Orduevine vize veren kimliğin burukluğu
Orduevine vize veren kimliğin burukluğu
Ordudan atılan eski astsubaylara iade-i itibar verilmesini yorumlayan Senai Demirci, zülfü yare dokundu. Demirci, paşaları, kendi evindeki iadeyi itibarı görmeye davet etti.

Yorumlar21

  • Müslüm 12 yıl önce Şikayet Et
    İmzamı Atıyorum.... Bu yazının altına imzamı atar, tebriklerimi ederim.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Müslüm 12 yıl önce Şikayet Et
    Bir Hatırlatma ve Bilgi.... Sayın Senai Demirci; Arkadaslarının yanına gitmek isterken elektirik telin akımına kapılarak hayatını kaybeden çocuk, astsubayın değil, UZMAN ÇAVUŞUN OĞLU'DUR.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • cicekabbas 12 yıl önce Şikayet Et
    sarımsaklamasakta mı saklasak. tarikat cemaat gibidir.seçimdi sonuçtu etkilemez.tekrar eden benzer fikirler nereye gitsen birbirini kopyalamıştır.dıştan bakana dışardakine soğuk uzak gelmesi bundandır.hani bunlar nelerine güveniyor denince arkalarında dağ gibi orduyu kimse göremez.görünür yerlerde bir iki duble atmak.biraya hayır dememek.avratla piste çıkıp iki salla bi bağla yapmak.müziğe kesintisiz eşliketmek.zıvanadan çıkmadan kopmadan alkola fransız kalmamak gerekir.taifeyi nisanın seyreldiği yerlerde tuttuğunu götürür palavraları denk getirirse sinsilikleri vazgeçilmezdir.hastanedeki eski galantor temizlik görevlisinin burnundan kıl aldırmayan simsar ordinaryus olması gibidir.uzmanlık felanda yapdıysan oralardaki hıyar arşileri bir anlat öğrenek diyecedim.biziMiktidarımızda plajlarda haremlik selamlık olcek.olmecek mi.sınf ayrımcılığı yok olcek.kadına kadın erkeke erkek hasta olcek.olmecek mi.yoktur bibirimizden farkımız.
    Cevapla
  • cicekabbas 12 yıl önce Şikayet Et
    sarımsaklasak mı saklasak. inansak mı.askerin orduevi zannedersin randevu evi.üstsubay altsubay astsubay uzman er erbaş diye gazinosu oturduğu çöktüğü yer ayrı tutulur ki.lojmanı bile hıyararşiye göredir.tatilini yaptığı koydan uzanduğı plaja kadar böyledir.neden.fazla yüz göz olmasınlar.çok fazla aynı ortamda düşüp kalkarlarsa.enseye şaplak kça parmak durumu kaçınılmazdır.biraz kıyısından köşesinden gören bilen köy kurnazlığının buralarda ne kadar revaçta olduğunu fırsat kolladığını bilir.biraz zaaf göster.tepene çıkarlar.salla derler.savaş dışında birbirine bakan bakıp duran insanlar topluluğudur.haybeden anlamsız işlerin künhünü buralarda bulabilirsin.emeklilikte kesmez.oğlına kızına ömür boyu faydalanma kartları.bizdensin kıyakları vazgeçilmezdir.beleş varsa orda yerleşten kim kaçabilir.herkes seviyesine göre halinden memnundur.
    Cevapla
  • Alattin Yalçın 12 yıl önce Şikayet Et
    Yazıya Konu Haberin Başlığı İle Haber İçeriği Çok Farklı-3. Şahsen ben, ve haberde adı geçen diğer abiler ve 6191 sayılı kanun ile müracaatları kabul edilen 1543 YAŞ Mağduru tüm görevleri sırasında ve şimdi ve bundan sonrada Orduevi diye bir düşünceleri olduğunu sanmıyorum. Hayatım boyunca bir tek defa gitmedim ve gitmeyeceğim. Yazınızın altına inanın tüm YAŞ Mağdurları imzalarını atarlar. Sadece şunu özellikle belirtmek isterimki ne benim, ne diğer abilerin ve nede tüm YAŞ Mağdurlarını Orduevi hastalığı yok ve olamazda. Rabbime şükürler olsun T.S.K. dan ayrıldıktan sonraki süreçte Orduevinden çok daha lüks ve güzel yerlerde kaldık.Ancak ilgili haber ajansları o şekilde bir başlık atmışlar bunada üzüldük. Selam ve Saygılarımla... Alattin Yalçın
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Alattin Yalçın 12 yıl önce Şikayet Et
    Yazıya Konu Haberin Başlığı İle Haber İçeriği Çok Farklı-2. Yazınıza konu olan röportaj Cihan Haber Ajansı ve Anadolu Haber Ajansı isteği doğrultusunda ve yine basında geçen haberde ismi bulunan Ömer Faruk Setrek abimizin evinde sohbet havasında geçti.Amacımız 22 Mart 2011 tarihinde çıkan 6191 sayılı kanun ile YAŞ Mağdurlarına verildiği sanılan ancak birçok sorunları bulunan İade-i İtibar kanunundaki eksiklikleri dile getirmek ve sayın yetkililerimizin dikkatini çekmekti. Zaten Haberin başlığı ile haberin içeriği okunduğunda da bu açıkça görülecektir. Söz konusu röportaj ve haber çalışmaları sırasında Ömer Faruk Setrek abimizin evinde ORDUEVİ içeren tek cümle ve kelime kullanılmadı.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Alattin Yalçın 12 yıl önce Şikayet Et
    Yazıya Konu Haberin Başlığı İle Haber İçeriği Çok Farklı. Selamun Aleyküm, Allah (c.c.)' ın Rahmeti, Bereketi Cümelemizin ve Sizin Üzerine Olsun, Saygı ve Selamlar, Sayın Senai Demirci Beyefendi; 11/07/2011 Tarihli haber7.com internet sitesindeki köşenizde yayınlanan "Orduevine Vize Veren Kimliğin Burukluğu" başlıklı yazınızda söz ettiğiniz ve basında çıkan haberde adı geçen Jandarma Astsubay Alattin Yalçın benim. 1989 yılında başlayan askeri hayatım Haziran 1998 ylında en son görev yerim olan Manisa-Selendi İlçe J.K.lığı Mrk.J.Krk. K. olduğum sırada YAŞ kararı ile son buldu.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Alattin Yalçın 12 yıl önce Şikayet Et
    O Röportajda Tek Telime Olarak Geçmedi. 6191 Sayılı kanunun eksik taraflarını o röportajda dile getirdik. 1543 YAŞ Mağdurunun müracaatı kabul edildi ve inanın hiçbirinin Orduevi diye bir derdi söz konusu değil. O Kimlikleri o şekilde göstermemizdeki amacta elle tutulur verilen haklardan sadece işte bu kimlikler şeklinde röportaj verildi.Oysa çıkan haber başlıkları çok farklı oldu.Buna bizde üzüldük. Sayın Demirci sizin seven ve takip eden biri olarak bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Ayrıca yazdığınız yorumun bizim ile alakalı olan kısmı hariç 1543 YAŞ Mağduru altına imzasını atar. Selam ve Saygılar
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ersen Gürpınar 12 yıl önce Şikayet Et
    Sorun sadece orduevi olsa. Sayın Senai Demirci bey,Biraz ajite edilmiş konular olsada yazınızdan dolayı kutlarım.Keşke bende YAŞ kararı ile atılsaydım hiç olmazsa yıllarca beyaz köle muamelesi görmez sonra haklarımı alırdım diye hayıflanıyorum. Orduda personel arasında ayırımcılık sadece orduevinde olsa öpüp başımıza koyacağız. Assubaylara önyargılarla tahakküme varan haksızlıklar yapılıyor sesimizi duyan yok oysa bizler imtiyaz değil sadece adalet,eşitlik ve insan onuruna saygı istiyoruz ayrıca bu ülke ve TSK için akıttığımız terimiz ve kanımız menba suyu sanılmasın Adalet birgün herkese gerekecektir
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Alattin Yalçın 12 yıl önce Şikayet Et
    O Röportajda Tek Telime Olarak Geçmedi. Sayın ; Senai Demirci Bey, O Astsubaylardan biride benim. Adım Alattin Yalçın. 1998 Haziran YAŞ Kararı İle Jandarma Astsuba ve Karakol Komutanı iken atıldım.Görevde iken ve şimdi ve bundan sonrada Orduevlerine gitmedim, gitmeyeceğim ve öyle bir niyetimde yok.Söz konusu röportajda da tek kelime olarak Orduevi geçmedi. Amacımız 6191 sayılı kanun ile verilmeyen ve devam eden sorunları dile getirmekti ve haberin başlığı hariç zaten haberin içeriğide buydu. Sizin yazı yazdığınız haber7.com da çıkan haberimizde aynı şekilde idi. Başlık ile içeriğin
    Cevapla
  • tuncay ayaz 12 yıl önce Şikayet Et
    albay karısı..söyle şunlara bacak bacak üsütne atmasınlar:)). tanıdık bi üsteğmen karısı analtmıştı..ordu evi bahçesind eiki arkadaş oturuyoduk..birazdan garson geldi albayın karısının gönderdiğini bacak bacak üstüne atmamalarını istediğini söyledi :))
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • temel duran yıldırım 12 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler sn.demirci... ordumuzun durumunu o kadar sade bir dille anlatmış ki paşalarımız ve onların muhterem eşleri anlamışlardır..yazınızın altına gözü kapalı imzamı atarım..
    Cevapla
  • kerim surel 12 yıl önce Şikayet Et
    yaş magdurları hala magdurdur 2. Bizlere önerilen memuriyete dönüş ve yaşı gelenlere emeklilik hakkı verilmesiyle atılan adımı ve gösterilen iyi niyet mesajını asla inkar etmiyoruz. ancak bızden gasp edılen haklarda giderilmeden de bir helalleşmeden bahsetmenin çok anlamlı olmayacağını düşünüyoruz.Büyük ve güçlü devletimizden, dün askeri ve yargı bürokrasisinin işbirliğiyle, tamamen gayr-ı yasal olarak mahrum bırakılıp, yasal zeminde haklarımızı aramak şansı dahi verilmeyen bizler ve çoluk çocuğumuzun, dul ve yetimlerimizin haklarını, bugün artık muhatabımız olan ciddi bir devletten, devlet ciddiyetiyle çözümünü arz ediyoruz.saygılarımla.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • kerim surel 12 yıl önce Şikayet Et
    yaş magdurları hala magdurdur.. Biz YAŞ mağdurları da, on yıllar boyunca, sırf inancımızın en temel prensiplerini çiğnemediğimiz için, en temel inanç özgürlüklerimizi karanlık güçlere teslim etmediğimiz için, bin bir türlü zulüm ve çaresizliklere maruz bırakıldık. Asırlarca İslam’ın bayraktarlığını yapmış bu mübarek vatanda, sanki Rusya’da Çin’de yaşıyormuşuz gibi bir gurbete mahkum edildik. Evlerimiz basıldı, eşlerimizden boşandık, ailece uzun yıllar bir alışverişe, bir sokağa bile çıkamadık. Hapsedildik, hakaret gördük ve nihayet bir kağıt parçasıymışız gibi yıllarca emek verdiğimiz mesleklerimizden buruşturulup atıldık. Atıldıktan sonra bile rahat bırakılmadık.Artık şükürler olsun ki, milletinin dertlerinden kaçan ve dertlerine dert ekleyen değil, tüm dertlerini çözecek hakperestliğe, iradeye, aşka ve sorumluluğa sahip bir merciimiz, bir muhatabımız var. Düne kadar vatandaş karşısında muhatap olacak ciddi bir devlet dahi bulamıyordu.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Salih 2 12 yıl önce Şikayet Et
    Yüreğine eline diline sağlık. Her ihtiyaç sahibi önce kendi cebini yokluyor, ayakta durabilmek için kol kanat arıyor, kolu kanadı kırılmış olanlar bir kenarda unutuluyor; Unutmayıp, kırılan gönülleri yıkılan hayalleri onarmaya çalışanları ve bunu içten dile getirenleri kutluyorum. Allah razı olsun.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat