Hepimizin içinde bir 'Haccac' vardır!
Hepimizin içinde bir 'Haccac' vardır!
Hepimizin içinde bir Haccac var! Hele ki fırsat düşmesin. Çünkü Emevilik ile birlikte içimize istibdat muhabbeti yerleşti ve bir daha da çıkmadı.

Yorumlar25

  • şakir yüksel 12 yıl önce Şikayet Et
    mehmet ali beye her gün köşe verilsin. mehmet ali bulut'un her gün yazı yazmasının önünde kendi isteği dışında bir mani varsa lütfen her gün yazsın
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Üsame-i kurdi 12 yıl önce Şikayet Et
    MEHMET ALİ BEY: ÜSTAD MÜNAZARAT ADLI ESERİNDE. şer'i devlet şeklini açıklamış. Yani şer'i devlet nasıl olmalı,halifenin seçiliş şekli,birde meclisi nasıl olur. bunları açıklamış. Fakat siz devamlı demokrasiden bahs ediyorsunuz.Demokraside dinin devlete karışmamasıdır,halkın kendi kendini idare etmesidir,kanunlarını kendileri çıkarmalarıdır.şu anki demokraside dine muhalefet ederek,kadınlara sınırsız hürrüyet tanımayı çıplaklıklar meşru sayılıyor,zina suç kabul edilmiyor.münazaratı üstad şer'i devlet sistemine için yazılmış olan bu eser malesef sizler demokrasi sistemindede tatbik etme yanlışıdasınız.(Ben ‘insanların münafıklık yapma ihtiyacı duymadıkları’ bir ‘rejim’in peşindeyim)Bu hal asrı sadette dahi yoktu.Bediuzzaman hazretleri, Mutezile, Cebriye, Kaderiye demişsiniz. oysa üstad münzaratta "mutezile,cebriye,mürcie"delalet fırkalarını..."cebriye,Raviziye,mutezile"gibi islamiyeti müşevveş..isim olarak ravizileri bilerekmi yazmadın bilmiyorum.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • hakan27 12 yıl önce Şikayet Et
    Mübarek Kardeşim. Ne kadar haklısın,bu ülkede 7 den 70 e zihniyet değişmediği müddetçe halimiz bu olacak.Herşeyin başı eğitim.Bizim dinimizden tutun örf adetlerimize kadar neyimiz varsa hepsi dejenere olmuş.kendi kendimize diyoruz yaşıyoruz.Avrpaya gittim.Herşey insan için,insanın değeri her şeyden önce gelir.Trafiğinden tutun da insanların birbirine karşı saygısına kadar bir düzen ve intizam içinde.ayırmacılık ehil olmayanların işbaşına gelmesi,rüşvet,herşeyden önce de insan olmamızı olgunlaştıran AHLAK ın yok olması bizim bu sıkıntıları çekmemize devam edeceğiz demektir.Bunlar düzelirse herhalde bir nebze olsun rahata kavuşuruz.Bu da eğitim sisteminin gözden geçirilerek 7 den 70 her alanda koordineli olaraka tümden eğitime geçip,yeniden yapılanmamızdır.Saygılarımla Allahın selamı üzerine olsun. A.H.S
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mustafa akgül 12 yıl önce Şikayet Et
    sn hocam,iktidar ergenekon denilen. o alçak yapılanmanın üstüne gerçekten gittimi?gittiyse 28 şubatın muzaffer komutanları ve işadamı denilen asalaklar neden hala gününü gün ediyor.boşaltılan bankaların paraları kimlerde.13 sene oldu bu iktidar onlarla ilgili ne yaptı.zaman aşımının dolmasını bekliyorlar.yoksa bazılarının dediği gibi aralarında anlaşmamı var.arap baharına gelince bu israili rahatlatma operasyonudur.saygılar..
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 12 yıl önce Şikayet Et
    valla Mehmet Abi her haliniz okunur.. ben bu yazıyı çok beğendim.. halktan yana tavır koyan insanların her meseleye halkın gözüyle bakması gerektiğini hatırlattınız. halkımız gibi hisset, halkımız gibi düşün ancak onun yaptığı gibi yapma.. halkımızın öngürüsü kapasitesi her zorluğu aşar ancak halkımız her konuda doğru kararlar verebilir denemez. Belediyelerimiz ve hükümetimiz çoğu zaman doğru kararlar veremiyor. bu noktada sözü dinlenen yazarlarımızın aydınlarımızın bu konularda da yol göstermesi gerektiğini düşünüyorum. ben belediyelerin ve hükümet erkanının halktan biraz uzaklaştığını düşünüyorum. bir açıdan şehirlerimizin kronik sorunları hala devam ediyor. hala siyasi meselelerde yol alamıyoruz. sizin de bahsettiğiniz gibi bir çok kronik meseleye neşter vurulamıyor. hükümetimiz hala bir çok meselede yol alabilmiş değil.. bu konularda zaman aleyhimize tükenip gidiyor. sağlıkta, eğitimde şehircilikte, işsizlik konusunda sosyal ve kültürel meselelerde yol alamıyoruz. birileri ayağımızdan tutup çekiyor,sonuca ulaşamıyoruz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mütebessim 12 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul insanı çıldırtır - 2. Evet, İstanbul trafiği insanı çıldırtır, hatta yöneticilerine nahoş şeyler bile söyletebilir. Peki, imrendiğimiz, tertipli-düzenli bildiğimiz Avrupa'da durum nasıl? Üstelik büyük şehirleri bile bırakın İstanbul'u, bizim küçük şehirler kadar bile nüfusa sahip değilken! Söyleyeyim. Geçen yıl (yer: Almanya), 15-20 cm kar yağdığında, otobüsler minik bayırları çıkamıyor diye seferler iptal (kıyaslayın, bizim belediye otobüsleri yarım metre karda nerede ise ağaca tırmanıyor!). Ya da otobüsler çalışmaya başlıyor, ama yarım saat geç (dakik Alman milleti). Ne haliniz varsa görün. Gece 11-12, arkadaş eve gidecek, otobüs gelmez, telefon edip sorar: otobüs gelmedi, ne iş? Cevap: gelmeyecek, isterseniz taksi çağırın, ama o da gelmez! O soğukta tabana kuvvet!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Mehmet Bodur 12 yıl önce Şikayet Et
    HOCAM TÜRK IRK İSMİ DEĞİL DİYORSUNUZ, KABUL. O ZAMAN BEN NEYİM.... Kelimelerin bir lügat bir de ıstılahi anlamları vardır. Türk bir ırk ismi olmayabilir lakin şimdi olmuş. Türk isminden yola çıkarak ırkçılık yapanlar bile var. Şimdi bu gerçekleri bir kenara bırakıp ille de Türk ırk ismi deyip onu kabul ettirmek artık mümkün değil. Değildi ise şimdi olmuş. Hoş ben ırklar gerçekten var mı yok mu diye de sormaya başladım. Ben size bir iranlı, bir kürt, bir ermeni, bir arap getirsem hangisi Türk ayırdedemezsiniz. Belli bölgelerin insanları o kadar benziyor tip olarak birbirlerine.
    Cevapla
  • Mütebessim 12 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul insanı çıldırtır - 1. İstanbul'da uzun süre yaşamadım. Ara sıra uğramam gerekiyor. Buna rağmen, İstanbul'un kalabalığının ve trafiğinin insanı nasıl çileden çıkardığını çok iyi biliyorum. Hep derler ya, trafik sıkışınca otobüsten inip yürümeye başladım! Onu da yaşamıştım. Lakin suçu hep yöneticilerde aramamak lazım. 15 milyon insan o kadar yere sıkıştırılınca böyle oluyor. Fizik kurallarına aykırı bir durum. Çözüm için İstanbul'dan 10 milyon kişi zorla başka yerlere göç ettirilse kabul eder miyiz? Ama trafikte sıkışınca çileden çıkıyoruz (ben dahil herkes).. Açıkçası mevcut haliyle İstanbul trafiğine hiçbir çözüm düşünemiyorum..
    Cevapla
  • muhterem al 12 yıl önce Şikayet Et
    şaşırdım. hocam bu yazınızdaki üslubunuza şaşırdım, Tevfik Fikret'in sis şiirinde istanbulun altındakilere üstündekilere küfretmesi gibi, önünüze gelene saydırmışsınız.olmadı hocam itidal ve sabır lütfen hiçbirşey mükemmel olmaz burası cennet değil!
    Cevapla
  • Adem Oğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    İyi Olmuş.... Eline sağlık...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • ednansenel 12 yıl önce Şikayet Et
    herşey olması gerektiği için olur hocam. değerli hocam hep derizki herşey Allah tandır.bunlar olması gerekenler olduğu için oluyor neyi değiştirmeye çalışıyorsunuz bırakın yaşayacağımız sürede gereken yaşam uygunluğunda yaşayalım inançlarımızı doğru anlamazsak Allah adını takdığımız kendi üretimimiz tanrısal olgulara koştuğumuzu farketmezsek hiç bişey düzelmez eyvallah demeyi öğretemezsek görelim mevlam neyler neylerse güzel eylerii anlamış olmayız kavonozdaki bal ı yemek yerine kavonozu yalamış pşmazmıyız kimin ne yaptığını boşwerelim biz kendimiz ne yapıyoruz o önemli kaldiki sizin isteminizde kalabalık bir cenaze cemaati hayalinizde yoktur,jeep i olan jeep in hesabını verir bişeyi olmayanın ne hesabı olurki değerli hocam garip olmanın zewkini anlatamam saygılarımla
    Cevapla
  • programlayan 12 yıl önce Şikayet Et
    kızma ağabey. Yahu ağabey bir önceki yazınızda Erdoğan - Talut benzetmenize çok tepki geldi herhalde ki, neresinden AKP ye tuttursam mantığı ile bodoslama dalmışsınız :) Ağabey sizi eleştirenlere siz bakmayın, yazılarınızdaki teşbih leri gayet güzel anlıyor ve sizi dikkatle takip ediyoruz. Ağabey elbette ısmarlama olmaz ama, eğer mümkünse Kerbela hakkında da bir yazı yazar mısınız? 10 Muharrem e sayılı günler kaldı inşallah, hani hep yaptığınız gibi Kerbela yı bugünle de özdeşleştirebilir miyiz ki? Ellerinizde öper hayırlı günler dilerim.
    Cevapla
  • A. Aydın 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu daha ne ki. Sayın hocam,siz bu tür bir sınava daha yeni girdiğinizden olsa gerek, yaşadığınız rezalet diğerlerinin yanında hiç kalır. En başta bu sınavın kendisi; aşağilık kopleksinden kurtulamamış, güya akademik camiaya hedef gösterip yön verecek anlı-şanlı proflarımızın, rektörlerimizin rızasıyla ve eliyle, akademik hayata atılmak isteyen kabiliyetli ama eğitim hayatının hiç bir döneminde ciddi yabancı dil eğitimi almamış gençleri tırpanlama görevi görmektedir. Bu sınavda 65 alamayan ne kadar konusunda iddialı da olsa akademik ilerleme kaydedemez. Bu sınavda ısrar eden anlı-şanlı rektörlerimizin de bu sınavlara girmesini ve en az 80 almalarını talep ediyoruz. Çünkü onlar yurt dışında veya gelen yabancı konuklarla birebir münasebette olduklarından, temsil pozüzyonunda olduklarından, yabancı dili 80 seviyesinde olması gereklidir. Bu seviyede yabancı dili olmayan onların iddialarına göre rektör olmamalı.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • edebiyatçı 12 yıl önce Şikayet Et
    ... mehmet ali hoca'yı bayağı bir sinirlendirmişler :) hoca'm yoksa siz de akademisyenlik için başvuruda mı bulunacaksınız? eğer öyleyse, çok çok çok sevindim. kısmet, belki de aynı üniversitede akademisyen oluruz. rabbim hayırlısıyla nasip eder inşallahhhhhhh...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Hasan Seyre 12 yıl önce Şikayet Et
    Yok aslında birbirimizden farkımız... Hakkı ve adaleti herkesi tavsiye eden bizler sanki biz o adaletemi mazhar olacağız. Günü geldiğinde biz bile kendimizin önerdiği ve savunduğu adaleti bir kenara itirek içimizdeki zalim haccacı ortaya çıkararak Kainatın bile titrediği zulumleri uyguluyoruz. ya birinin zulmunu uyguladığı bir SOPA ya dönüşüyoruz yada ele geçirdiğimiz mevkiyi bırakmamak için kendi zulmumuzu uyguladığımız bir zebaniye dönüşüyoruz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat