Mekke Saati, Batı'nın ayarını bozar mı?
Mekke Saati, Batı'nın ayarını bozar mı?
Mekke Saatinin faaliyete geçmesinin tarihi ve politik anlamları da var ve küresel saat standartlarında yeni ‘zaman’ tartışmalarının habercisi olabilir.

Yorumlar7

  • seher 12 yıl önce Şikayet Et
    mekke saati. müslümanlar mekke saatini fiilen kullanıyorlar. bunu arap tv kanallarında çok net görebilirsiniz. programların yayın saatleri, ülkenin yerel saati dışında mekke saati olarak da verilmektedir. bizim her ne kadar haberimiz olmasa da mekke saati müslümanlar için bir ölçü. inşaallah bu büyük saat de islam dünyası için hayırlara vesile olacaktır.
    Cevapla
  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    MEKKE VE MEDİNE TÜRK KONTROLÜNDEYKEN DÜNYA KENTİYDİ. Şimdi sadece Arap zenginlerinin kentleri oldular.
    Cevapla
  • güven kurtul 12 yıl önce Şikayet Et
    İlaç gibi geldi. Açlıktan olsa gerek, artık hareketlerimin tosbağa hızına düştüğü şu saatte gördüğüm mektup, bir kase dolusu buz deryası az şekerli hoşaf gibi geldi bünyeye. Gözüm gönlüm açıldı yahu. Allahtan hoşaftan anlayan bünyeye sahibiz. Bir de _maazallah_ yarısını okuduktan sonra "bu kadar uzun yazılır mı yaw" diyerekten suyunu içip ayrılmak vardı :)
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • murre yildiz 12 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Haber 7'de görmek istediğim tarzda bir yazı olmuş.Benzer konularda da aydınlatıcı yazılarınızı bekleriz.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • burak sönmez 12 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Tek Saatimiz Benzeseydi,. Yazıyı baştan sona okuyanlar zamanımızın bile Batı'nın ellerinde olduğunu anlayacaklardır. Ancak nasıl bir durumdur ki onca BATI dayatması varken biz zamana takılıp kalmışız, evet burda bir ayrıntıdır hemde ÇOK anlamlı bir ayrıntıdır. Hukuku, Yaşam tarzı, yeme içmesi, oturması, giyinmesi herşeyi ile bir BATI olan bizlerin ZAMAN'dan dem vurup saatlerimizi MEKKE'ye göre belirleyip eski tas eski hamam usulü yaşmamamız mümkün müdür? Bir Şairin dediği gibi Bu Ülke Tanzimattan Beri SU ALAN BİR GEMİ'dir, BATI'nın açtığı bu delikler ile bu GEMİ batmadan yönünü MEKKE'ye çevirmek gerekir...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ahmet san 12 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler. elinize sağlık sıkı bir derleme olmuş.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Doğrucu Davut 12 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir yazı. Bilgilendirici, kendini okutucu, akıcı yazılmış güzel bir yazı.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat