Görünmeyen el, en büyük kellenin peşinde
Görünmeyen el, en büyük kellenin peşinde
Haber7 konuyu manşete taşıdığında 'uçuyorsunuz, niye başka yerde yok' diyenler bugün iflası konuşuyor. Bu arada görünmez eller 'en büyük kelleyi' almaya çalışıyor..

Yorumlar22

  • Sabit Kal 12 yıl önce Şikayet Et
    Borsanin bir kumar, kumarinda haram oldugunu bilenler, alin teri dökmeden. para kazanmanin gayri islami oldugunu bilirler ve bu kumara tevessül etmezler. Ama ayni oyun otomatigi gibi az verip cok yutan borsada bagimlilik yapiyor ve Islami Kurallara göre yasaklanmasi lazim. Ama madem seri serife göre idare edilmiyoruz, bari insanlarin emeklerini yiyen, carcur eden Borsa gibi modern kumar makinalarindan uzak duralim. Ve islama uygun yeni bir sistem gelistirelim. Tabiki Kombassan ve Yimpas gibi örneklerde Islam'a ve Müslümanlara atilmis büyük bir kazikti. 25 bin eurosunu yimpasa kaptiran biri olarak artik kime güvenecegimi bilmiyorum.
    Cevapla
  • Mütebessim 12 yıl önce Şikayet Et
    Wall Street'in Sır Bilgisayarları. İlginç ve güzel bir yazı. 1-2 sene önce Amerika'da bir üniversitede profösör olarak çalışan bir Türk hoca bize verdiği seminerinde bahsedince öğrenmiştim borsada alım satım yapan süper hızlı bilgisayarları ve doğal olarak çok şaşırmıştım. Hocanın araştırma grubunun bir projesi de, bu alım satım işlemlerinin daha akıllı ve daha hızlı yapılabilmesine imkan sağlayacak veri tabanları ve algoritmalar ile ilgili idi. O seminerinde milisaniyelerin bile ne kadar önemli olduğunu, o yüzden bu alandaki araştırmaların da çok popüler olduğunu söylemişti. Hocanın doktora öğrencilerinden bitirince bu tip şirketlerde işe başlayıp, hatta kendi danışmanlık şirketini kurup çok zengin olanlar varmış.. Velhasıl ortada çok çarpık bir sistem var. Bu sistem bir şekilde kendini imha edecek, içindekiler de altında kalmayı hakediyor. İnsanın gözünü ancak toprak doldururmuş. Sanki yüzmilyonlarca dolar kazanınca hepsini harcayabilecek.. Ortalıkta belki yüz milyarlarca dolar balon, karşılığı olmayan para var.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ahmet Yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    nedeni borca dayalı para sistemi. bunu tahmin edemeyecek bişi yok ki. nedeni borcu dayalı para sistemi.
    Cevapla
  • Uğur Dinç 12 yıl önce Şikayet Et
    Bozulan düzeni kim tamir eder. Böyle yazılar kesinlikle ortaya koyuyorlar ki insanlık kurtarılmak için salih Müslümanları bekliyor. Din âlimlerimiz ve onların önderliğinde çalışacak olan türlü türlü meslek erbabımız işte bu düzenbazlıklardan dünyayı kurtarmak için kolları sıvamalı, ilim ve tefekküre adanmalı. Sadece ufak bir kısmımız bunu yapsak bu işleri düzelteceğiz inşallah. Sosyalizm ile İslam'ı, liberalizm ile İslam'ı uzlaştırıp kolay yoldan işi sıyırmaya çalışanlar görmüyorlar mı sosyalist ve liberal/kapitalist sistemlerin her ikisi de vıcık vıcık çamur içinde, her ikisi de yanlış, hatalı, bozuk. Bu ayrıntılı ve faydalı yazı için Cemal Demir'e teşekkür ederim. Allah nazardan saklasın, çok güzel olmuş kanaatimce.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • selim 12 yıl önce Şikayet Et
    böyle olmamalıydı lakin. evet bitti yazının kısa olması bizi kesmedi."cemal demir yazmışsa sonuna kadar okunur" dedirten bir konu daha.detayların ve bilgilerin ustaca yerleştirilmesi okuyanı sıkmadan anlatılması tebriğe şayan.hele o başlıklar yok mu? damardan yakalıyor tebrikler cemal usta.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Mahmut Şeker 12 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler. Çok Değerli Cemal Bey, Sığ tartışmaların bolca yer aldığı gündeme rağmen, bu değerli bilgilerinizden istifade imkanı bulduk. Teşekkürler
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ALİ K.ÖNDER 12 yıl önce Şikayet Et
    ABD BORCUNU DÜNYAYA ÖDETECEK KRİZ HİKAYE. ABD savaşta kaybettiği paraları dünyaya ödetecek formüller geliştiriyor tabiiki obamayı tekrarseçtirmemekde var işin içinde clinton,u monika skandalı ile indirmek isteyenlere bakın campdevit,te clinton kimlere baskı yapmıştıda bu skandal ortaya atılmıştı clinton başkanlıktan indirilmek istenmişti al gore kazandığı seçimde hile yapılarak nasıl kaybettirilmiş 2.busch başkan seçtirilmişti YANİ YAHUDİ LOBİSİ DÜNYANIN ABD,NİN BAŞINA BELA OLMAYA DEVAM EDİYOR NASIL OSMANLIYI İÇERDEN YIKTIYSA(BORÇ PARAYLA)ŞİMDİDE ABD,Yİ YIKACAK BUNLAR AKREP GİBİ SOKMADAN DURAMAZ AMA İNŞALLAH BU SEFER KENDİSİDE BOĞULACAK
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Nahit Pazarbaşı 12 yıl önce Şikayet Et
    SAM AMCA...???. Sam amcanın kuyusunun dibi göründü.Birbirlerine kazık atarken,ellerindekinin nasıl buharlaştığını zamanla kendileride görecek.Allah ilk önce onların ceplerini boşaltacak..!!Ondan sonrası kolay,neleri varsa BİT PAZARINDA mangıra satılır.Kimmiş insanlığa kazık atmak ŞAHİT OLUVERİRLER..!! Yanlız MAZLUM AH DEMESİN,çıkar aheste,ahesteeee.....!!!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Hasan Seyre 12 yıl önce Şikayet Et
    Borsada millet haberi nerden alıyor diye sorardım.!!!.. meğerse bilgisayarlar satış paniğindeki eğriyi mili saniyelerde tespit.hisse sahibine stop loss la olası tehlikelrden koruyormuş.pes yani.biz küçük yatırımcı ne olacağız şimdi.bizi kim koruyacak.sağılacak kazmıyız şimdi biz.??
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ersan yaka 12 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik. ilk defa borsa ile ilgili bu kadar uzun bir yazıyı sonunu merak ederek ve yarıda bırakmayarak okudum. müthiş bir özet olmuş. tebrik ve teşekkürler.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Tuvad Nıdya 12 yıl önce Şikayet Et
    cemal demir. üstad övmek gibi olmasın ama sen şimdiden bir klasiksin...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Burak YILMAZ 12 yıl önce Şikayet Et
    Bülentcan Gönenc. Sana katılıyorum ama şunu unutma hem sık yazıp hem de kaliteli yazmak çok zordur. O yüzden varsın az yazsın ama öz yazsın.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • davganali 12 yıl önce Şikayet Et
    Çok faydalı bilgiler. Bu kadar öz bilgiyi öğrenmek için yüzlerce sayfa kitap okumak gerekirdi. Çok teşekkür ederim.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Burak YILMAZ 12 yıl önce Şikayet Et
    Nefes Almadan Okuduğum Bir Yazı. Habire duyduğum ama ne anlama geldiğini bilmediğim bir çok şeyi çok güzel öğrendim. Çok öğretici bir yazı. Teşekkürler.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Gaffar 12 yıl önce Şikayet Et
    Cok leziz bir yazi. Ekonomiyle ilgili hic bu kadar lezzetli bir yazi okumamistim daha once. Borsa'nin tarihini ve gelisim surecini o kadar yalin ve anlasilir anlatiyor ki, yazinin uzunluguna ragmen cok zevkle okudum...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat