Somali bize ne öğretti?
Somali bize ne öğretti?
Somali’de her şeyin tepetaklak olmasına, iç savaş, açlık ve sefalete yol açan gelişmeleri hazırlayan etkenlerden en önemlisinde Org. Çevik Bir'in rolü olduğunu biliyor musunuz?

Yorumlar21

  • ahmet gençaslan 12 yıl önce Şikayet Et
    SOMALİ BİZE YARINIMIZI HATIRLATIYOR.. Etnik kimliğini kaybeden toplumlar er geç Somalinin durumuna düşecektir. Ben 52 yaşındayım ve 1972'leri şimdi arıyorum. Neden derseniz. o zaman kendimiz üretiyorduk kendimiz yiyorduk ama az üretip az yiyorduk, çok üretip çok yiyorduk, hiç olmasa muhannete muhtaç olmuyorduk. Çünkü birlik beraberlik vardı, selamlaşma vardı, düşene yardım etme vardı. Şimdiki gibi düşene sırtını dönme devri yoktu. Amerika girdiği yerin geleneklerini göreneklerini yaşam tarzlarını ilkelerini buz kalıbını balyozla vurur gibi dağıtıyor ve girdiği yerde bereket ve vicdan duygusunun uçup gitmesine neden oluyor.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ahmet okutan 12 yıl önce Şikayet Et
    ŞİMDİ BU YARDIMLAR,ABD YANLISI HÜKÜMET GÜÇLERİNE Mİ GİDİYOR???. Allah Allah..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Nahit Pazarbaşı 12 yıl önce Şikayet Et
    NEMRUT...???. Adem oğluna rengi siyah diye bu zalimliği yapan orgeneralin Türk olmasından utanıyorum.Kafir yahudinin hizmetkarı olmak,ne kadar kötü.Can hulka geldiği zaman ayar ama,Azrailde o muhataba onun gibi ACIMASIZ davranır,el ayak birbirine dolandığında o masumların (derisi siyah)simaları film şeridi gibi geçiverir önünden...!!!Bunlarmı senin KATLETTİKLERİN..??? deniverir.o anda omzundaki yıldızların HÜKMÜYETİ YOKTUR..!! tövbende kabul edilmez.O KADAR...!!!!!!!
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • levent 12 yıl önce Şikayet Et
    TSK daki. Israil ajani generalleri temizlemeden ne PKK biter nede yolsuzluk hirsizlik - Turkiye ve dunyanin butun dertlerinin tek sorumlusu israil dir
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • HEKIMOGLU 12 yıl önce Şikayet Et
    SOMALİNİN BİZE NE ÖĞRETTİĞİ APAÇIK DEĞİL Mİ?. Somali bize Tek Millet olduğumuzu öğretti. Somali bize, Kriptodan, dönmeden kurtulmamızın farz olduğunu, şart olduğunu öğretti. Somali bize, bizi öğretti! Daha ne öğretsin!
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Salih 2 12 yıl önce Şikayet Et
    BUNUN HESABI MAHŞEREMİ KALACAK?. Yüzü beyaz görünsede, içi öyle kararmışki afrikanın siyahını gölgede bırakır!!. Türk askerinin de yüz karası olmuş. Başbakanımız sivil erkânla gitti inşAllah çvk.bir'in gönüllerde açtığı derin yaralara biraz merhem olmuştur; Keşke yanında, Askerdende götürseydide gerçek Türk askerinin, mazlumlara karşı şefkat elinide gösterseydi.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ahmet okutan 12 yıl önce Şikayet Et
    ERBAKANI DEVİREN,MİLLİ GÖRÜŞÜ BÖLEN ADAM. Bölerekde değiştiren adam.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Davut 12 yıl önce Şikayet Et
    İlgili Bir Ayet:. “İnsanlardan öyleleri vardır ki, onun dünya hayatındaki sözü hoşuna gider. Kalbinde olana Allah’ı şahit tutar. Halbuki O, düşmanların en azılısıdır. O, işbaşına geçtiği zaman yeryüzünde bozgunculuk yapmaya, ekini ve nesli yok etmeye çalışır. Allah, bozgunculuk yapanı sevmez.” (Bakara sûresi: 204-205)
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • formator 12 yıl önce Şikayet Et
    ey hükümet (önemli). 28 şubatın bizzat uygulayıcısı kim çevik bir onu neden yargılayamıyorsunuz gücünüz sadece gariban subaylara mı yetti. hatta bu balyozun yapılması için ABD den emir veren çevik bir şimdi komutanlarıda tuzağa düşürmüş dahası da var askeriyedeki bütün evraklarıda taraf gazateine gönderende çevik bir dir dir şimdi sıkıysa yargıla yargılayamazlar neden mi? ABD nin izni olmadan dokunamazlar
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Hacı Ahmet ALAGÖZ 12 yıl önce Şikayet Et
    zalimler için yaşasın cehennem.. Hala ergenekona kör olanlar bunuda mı görmüyorsunuz. Buda mı vatan içindi.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İsmail Tutar 12 yıl önce Şikayet Et
    tüm soruların cevabı.... Çevik Bir'in İsrail'li Martin Sherman ile birlikte kaleme aldığı "The formula for Stability: Turkey plus Israel" başlıklı İngilizce yazıyı ekte değerlendirmelerinize sunuyorum. Çevik Bir, kuşku bırakmayacak şekilde, İbranidir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 12 yıl önce Şikayet Et
    KÜFÜR TEK MİLLETTİR. Fıtraten aidiyet duyduğu milletten olan KRİPTO MİLLET DÜŞMANLARINA karşı; gün Müminlerin kardeşliği günü,gün vahdet günüdür.Mahkeme-i Kübra var.Mazluma karşı zalimin yanında olmaktan Allah korusun.Ebedi hayatını 3 kuruşluk dünya menfaati için satma bedbahtlığından ve ahmaklığından Allah korusun.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    SOMALİ DEKİ İNSANLIK DRAMI!-İBRETLİ SORU..-1. İBRET VE SORU!..SORU-1:Eğer Somali de Çevik in yaptıklarından gerekli ders alınsaydı, 28 şubat 1997 post modern darbesi olabilir miydi?..Zira aktör aynı!..SORU-2-Bir çok kişi sorgulandığı/YARGILANDIĞI halde,neden hala ona dokunulamıyor?..Ses ver!SES!..Ramazanı şerifin hayırlara vesile olması dileğiyle..VesSelam
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Yucel Bilir 12 yıl önce Şikayet Et
    Niçin BİR yaptı?. 12 Temmuz 1993 tarihindeki Somali'de gerçekleşen olayı Çevik Birin yapmasının sebebi; daha önceden Türkiye'de yapılan bu tür uygulama tecrübelerinin olmalarıdır. Cumhuriyetin İlk yıllarında da ülkenin ileri gelenleri katledilmemiş mi? Batılı güçler Somali'de tecrübeden yararlanıp BİR ile çok iş yatılar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mehmet Emin 12 yıl önce Şikayet Et
    Çevik Bir'in Somali'de yaptığı savaş suçudur. Çevik Bir'in Somali de yaptığını biz Diyarbakırda yapsak Dünya neapıyon der. (Bizimde zaten öyle bir niyetimiz yok), Çevik Bir'in Somali'de yaptığı savaş suçudur, Bunun yargılanması mümkün değil mi?
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat