Adam olsaydınız Kürt derdik size!
Adam olsaydınız Kürt derdik size!
Ne kutlayacağınız bir zaferiniz olacak, ne aynada utanmadan bakacağınız bir yüzünüz. Onurunuz paramparça; itibarınız mayın gibi her an patlamaya hazır. Yoksunuz aslında…

Yorumlar45

  • Zafer Özer 9 yıl önce Şikayet Et
    İçten gelen figan. Senai bey, makinalıdan daha etkili tasvirleriniz insan olanlar; olabilenler için... Bilirim ki yüreğin haykırışı bu....
    Cevapla
  • yusuf emren 12 yıl önce Şikayet Et
    MADEM. madem bu kadar cesur bir yazı yazıyorsunuz madem insan öldürenleri sevmiyorsunuz TSK hakkında da yazsanıza bu yazıyı yazabilen korkak olmamalı bence yazınki anlayalım gerçekten böylemisiniz yoksa...
    Cevapla
  • Abdullah CEYLÂN 12 yıl önce Şikayet Et
    BAYBARS CAN'A İTHAF OLUNUR!. Baybars Can, ben Ümmet birlikteliğine inanan bir insanım. İslâm da zaten bu akideyi esas alır. Müslümanım, diyen bir insan Ümmetçi olmak zorundadır. Şimdi Ümmet şuuruna sahip Müslüman Türkler, -ben bu ırk sözcüğünü de kullanmak istemiyorum; amam mecburiyetten kullanıyorum bazı hususlara aydınlık getirmek için- eğer imkânları olsa kendi Firavun ve Nemrutlarını bir kaşık suda boğar; fakat imkân yok. Ya siz Müslüman Kürtler kendi Firavun ve Nemrutlarınızı ne yapıyorsunuz? Boğmak mı istiyorsunuz, yoksa bu Tağut Batılın arkasından gitmek ve onları her zulümlerine rağmen desteklemek mi istiyorsunuz? Baybars buna bir cevap ver.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Muaviye ismi az da olsa verilmiştir:. Bayezid=Yezid'in babası(Muaviye). Oğul Yezid haksızdı ve zalimdi.Babası olan Muaviye'de de ictihadında hata etmişti. Peygamberler dışında hiç kimse masum değildir.Peygamberler büyük günah zaten işlemezler,insan olmaları sebebiyle işledikleri küçük günahlar(zelle) ise silinir. Eskilerin bir sözü var: Allah bizi o devirde yaratmayarak elimizi kana bulamaktan korudu,biz de dilimizi tutarak günaha girmekten kendimizi koruyalım. Cemel'i,Sıffın'i tartışarak ve birbirimizi Yezid'likle veya başka bir şeyle suçlayarak hiç bir yere ulaşamayız.Hz Ali de, Hz Hüseyin de içtihadlarında(yorumlarında) haklılardı.Sadece Alevi Türklerde değil Sünni Türklerde de Hz Ali,Hasan,Hüseyin sevgisi çok yüksektir,bu isimler çocuklarına en çok verdikleri isimlerdir.Camilerimizde Yezid'in değil, Hz Ali,Hasan ve Hüseyin'in isimleri var. Bence sizler zaman zaman çok ileri giderek Sünnilere Yezid soyu diyerek hakaret ediyorsunuz. Yezid'in haklı olduğunu savunan sünni mi var?
    Cevapla
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    MY. Metin Kardeş peki Türkler çocuklarına neden Muaviya, Yezit ve Süfyan adını vermiyorlar. İkinci bir konu Vahiy katibi sizin deyiminizle Hz. Muaviya kaç tane sahabeyi ipte sallandırdı. Oğlu yezit cemati Maymunun arkasında Namz kıldırdımı kıldırmadımı. Ehlibeytin camilerden sogutan sebep olan Namaz sonrası 90 yıl boyunca Peygamberin Ehlibeytine nalet okutuldumu okutulmadı mı? Bu konulardada bizi aydınlatırsan sevinirim. İdrisi Bitlisi eliyle Kürtlere Türkleri katletirildimi katletirmedi mi? Bunlara kılıf bulmak kolay. Ancak hiç bir şey öldürmeyi haklı kılmaz. Çare dediğin hanedanlarının yürmesi için katliam yaptılar. 4 Büyük Sünni İmamların kitaplarını oku bak. Hiç birinde Muaviyadan alıntı göremessin. Muaviya 1530 yılından sonra bazı şeyleri kamufile etmek için yüceltilmiş öne çıkarılmıştır.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    M.K. Genel tarih bilgin bayağı iyi ama Altaylardan,Osmanlı mülküne gelince Aleviliğin verdiği Alevi duygusalığıyla tarihi mezhebine göre yorumluyorsun.Sadece şu kadarını söyleyelim. Kardeş ya da evlat katli Fatih'in yasalaştırmasıyla başlamış bir hadise değil.Cinayet olarak görüyorsun ilk cinayet Osman Bey'in amcası Dündar'ı okla vurup öldürmesidir.Daha sonra da devam etmiştir.Fatih yasa yapsa da yapmasa da bu iş sürecekti ve sürüyordu.Nizam-ı alem için devlet-i ebed müddet için-ila-yı kelimetullah için,saltanat kavgalarında on binlerce reayanın kırılmaması için bu yol tercih edilmiştir.Reaya yerine,kendilerini kurban etmişlerdir.Aynısı Selçuklu'da da vardı. Ne alakası var Muaviyeyle,muaviyelikle.Siz kafayı vahiy katibi olan Muaviyeyle bozmuşsunuz. Kardeş ve evlat katilinin İslam'la değil Türk töresi ile ilgisi var.Oğuzlar devletin devamlılığını sağlamak için başka bir çare bulamadıklarından ya da en iyi çare olarak bunu gördüklerinden bu işi hep böyle yürütmüşler.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    İki film birden. 1)Ben akıllıyım demek akıllı olmaya yetiyorsa "ben akıllıyım" demeye devam et,eminim bir gün muradına erersin*** 2) Evet,daha öncekiler gibi bu sefer de algılayamamışsın. Elimde ilkokul diplammam bile olmadığı için kompozisyonum,imlam,gramerim gerçekten de bozuktur.. Ama bütün bu bozukluğa rağmen herkes benim ne dediğimi,neyi kastettiğimi algılıyor bir tek sen algılayamıyorsun. Yüz kişiye yorumlarım okutulsa yüzü de aynı şeyi anlar ama anladıkları senin anladıklarından çok farklı olur.
    Cevapla
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    Metın Yazar Türkte yok aslında değil mi? III. Fatih zamanında Devletin devamı için Kardeş katlini yasalaştırması sonucunda Tahtını sağlamlaştırmak için bazı yöneticiler bu Türkmen Gruplar üzerinde katliama varan saldırılar olmuştur. Damat İbrahim ve İdrisi Bitlisi buna sadece küçük bir örnektir. Yani Metin Yazarın dediği gibi basit bir Osmancılıktan Türklüğe geçiş değil. Nasıl Muaviya saltanatının devamı için sahabeleri Kabenin kapısında idam etti, Bu zihniyet Ehlibeyt i yok ettiyse Fatihin Kardeş katlide bu duruma dayanılarak meşrulaştırılmıştır. Müslümanlar arasındaki bu bölünme Osmanlı Yönetimine Yavuz zamanında yerleşmiş, Osmanlı kuruluşundaki yapısını Sünni - Muaviya sistemine dönüştürmüştür.
    Cevapla
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    Metın Yazar Türkte yok aslında değil mi? II. Osmanlı devletinin kurulmasıyla Orta Asya'dan gelen göçler kesilmemiştir. Akkoyunlu, Karakoyunlu Türkmenleri devletlerinin yıkılmasıyla Türkmen boyları Anadolu'ya yayılmışlardır. Orta Asya ve diğer bölgelerden göç Azeri Safevi Devleti’nin kurulmasına kadar sürmüştür.Osmanlı-Rus savaşları ve 1 dünya savaşı sonucuyla Kafkasya bölgesinden Türk kökenli halklardan Nogaylar, Azeriler, Terekemeler, Ahıska Türkleri, Balkar, Karaçay gibi Türk topluluklarının göçü yaşanmıştır.Karadeniz'in kuzeyinde Rusların baskısı artması sonucu 2 milyona yakın Türk dili konuşan Kırım Tatarı ve Kazan Tatarları Anadolu'ya yerleşmiştir.
    Cevapla
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    Metın Yazar Türkte yok aslında değil mi?. Gene bana yorumlarını algılayamadığımı yazacaksın. Sendeki bu Türk takıntısını anlamakta güçlük çekiyorum. İnsanları yanıltıyorsun.10. yüzyılda Orta Asya'dan, çoklukla İran üzerinden Anadolu topraklarına yerleşen Oğuz-Türkmen başta olmak üzere pek çok boy Türk adı altında toplanmıştır. Türk adı Orta Asya'da Türk ırkına mensup ve Türkçe konuşan toplulukların Göktürkler döneminden beri ortak adıdır. Anadolu'da gittikçe azalan yerli nüfus yerini Türklere bırakmaya başlamış ve 10. yüzyılda kurulan Türkmen beylikleri sayesinde tüm Anadolu'da Türkçe konuşan topluluklar egemen toplum olmuştur.n kuzeyinden Balkanlar'a gelen Kıpçak, Peçenek, Uz adlı Türk kavimleri Anadolu'ya Bizans eliyle geçirilmiş ve yerleştirilmiştir. Asıl Anadolu'nun Türk yurdu hâline dönüşmesi, doğudan gelen Oğuz-Türkmen göçleriyle olmuştur.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Türk takıntılılar. Dünyada kendi milletini milliyetçilik sopasıyla döven,tehdit eden,pasifize eden, aman ırkçı demesinler diyerek devlet-millet-bayrak-vatan kelimelerini ağızlarına almaktan korkutan tek aydın tipi Türkiyeli aydınlardır. Türkiyeli aydınlar Türkleri Osmanlının özellikle son dönemlerine doğru iyice belirginleşen etrak-ı biidrak durumuna tekrar düşürdüler. Türk milleti hem Sosyalizm,hem Masonluk,hem de kökü dışarda İslamcılık ideolojileri eliyle Türklüğünden,bayrağından,tarihinden,atalarından,örfünden,adetinden,medeniyetinden,sanatından,kimliğinden utanır hale getirildi,uzaklaştırıldı. Kökü dışarda olan ideolojilerin Kızıl bayrakları,sözde İslam bayrakları bazı malum çevrelerde Türk bayrağının yerini almaya başladı. Medeniyetimize ve bize ait değerlerimizi savunanlar Milliyetçilik suçuyla damgalanarak mahkum edildiler.Hele bir de bunlar boş bulunup Türk'üm dedilerse üstüne üstlük lanetlendiler.Milliyetçilikten âkil adamlar uzaklaştırılınca meydan budunculara,ergenekonculara kaldı.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Birbirlerinden Fransız ihtilalinin sonuçlarından çıktılar.. Fransa'da hakimiyet monarktan ulusa geçince krala(padişaha) değil ulusa dayanan bir devlet fikri akımı ortaya çıktı.Bu akım süratle sırasıyla Avrupa,Balkan,Arap ve Kürt aydınları arasında taraftar buldu.Osmanlı aydınları hızla yayılan bu akıma direnmek ve devleti-milleti bir arada tutmak için din,dil,ırk farkı olmaksızın bütün halkın Osmanlı olduğunu kabul eden Osmanlılık fikrini geliştirdiler.Gayri Müslimler bunu şiddetle reddettiler ve ayrı uluslar olduklarını söylediler. Bugünkü İslamcıların ataları olan Müslümanlar da "Kefereler nasıl bizimle eşit haklara sahip olabilir,müslümanlar keferelerle nasıl aynı milletten olurmuş diyerek Osmanlılığı reddettiler,biz Müslümanız dediler ve kendi ulus devletlerini kurmak için Arnavutluk'ta,Arabistan'da,Doğu'da silahlı isyanlara başladılar..Herkes bir tarafa çekiştirmeye başlayınca Osmanlılık fikrini savunanlar da yavaş yavaş mecburen Türk'e sarıldılar. Türk Milliyetçiliği Osmanlılığın,Osmanlıcılığın içinden çıkmıştır.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 12 yıl önce Şikayet Et
    KÜRTÇÜLÜK MÜ TÜRKÇÜLÜKTEN ÇIKTI, TÜRKÇÜLÜK MÜ KÜRTÇÜLÜKTEN?..... Fizikte etki tepki kanunu vardır. Bu, sosyal kanunlar için de geçerlidir. Siz sevgi yüklü olursanız karşınızdaki yumuşar. Nefret yüklü olursanız karşınızdakinin nefsi coşar. Siz kibirli olursanız, karşınızdaki de sizin gibi (bir halt olmasa da)yüksekten uçar. Balkanlardaki ırkçılığı, ittihatçıların ırkçılığının başlattığını söylerler. Ne kadar doğrudur kesin bilmiyorum ama mümkündür...Başkasının firavunlarına sövmek, gölgeleri dövmek kolaydır. Düne kadar silahlı adamlara gıkını çıkaramayanlar (bazı Türkler), silahlı adamların (engerekon) güç kaybını görünce; hemen başkalarına (kürtlere) cesaret dersi vermeye yeltenir oldular. Dün kürtlerin meselelerini yüreğinde hissedenler,cesaret örneği gösterenler, bu gün konuşmayı en çok hakedenlerdir.
    Cevapla
  • Bora TUNCER 12 yıl önce Şikayet Et
    Hislerimize tercüman. Senai Demirci ve yorumcu baybars can İki monologtan birbirini tamamlayan harika bir diyolog olmuş.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mustafa ünal 12 yıl önce Şikayet Et
    GÖNLÜNÜZESAĞLIK. hocam eyvallah on numara bir yazı...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat