Bir insan neden terörist olur?
Bir insan neden terörist olur?
Bir insan neden terörist olur? Güneydoğu'da ılımlı İslam bölgesel değer mi? Terör olaylarının bitirilmemesine bir de bu gözden bakmalıyız...

Yorumlar16

  • levent 12 yıl önce Şikayet Et
    Nasil terorist urettik. 1993-1994 donemiden ozal i oldurdukten sonra Demirel liderligindeki cunta israil ile buyuk israil projesine basladi - bunun icin Kurtlerle Turkler arasinda kan davasi cikarip guneydoguyu turkiyeden ayirmak gerekiyordu - bu proje cercevesinde yesil - mahmut yildirim - jitem - onderliginde guneydoguda butun onemli asiretlerin onemli insanalri 17500 kisi faili mechul cinayetlerle katledildi - suc devlete atildi - halbuki bu isi yaptiran israil mossad idi - bizimkilerin cogu gaflet ve dalalet bazilari ise ihanet icinde bu pislige bulastilar - iste bu gun BTO yu 3 milyon oy alir hale boyle getirdi vatan haini butun kotuluklerin BABA si
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Adem Oğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Hocam, Bizimki Dışardan Gazel Okumak. Gibi geliyor Kürtçülere. Kürtlere demiyorum, zira Kürtler aklı başında insanlar bana göre. Ama işbu Kürtçülerin eşkıya kısmı zıvanadan çıkmış. Bizim bunlara yapabileceğimiz bir şey yoktur. Ne yaparsan yap, kötülük olarak algılıyorlar. Algılama mekanizmaları hakkaten bozulmuş. Bu bozulmada bizim devletin 25 yıl acımasızca uyguladığı yöntemlerin de katkısı var ama asıl sebep kendilerinden. Biz hatamızı anladık, vazgeçiyoruz birer birer. Lakin adamlarda sabır yok! Bu nedenle bizim yapacağımız şey insan hakları açısından hiç bir eksikliklerinin kalmamasını sağlamak -ki hükumetimiz, devletimiz, meclisimiz uğraşıyor- buna rağmen eşkıyalık yapmak isteyenlere de nasıl cevap verilirse öyle cevap vermek. Başka yapacağımız bişey yok! Allah cümlesine ve cümlemize akıl, fikir, feraset, vicdan ve merhamet versin... Amin...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • muhammed burak 12 yıl önce Şikayet Et
    Ilımlı İslam?. O ne biçim bi tabir ılımlı İslam da nedir? Arkadaşım İslam tektir. Eğer radikal İslam dan maksatları içinde cihad olan İslam'ı kastediyosanız o zaman sahabelerden daha radikalleri yoktu. mübareklerin yarısı şehit düşmüş.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • umut beydağı 12 yıl önce Şikayet Et
    ADNAN OKTAR YILLARDIR ANLATIYOR. PKK KOMÜNİST-MARKSİST-ATEİST terör örgütü, bunlara karşı ilmi mücadele şart, sorun kürt sorunu değil, orda komünist bölücü ayaklanma var, devlet ve din adamları bu konuda acil plan yapmalı, topla tüfekle bitmez bu iş, adamlar kahve kahve ev ev dolaşıp propaganda yapıyor, biz ise bomba atıyoruz tepelerine sadece, Başbuğ'un dediği gibi sivrisinekleri öldürmek için bataklığı kurutmalıyız.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan neden terörist olur.. Neden olacak ya sütü bozuk olduğu, ya da akılsız olduğu için. Helal süt emmiş bir insan evladı -hangi haklı sebebi olursa olsun- din adamı katleder mi? Okul ve cami basar mı? Okul ve cami bombalar mı? Öğrenci rehin alır mı?Yurtlara molotof atar mı? Ufacık bebelere taş attırıp,arkasına saklanır mı? Belediye otobüslerini içindeki yolcularla birlikte yakar mı? Canlı bomba olup sivilleri havaya uçurur mu? Doktorları,mühendisleri,teknisyenleri,ebeleri,hemşireleri,kaymakamları dağa kaldırır mı? Köyleri basıp yakar mı? Halkın kullandığı hastahane,banka,adliye,sağlık ocağı,itfaiye,ambulans,yol,boru hattı gibi altyapı hizmelerini tahrip eder mi? Kendi esnafını haraca bağlar mı? Müslümanları camilerden çıkarıp,çadırlara tıkar mı? Ben Tanrı'yı aştım,yarı tanrı oldum diyen ateist bir meczubun peşine takılır,onun evini ziyaretgah haline getirir mi? Savaş Habil'in çocukları ile Kabil'in çocuklarının savaşıdır.Kabil'in çocukları tüm ırkların içindeler.Bazılarında daha çoklar.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Teröristin ırkı,dini,kutsalı olmaz.. Türkiye'de okul basan,bahçedeki öğrencilere ateş açan Kürt teröristlerle,Osetya'da makineli tüfek ve el bombalarıyla okul basıp,minicik yavrucakları rehin alan Çeçen teröristlerin kökeni Kabil'de birleşiyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    PKK'ya terörist denmesi zorlarına gidiyor.. Türkiye devletine,Türk milletinin varlık ve bekasına saldıranlar hangi silahlar ve metotlarla saldırırlarsa saldırsınlar,hangi kisveye bürünürlerse bürünsünler,teröristtirler,haindirler,işbirlikçidirler,düşmandırlar... PKK bir terör örgütüdür.PKK'lılar teröristtir.Terörist oldukları için doktorları,kaymakamları,hemşireleri,ebeleri,mühendisleri kaçırıyor ve katlediyorlar.Şehirdeki elemanları belediye otobüslerini yakıyor,Türk bayrağı asılı ev ve işyerlerine motolof atıyorlar.İmamları,müezzinleri katlediyorlar.Bunlar terörist eylemlerdir. Bu terörist eylemleri yapanlar işbirlikçi vatan haini taşeronlardır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler. PKK'lılara terörist ve vatan haini dememizden rahatsız olan içimizdeki İrlandalılar terörist tanımını PKK'lılar için sivillere yönelik eylem yapanlar için kullanmamızı istiyorlar.Onlara göre askere ve polise saldıranlar terörist ve vatan haini olamazlarmış.Onlara militan ya da gerilla demek lazımmış.Bu ağız tipik bir PKK'lı ağızı,Kürtçü ağızı.Teröriste örnek verirken Norveç'ten,sivillere saldıran bir Norveçliden veriyorlar.Ben de Çeçen mücahitlerden vereyim.. Osetya'daki bir ilkokulu basan TEPEDEN TIRNAĞA SİLAHLI VE BOMBALI ÇEÇENLER yüzlerce ilköğretim öğrencisini REHİN almışlar ve çıkan çatışmada 9 kişi ölmüştü. PKK ağzıyla konuşan Türk düşmanları bari müselman olsalar???
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • HÜSEYİN 12 yıl önce Şikayet Et
    mustazaf der. yüksekova'da katledilen imam mustazaf derli değildi.mustazaf der yüksekova şubesi başkan yardımcısı ubeydullah durna pkk/bdp liler tarafından katledildi dernek binası defalarca saldırıya uğradı ve en son dernek binası yakıldı.musatazaf der bölgede yaptığı kutlu doğum ve hayırlı çalışmaları ile halkın tevehcühünü kazandı.halkın tevehcühünü kazanması birilerinin (pkk bdp liler ve derin devlet)hoşuna gitmediki birçok şubesi molotoflu saldırıya uğradı ve üyeleri göz altına alınıp zındana atıldı.işledikleri suçlar ise kutlu doğum etkinligi,hz fatımayı anma,filistinli kardeşlerimiz için cenaze namazı kılmak.vs.bunlar suç sayıldı elazığ ihya der üylerine toplamda 150 yıl hapis cezası verildi.adıyaman/kahta mustazaf der şubesi ve vahdet der aynı üylerine aynı sebeplerden toplamda 50 yıl ceza verildi.mustazaf der hakkındaki kapatılma davası ise yargıtayda bekliyor.hükümet çözüm istiyorsa islami stk larla görüşmelidir.unutmayın ki çözüm kur'anda dır,islamda dır.
    Cevapla
  • cumali sav 12 yıl önce Şikayet Et
    Başlık işi bozmuş. Halbuki içerik çok güzel. Ilımlı islam deyip dikkati başka yere çekmiş. Ama En Güzel kısmı " Bir insan niye terörist olur" Benim ana dilim Zazaca dır, dedim yok öyle bir dil, bir daha demiyeceksin dedi. Ünivst. sekreteri. Düşündüm o an Terörist taraftarı yanımda olsaydı, Katılmamam kaçınılmazdı.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • gezgin 12 yıl önce Şikayet Et
    hizbu?. doğuda 90 lı yıllarda hizbukontra adı altında birçok faili mechul cinayetler işlendi. insanları camilerden uzaklaştırmak icin her yol denendi ve başarılı oldular doğudaki insanların din yapısı çökertildi. ordaki insanlar bu tür derneklere güvenemiyor artık, altından aynı oyunun onyanması korkusu herzaman olacaktır.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    **. Günedoğu ve Mezopotamya'da AKAN KANIN ve ŞİDDETİN sebebi-kaynağı PKK terörü değildir. Güneydoğu'da yaşanan şiddet PKK terör örgütü ile ortaya çıkmış bir şiddet değildir.PKK terörü bölgedeki şiddetlerden -konjonkturel olarak- sadece en büyüğünün adıdır. ŞİDDET o coğrafyanın yüzlerce,binlerce yıllık bir geleneği,bir kutsalı,bir töresidir.Sadece Kürtlere has bir şey de değildir. Araplar da Kürtlerden daha aşağı değildir.Hatta zaman zaman tedip, terbiye amacıyla Anadolu'dan Rakka civarına kadar sürülen bazı sert Türk aşiretleri de bunların arasına katılmış,bozgunculuk yapmışlardır.Bugünkü değil ama daha önceki bölge tarihi bize özellikle Kürt ve Arap aşiretlerinin hem kendi içlerindeki hem de birbirleri arasındaki çok büyük çatışmaları gösteriyor.O topraklar tarih boyunca şiddetle yoğrulmuş.Eğer İslamiyet de gelmemiş olsaydı belki bugün o topraklarda bugün insan soyu tükenmiş olacaktı. O topraklarda bir şey var. Kürd'ü de,Arab'ı da,Türk'ü de,Süryaniye de,Ermeni'yi de bozuyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • lich azalin 12 yıl önce Şikayet Et
    islam. savaşın.. fitne kalkıp din yanlız Allahın oluncaya kadar.
    Cevapla
  • ammar sedid 12 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman kürt Dernekleri. Evet hocam gerçektende hükümet bu STK 'larla oturup konuşmalı,neler yaptıklarını görmeli,güneydoğuda halk birazda bu STK'lar sayesinde benliğini yitirmeyip ayakta duruyor.Bu STK'lar islami hassasiyete sahip ve halkla en barışıklı olan halkın gerçekten onları çok iyi anlayıp onlara çok güvendiği STK'lardır bu çok önemli!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • fatih DEMİR 12 yıl önce Şikayet Et
    GÜNEŞ, İSLAM VE MEDENİYET'DE DOĞUDAN;. doğu illerinde düzgün yol yokken,bu illerden götürülen hammaddelerle yapılan batı yolları misali,haçlı zihniyetinde "islami terör" ülkemizde "güneydoğulu"...ne evrensel değerler ama.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat