'Secde ve komutan'a dair hatırlanası 10 şey
'Secde ve komutan'a dair hatırlanası 10 şey
Komutan da olsa bir gün secde edecek. İstemese de secdeye varacak. Varlığını toprağa indirecek. Peki, Darbeyi hak etmediğini düşünen sivil dindarlar...?

Yorumlar7

  • baybars can 12 yıl önce Şikayet Et
    28 şubat.... birisi benşm kulağıma şu kelimeleri fısıldamıştı 28 şubat günlerinde,28 şubat hizmet için yapılıyor,arkasında nurcular var,ben o arkadaşla bir daha görüşmedim,inanmadımda,ona o çok ii yerlere getirildi,evet anlıyorum müslümanların neden köle olarak yaşadığını,evet hak ediyoruz belkide böyle yaşamayı sözüm ona dinin sahipleri oldukalrını inandıkları kişiler yaptırıyor bu zulmü insanlara,said nursi abdülhamit gibi ileri görüşlü olsaydı oda şeriat derdi,çünkü onun hrürriyeti enverin mustafa kemalin izmihlalini getirdi,28 şubatın getirileri gibi,evet dini türkçülüğe alet etmek dini türkü ilahlaştırmaya bir araç olarak görmek dini sömürten insanlar müslüman olamazlar,ben bundan kelli sizin ve sizin gibi dini istismar edenlerin yazıları okumayacağım ve size inanmıyorum,kadınlarınıza ayrıcalık verip beline silah takıp makam mevki veripte,müslüman erkekleri silahsız bırakmkatan onur duyuyorsun herhalde..
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 12 yıl önce Şikayet Et
    NATO bizim neyimiz oluyor?!- Secde/namaz ve düşündürdükleri!-3. Peki!Soru-1:-NATO bizim neyimiz oluyor?!SORU-2-Neyimize, niçin gerekli?!Peki!SORU-3-NATO da islam dininin yeri nedir?!..Yoksa yeşil hedefte mi?!..VesSelam
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    zaman.... zaman said nursiyi değil abdulhamit hanı haklı çıkardı..aslında üstad said ve m.Akif gibi muhteremlerin talepleri de makul dışı değildi ve fakat kolkola girdiği insanların kahir ekseriyetinin niyeti bambaşka idi..yanlış zamanda yanlış insanlara payanda olduklarını farketmeleri uzun sürmedi..bu rahmetli afganinin mason teşkilatını insani yardım kuruluşu sanması ile denk..ne ki ilim onlara ışığı tez zamanda gösterdi..cümlesine rahmet olsun.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    SECDEYE VARSIN VARMASIN, LAİK DEMOKRATİK SAYGILI HERKESLE HUZURLA YAŞARIZ. Yeter ki üniter yapıya, halka, imana, maneviyata saygılı olsun. Herkesin secdesi kendisini bağlar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • senai demirci 12 yıl önce Şikayet Et
    konuya dair değerli bir tanıklığı paylaşmak istiyorum... 22 yıl Dz.K.K.lığında üniforma giyen ben "namaz" yüzünden atıldım. Gönlümde olanların yazılmasına çok sevindim. Ben ihraç edildiğimde en yakınımdakiler bile dini sebepten atıldığıma inanmak istemediler. "Namazı alışkanlık haline getirmek" suçlaması gerçekten vahimdir. Mecbur kalınca camiye giden,namazda saf tutan komutana kim dinsiz diyebilir ki...? Amma esas garabet olan, işin ciddiyetinden ve aslından olan fersah fersah mesafeler. 1996 yılında Mayın Gemisinde görevli idim. Ramazan "Yunanistan ile kriz yaşadığımız Kardak Kayalıkları sürecine tevafuk etmişti. Birlik ile Erdek'e intikal ettik. Vardiya esnasında Vardiya amiri Teğmen cebinden 1 avuç fındık çıkartıp ikram etti. Oruçlu olduğumu söyleyince"ŞEF BU KONUDA OLDUKÇA CİDDİ GÖRÜNÜYORSUN" dedi.(hafiften deniz dalgalı idi, meğerse onun sıkıntısı denizli havada bile oruç tutabiliyorsam başka zaman neler yapıyordum....sorusu idi) Ardından da hakkımda bir rapor uçtu ve 97 YAŞ toplantısında postalandım.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Abdulhak Çoban 12 yıl önce Şikayet Et
    Said Nursi Hazretleride yanlış yapar. Said Nursi Hazretleride bizim gibi doğru ve yanlış yapar. Abdulhamit Han karşısında takındığı tavır o dönem birçok alim niteliğindeki insanın Elmalılı Hamdi Yazır Mahmet Akif gibi düştüğü yanlıştır. Hatta siyasetten onu uzaklaştıran etkenin bu olduğuda söylenebilir. Abdulhamit Handan sonra Osmanlıya nasıl bir hürriyet geldiğinide müşahade etmişizdir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Abdulhak Çoban 12 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi başımıza düşen taş mıdır, yoksa kucağımıza düşen nimet mi?. Demokrasi temelinde kafa hesabına dayanır çoğunluğu üstün tutar.İnsanların iradesi çoğunluk olarak iyiye götürebilir; ancak bu her zaman söz konusu değildir. Ad, Semud gibi kavimler Allah'ın gazabına uğramıştır. Hz. Nuh az sayıdaki insanla gemiye binmiştir. Bu söylediğim elbette şu anlamda değil insanları dine zorlayalım fakat demokrasi insan aklının ürünüdür eksiği fazlası vardır. Bunu da görmek gerek.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat