Tadında bir askerlik tartışması
Tadında bir askerlik tartışması
Artık sadece düşman devletlerle değil, devlet dışı aktörlerle de savaşların yaşandığı bir çağdayız.

Yorumlar10

  • ali ateş 12 yıl önce Şikayet Et
    çoluk çocuk. larını boş yere ölüme gönderdiğini iddia edenler sizinkiler çocukta hayatını idame ettirmek için başka alan ve şans bulamamış polis ve askerler devşirmemi? onların anaları babaları yokmu? sırf bu meslekleri seçtikleri için yada seçmek zorunda oldukları içinmi ölümü daha çok hakediyorlar.
    Cevapla
  • fatih 12 yıl önce Şikayet Et
    yemin törenleri de kaldırılsın. Kısa dönem askerlik yaptım. Acemiliğimin 15 gününde sırf bu törene hazırlandık. Tek kurşun atmadan 1 aylık acemiliğimiz bitti. Bunun yerine savaşta gerekli olan atış eğitimi verselerdi daha faydalı olmaz mıydı?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ahmet Guven 12 yıl önce Şikayet Et
    doruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar. Ellerinize sağlık. Bıktık bu ülkenin evletlarına dayatılan anlamsız şövenist söylemlerle yedirilen askerlik palavralarından. Osmanlı dünyaya dünün bakkal çıraklarından oluşan acemi erlerle mi hükmetti. Biz çocuklarımızın yok yere ölüme gönderilmesine kılıf bulmak için çabalıyoruz ama mızrak artık çuvala sığmıyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Sabit Kal 12 yıl önce Şikayet Et
    4, Bu yüzden Muhammed as karsi olan orduya Mehmetcik denilerek, yapilan. sacma sapan is ve kararlara, sivlillerdeki dini duygular kullanilarak karsi cikilmasine engel olunmaktadir. "Her Türk asker dogar" diye yutturularak askerligi kutsala dönüstüren, "Türkiye cok özel bir konumdadir" denilerek her türlü karsi argümanin önü kesilerek, askerin sivil üzerindeki tahakkümüne askerlik yaptirilarak ön hazirlik yapilmaktadir. Birde kaymak tabakaya, Beyaz Türkler'e hizmet edecek, köpeklerini gezdirecek, karilarina yemek pisirecek, botlarini boyayacak, saclarini kesecek, elbislerini ütüleyecek, evlerini temizleyecek bir sürü "bedava" hizmetciye/köleye ihtiyaclari var ve bunu profesyonel ordudan karsilamalari mümkün degil. Öylese ne edip. uydurup, bagirip-cagirip askerligi su andaki sekliyle devam ettirmeli. Evet, düsman varsa profesyonel ordu olmali, argumanina sirf lüks hayatlari son bulmasin diyede karsi cikan bu "ilahlastirilimislar" aptalmiki, bu beyni yikanmis ve yikanacak sürüyü askerlikten muaf tutsunlar??? Ama siviller olarak artik karsi cikmaliyiz.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Sabit Kal 12 yıl önce Şikayet Et
    3.Türkiye'de en sacma ve aptalca vede en haksiz islerden biri askerliktir.. salmak icindir. Onun askerlik süresi icinde karsilastigi egitim sekliyle sivil hayata gectimi hala askeri anilari sebebiyle askeriyeden korkmakta, ortalikta dolasan jandarmalar sivillere "sakin ha, yoksa valla sizin ananizi belleriz" dercesine bakmaktadirlar. Böylece anilardan ve tecrübelerden kaynaklanan bu korku sayesinde ruhlar teskereden sonrada asla sevillesmemekte, askere ve rütbelisine bir "ilah" gibi bakilmaktadir. Özellikle cafcafali, altin yaldizli, acaip ütülü, yildizli, kilicli, silahli uniformalarla sivilin gözü korkutularak, icindeki derin bakisli (aslinda derin degil, sivile yüksekten bakan ve onlari insan yerine koymayan) komutanlarin, ne isterse yapabilen ilah üstü kisiler oldugu etkisi sivillerde birakilarak, La Yus'el olduklari kabul ettirilmektedir. Bedelli askerligi bile sirf bu yüzden yaptirmaktalar "Ben askerlik yapmadim, komutana selam cakmadim, yemin etmedim diyen bir tek sivil birakmiyacaz" denilmektedir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Sabit Kal 12 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de en sacma ve aptalca vede en haksiz islerden biri askerliktir.. Bedelli yapmis biri olarak yaziyorum. Aramizda doktorlardan, profesörlere, mühendislere, büyük is sahiplerine vs. kadar farli meslek, yas, ülke gibi farklarla Türkiye'ye 28 gün gibi kisa bir süre icin getirip en ilkel, en rezil, en insanliga muhalif sartlarda sadece kaydimizi yapabilmek icin o soguk ve rüzgarda üc gün bizi disarda bekletenlere sürekli su soruyu sordum: Kardesim, siz bizi ne diye buralara toplayip getirdirdiniz? Binlercemizi, her devremize milyonlarca dolara,euroya mal olan bu sacma sapan askerlik ne icin? Biraz daha fazla para talep edilip bu 28 günden vazgecilemezmi? Cevap: Hayir. Neden? Cünkü Türkiye idolojik bir devlettir, askeri idarenin altindadir ve askerin sivili terbiye dürtüsü var ve sivilin yüregine asker korkusu ekebilmek icin, Atatürk'e yemin edebilmek icin oradayiz. Ama benim icime korkuyu ekemediler, cünkü paramizi, cep telefonlarimizi, sigaralarimizi kapmak icin bin türlü dolap ceviren cavuslarla yaptigim kavgalar, onlardan nefret etmeme sebep oldu.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • nejdet 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hatta bu yazı sadeleştirilebilir ise askerlik probleminin özeti. olur. yani sırasıyla 1)amatör bir askerin bir faydası kaldımı? 2)mehmetçik diye gazlanan gençler hepsi süre doldurmyormu 3)Eğer askerlik her vatandaş için hizmet ise hali hazır bedelli askerlik yasasından faydalananların anası rus mu? 4)Zorunlu askerlik temel amac olarak vatandaşın mana veremediği ama işe yaramasada bugünkü orduyu beslememizin ana nedeni değilmi? 5)en sıkışıldığı zamanlarda görevin profosyonel birliklere deveredilmesinde anlıyoruzki sivillerle bu iş olmuyor doğuda? peki batıda çatışma olmayan bölgede askerlik yapan siviller neyi bekliyor? - bir gün batıda da çatışma çıkıp öldükten sonra yerlerine profosyonellerin gönderilmesini mi? ağzına sağlık hocam. bu sorulara gayet güzel cevap veriyor. ancak bedelli askerlik platformları ağlama psikolojisinden kurtulup anlık çözümler yerine uzun vadeli ve askerlik sisteminin saçmalığını ön plana koysalardı hem şehit ailelerini hem hali hazır öğrencileri çalışan memurları yanına almış olurlardı
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Atakan ÇOBAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Müthiş bir analiz,tebrikler.. Yazı baştan sona araştırmalara dayalı. Tamamen bilimsel veriler ışığında yazılmış bize de söyleyecek pek bir söz kalmıyor vesselam.Keşke bizim askeriyemizdede okuyup ne olduğunu anlayacağımız bir gazete olsa ameriKAN denizpiyadelerininki gibi.Ellerinize sağlık Cemal bey.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • hakkımhakkım 12 yıl önce Şikayet Et
    kalemine sağlık. acemiliğim dün bitti.önümde, eşim ve 6 yaşında çocuğumdan ayrı 140 günüm var.bir öğretmen olarak ,14 gün askerlik süremde kendimi hiç bu kadar değersiz hissetmemiştim orada edilen küfürleri(şahsıma olamayan) hayatım boyunca unutmayacağım.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • mikail 12 yıl önce Şikayet Et
    Çok net bir yazı. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat