahneleniyor dünyamızda...İnsanlar cambaza değil,cambaza bak cambaza diyenlere dikkat kesilmeli..kuklacıyı ve kuklacının niyetini sorgulamayı öğrenmeliyiz...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat